Asigurare RCA SAAB

Pentru ca stim cat de important este autoturismul tau SAAB, si daca tot este obligatoriu sa ai o asigurare rca valabila, te ajutam cu cele mai mici preturi si cele mai bune servicii posibile. 

Marca suedeza Saab, creata in 1937, produce autoturisme, camioane si avioane. In 2000, divizia de autoturisme este preluata de catre General Motors. In 1970, Saab avea o productie totala de 500.000 de unitati. In decembrie 2009, negasind nici un comparator, General Motors decide sa inchida compania Saab. Modele Saab: saab 9-3 Convertible, Saab 9-3 Sport Combi, Saab 9-3 Sport Sedan.

Initial, Saab producea exclusiv avioane de diverse tipuri, atat militare, cat si de pasageri. Ulterior, compania s-a axat si pe fabricarea de masini, dar a fost pastrata si productia de aparate de zbor, pana in ziua de azi. 

Incepand cu anul 1945, cand piata auto era deja dominata de Volvo pe segmentul automobilelor si de Scania-Vabis pe segmentul camioanelor, era necesar ca Saab sa vina cu o masina inovatoare, care sa tina cont de necesitatea crearii unei masini mici si accesibile. 

Saab va participa la cursele de la Raliul din Monte Carlo din 1950, cand au fost inscrise doua masini, ambele reusind sa termine cursa. 

Modelul Saab 93 va fi primul model care va fi exportat pentru prima oara, initial catre SUA. Modelul Saab GT750 era prevazut cu doua carburatoare si un motor care putea ajunge la 50 CP, aceasta fiind si prima masina care era prevazuta cu centuri de siguranta inca din fabricatie.

In februarie 1970, productia Saab va ajunge la un numar de 500.000 de unitati, in acelasi an fiind scoase la lumina doua inovatii revolutionare: scaunele care erau incalzite electric si suspensiile ajustabile. 

Modelul Saab 900 va domina anii 1980, aflandu-se in productie timp de 15 ani. Compania putea accent in special pe siguranta pasagerilor, dincolo de performantele tehnice. Astfel, modelul Saab EV-1 era prevazut cu o protectie din fibra de carbon care era inserata intre usi, iar scaunele din fata prezentau jumatate din greutatea normala a unor scaune auto, avand aceeasi functionalitate. Automobilul avea capacitatea de a trece de la 0 la 100 de km/h in doar 5,9 secunde. 

In 1989, GM va achizitiona 50% din actiunile Saab pentru suma de 600 de milioane de dolari, propunandu-si sa achizitioneze celelalte actiuni ramase peste 10 ani. 

Prima masina realizata dupa aceasta achizitie va fi Saab 900. Compania va fi prima care va folosi aerul conditionat fara freon in echiparea masinilor. 

In anul 2000, GM va achizitiona si restul actiunilor Saab pentru suma de 125 de milioane de dolari, totodata platind si datoriile pe care le avea compania. 

Pe data de 18 decembrie 2009, GM va inchide compania Saab, deoarece nu a aparut nici un client interesat sa o achizitioneze.

Daca detii o masina din aceasta gama auto, atunci ai cu siguranta nevoie de reinnoirea politei RCA Saab. Cele mai mici tarife de pe piata iti sunt asigurate de RCA ieftin, asa ca iti poti cumpara chiar acum asigurarea RCA Saab, iar livrarea poate fi gratuita.