-

Asigurare RCA Volkswagen Touareg

Pentru ca stim cat de important este autoturismul tau Volkswagen Touareg, si daca tot este obligatoriu sa ai o asigurare rca valabila, te ajutam cu cele mai mici preturi si cele mai bune servicii posibile. 

Volkswagen Touareg  este un crossover SUV de maime medie  produs de constructorul german Volkswagen, din anul 2002. Touareg V10 detine recordul mondial pentru cea mai grea sarcina de remorcare, tragand un Boeing 747, ca parte a unei campanii de publicitate.
Prima generatie VW Tuareg  dispune de un sistem de  tractiune integrala standard. Optiuni pentru a face vehiculele mai capabile off-road includ un sistem de suspensie pe aer disponibil, care poate ridica inaltimea masinii la  comanda.  A fost podus pana in 2010.
A doua generatie (Typ 7P5) a fost dezvaluit pe 10 februarie 2010, la München. 
Productie 2010 -
Motor de 3.0 L V6 supraalimentat
3.6 L V6
3.0 L V6 diesel
4.2 L diesel V8
Transmisie cu 8 viteze automata
Ampatament 113.9 în (2893 mm)
Lungime 188.8 în (4796 mm)
Latime 76.4 in (1941 mm)
Inaltime 67.3 in (1709 mm) [15]
Hibrid: 68.2 in (1732 mm)
Similar Porsche Cayenne
Audi Q7
La Touareg apar unele probleme : se cojeste plasticul de prin interior, plasticul de pe chei, farurile au probleme la contacte, diverse erori la senzori.
Este unul dintre cele mai puternice, rafinate si sofisticate SUV-uri.  In off-road se descurca aproape la fel de bine ca Range-Rover iar la tehnica il depaseste.  Cu suspensia adaptativa poti urca si cobori masina cum vrei. Are printre cele mai puternice motoare (pana la 450cp benzina, 313 diesel),  printre cele mai bune cifre la acceleratie (5.9s la w12), printre cele mai bune date tehnice pentu off-road(unghi atac/degajare/rampa) si echipamente(diferentiale, reductor).

De asemenea, dispune de unele dintre cele mai  avansate tehnologii de siguranta activa (ABS Plus, side assist, front assis)si de gadget-uri sofisticate.
 Suspensia pneumatica  este confortabila si este  stabil in curbe iar motorul este silentios.
Cutia automata nu e deloc lenta. 
Tapiteria  textila  este de calitate. 
Oglinzile mari ajuta vizibilitatea si sunt incalzite.

Cauciucurile de vara (standard) nu sunt bune pe  pe zapada insa ABS-ul  isi face bine datoria.
Ii trebuie aparatori de noroi deoarece se murdaeste pana la geamuri.
Spatiile de depozitare sunt putine iar spatiul interior pare cam mic avand in vedere dimensiunile masinii.