Asigurare RCA Skoda

Pentru ca stim cat de important este autoturismul tau Skoda, si daca tot este obligatoriu sa ai o asigurare rca valabila, te ajutam cu cele mai mici preturi si cele mai bune servicii posibile.

Marca ceha Skoda este creata in 1925. In primii ani, Skoda produce biciclete. In 1937, cu modelul "Popular Sport Monte Carlo", Skoda ocupa locul 2 la Raliul Monte Carlo. In 1991, Skoda este preluata de catre Volkswagen, iar in 1994 este lansat primul autoturism, proiect comun, Skoda Felicia. Modele Skoda, produse de-a lungul anilor: Skoda fabia, Skoda Fabia Combi, Skoda Fabia Monte Carlo, Skoda Octavia, Skoda Superb, Skoda Yeti, Skoda Roomster. 

Cei doi fondatori ai companiei, Vaclav Klement si Vaclav Laurin, vor produce mai intai biciclete, dupa care vor incepe din 1895 realizarea de biciclete cu motor, acestea fiind primele motociclete din Imperiul Austro-Ungar. 

Primul automobil creat de companie a fost un Voiturette, realizat in 1905. Primul motor cu 4 cilindri va fi fabricat in 1906. 

Skoda isi va face rapid un renume pe piata internationala auto, care se afla in plina dezvoltare. 

In 1926, la Expozitia Internationala de Automobile de la Praga va fi lansat primul automobil sub marca Skoda, si anume un roadster tip 150. Incepand cu anul 1930, compania va dispune de o metoda de productie inovatoare pentru avea vreme, si anume o linie de asamblare, care asigura realizarea a 85 de modele de masini zilnic. 

In anul 1934 vor fi lansate patru modele noi: Popular, Rapid, Favorit si 640 Superb, a caror denumire incerca sa le surprinda caracteristica de baza. 

In 1939 va fi realizata prima "masina pentru popor", care va primi denumirea de Liduska. Pe perioada celui de-al doilea razboi mondial, Skoda va produce aripi de avion, motoare de tractor, arbori de transmisie, camere de cartus si alte echipamente folosite in confruntarile militare. 

In 1949, Skoda va scoate pe piata primul automobil cu schimbatorul de viteze asezat sub volan, o noutate in perioada respectiva, numit 1102. In 1959, se va trece de la denumirea numerica a modelelor Skoda la atribuirea de nume. Astfel, modelul Skoda 440 va deveni Skoda Octavia, Skoda 445 va fi Skoda Octavia Super, iar Skoda 450 va deveni Skoda Felicia. 

In 1976 va fi scos pe piata modelul 105/120, avand ca target familia si fiind comercializat la un pret accesibil. 

Incepand cu anul 1992, toate modelele Skoda vor avea sistem de injectie monopunct si un convertor catalitic reglat automat. 

Modelul Skoda Octavia va fi ales Automobilul Anului in Danemarca in 1997. In anul 2000, compania Skoda va fi Fabricantul Anului, conform titulaturii date de periodicul britanic Autocar. 

In anul 2004, Skoda va prezenta la Salonul Auto de la Geneva noua Octavia, cu un design modern si un spatiu suplimentar in habitaclu si in portbagaj. 

Daca ai o masina apartinand de aceasta marca si ai nevoie de un RCA Skoda, poti apela la RCA ieftin, care iti asigura cele mai mici tarife de pe piata asigurarilor obligatorii auto. In plus, livrarea politei RCA Skoda poate fi gratuita. 

 

Modele Skoda


Fabia Felicia Octavia
Superb