Asigurare RCA Smart

Pentru ca stim cat de important este autoturismul tau Smart, si daca tot este obligatoriu sa ai o asigurare rca valabila, te ajutam cu cele mai mici preturi si cele mai bune servicii posibile. 

Marca Smart este o creatie a producatorului Mercedes-Benz, din anul 1972, cand realizeaza un prototip de numai 2.5 metri lungime. In 1994 este creata firma Micro Compact Car AG, in Elvetia, iar mai tarziu fuzioneaza Mercedes-Benz cu SMH Swatch, cu scopul de a realiza un autoturism economic, din punct de vedere al resurselor, cat si al spatiului. Modele Smart: Smart Fortwo cabrio, Smart Fortwo Coupe. 

Aparitia modelelor Smart are la baza nevoia industriei auto de a deveni mai putin poluanta si de a crea masini cu un consum cat mai redus de combustibil. Astfel, este gandit un "autovehicul al viitorului", care sa aiba un interior moale, protejat de un exterior dur si rezistent. 

In anul 1994 va fi infiintata compania Micro Compact Car AG, iar ulterior se va realiza si o fuziune intre Mercedes-Benz si SMH swatch, ducand la aparitia The Swatch Group Ltd., care va avea drept scop crearea unui autovehicul care sa fie economic atat ca spatiu, cat si din punct de vedere al resurselor folosite. 

Prototipul de smart prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt va castiga Premiul european pentru design in 1996. Modelul punea accent pe tot ce inseamna concept exterior: caroseria cu elemente partial inlocuibile, iar panourile caroseriei vor fi pentru prima data demontabile si inlocuibile. 

Incepand cu anul 1998, vor fi produse in cinci tari europene autovehicule smart city-coupe, caracterizate de un consum redus de combustibil, costuri reduse de rulare, posibilitatea de folosire indelungata si sanse ridicate de a gasi spatiu de parcare. In plus, interiorul este spatios chiar daca dimensiunile exteriorului sunt compacte. Portbajagul ofera spatiu suficient pentru sase baxuri cu bauturi, iar treapta de viteza poate fi schimbata fara ambreiaj. 

In 1999 va fi prezentat publicului larg modelul smart roadster, la Salonul Auto de la Frankfurt, care va sta la baza conceperii modelelor roadster si roadster-coupe, realizate intre anii 2003 si 2005. 

In anul 2001 va fi creat prototipul crossblade, care nu va fi prevazut nici cu portiere, nici cu parbriz si nici cu acoperis. Va fi cumparat de cantaretul Robbie Williams, iar Smart va deveni sponsorul turneului european, pe perioada a 15 concerte. 

La Salonul auto de la Frankfurt din 2005 si la Salonul Auto de la Geneva din 2006 va fi prezentat modelul smart crosstown, in doua variante de culoare, verde kaki si gri. Insa modelul nu va fi planificat pentru productia de serie. 

Din anul 2008, modelul smart fortwo beneficiaza de tehnologia mhd (Micro Hybrid Drive) care asigura reducerea emisiilor si economisirea de carburant. 

Daca ai un model din aceasta gama auto, ai cu siguranta nevoie de un RCA Smart. Pentru cele mai mici tarife atunci cand vine vorba de o polita RCA Smart, apeleaza la RCA ieftin, care iti asigura cea mai buna asigurare auto obligatorie de pe piata, indiferent de orasul in care locuiesti.