Asigurare locuinta

Calculator asigurari locuinte

Pregatiti de inundatii, incendii sau dezastre naturale? Sigur ca nu, dar cine poate fi psihic pregatit pentru starile prin care treceti in caz de astfel de calamitati? Daca psihic nu aveti certitudinea ca veti putea fi pregatiti vreodata, incercati ca macar in acte sa fiti siguri ca indiferent de amploarea unui nefericit eveniment, veti putea trece peste orice incercare!
Asigurarea locuintei nu reprezinta un lux si nici un moft, este o necesitate si, mai mult decat atat, ce nu stiu majoritatea, statul o cere in mod obligatoriu. Dar haideti sa luam lucrurile altfel, casa dvs este, de departe, cel mai valoros lucru pe care il detineti.
Ati petrecut mult timp sa faceti economiile necesare cumpararii imobilului in care sa locuiti cu familia, iar acum investiti in intretinerea casei. Avand in vedere ca planul de economii si resurse se indreapta, fara doar si poate, in intretinere si eventualele reparatii, fara o asigurare a locuintei, este putin probabil sa va permiteti sa reparati absolut orice dauna ce ar putea sa apara in urma unui incendiu sau chiar a unei inundatii. Este cu siguranta important sa va asigurati bunurile, cu ajutorul unei asigurari de locuinte.
Asigurarea locuintei reprezinta o investitie cu scopul de a garanta confortul casei si al familiei dvs. In cazul in care nu stiati, asigurarea locuintei este disponibila in doua forme - asigurare obligatorie PAD si asigurare facultativa. Foarte important de menționat, inca de la inceput, ca una nu o exclude pe cealalta, intrucat, asa cum ii spune si numele asigurarea obligatorie pad este impusa de lege, dar nu acopera pe atat de multe daune pe cat ar acoperi o asigurare de locuinta facultativa
.Asigurare locuinta
1. Ce riscuri sunt acoperite de asigurarea obligatorie PAD?
Polita de asigurare locuinta obligatorie (PAD), cea pe care legea o impune tuturor proprietarilor de locuinte, acopera trei riscuri:cutremure
inundatii
alunecari de teren
Costurile de asigurare obligatorie se diferentiaza in functie de tipul locuintei dvs.
Exista doua tipuri de locuinte in Romania, iar predilectia cetatenilor este majoritar spre una dintre ele – locuinta de tip A preferata de cei mai multi si locuinta de tip B.
Pe de-o parte, locuinta de tip A este o constructie din beton armat sau metal, ce poate avea pereti exteriori din caramida arsa, piatra, beton, cu sau fara cadre de beton armat, lemn ori alte materiale asemanatoare rezultate in urma unui tratament chimic.
Pe de alta parte, locuinta de tip B este o constructie din caramida nearsa, valatuci, chirpici, pamant batut ori alte materiale asemanatoare, ce nu au fost anterior supuse unui tratament termic sau chimic. Acest tip de locuinta poate avea pereti de orice fel si poate fi acoperita fie cu stuf, fie cu paie, trestie ori coceni.
Cea mai intalnita locuinta in Romania este cea de tip A, insa in mediul rural, inca mai sunt intalnite si locuintele de tip B. Pentru ambele tipuri de locuinte, costul politei pentru asigurarea locuintei obligatorie se prezinta astfel:
- Pentru locuintele de tip A, costul politei PAD - 20 EUR/an
- Pentru locuintele de tip B, costul politei PAD - 10 EUR/an
2. Ce acopera o asigurarea de locuinta facultativa?
Polita de asigurare facultativa nu o substituie pe cea obligatorie, ci functioneaza ca o aditie prin care protejati casa de diferite daune pe care o polita PAD nu le acopera. Prin urmare, iata ce acopera o polita de asigurare facultativa a locuintei:- inundatii provocate sau induse
- vandalism
- asigurare bunuri*
Nota: Polita reprezinta o modalitate ideala de a avea certitudinea ca locuinta si bunurile pe care le-ati dobandit in urma unor eforturi financiare considerabile, sunt in siguranta. De asemenea, experienta noastra de mai bine de 14 ani ne-a demonstrat ca acest tip de asigurare este potrivit si pentru casele de vacanta, intrucat puteti renunta la serviciul de paza si puteti sta linistit achizitionand o asigurare facultativa ca aditie la o asigurare obligatorie.







