Asigurari Allianz

Allianz-Tiriac Asigurari S.A. este o societate mixta cu capital integral privat ce a luat fiinta in august 1994. Intr-o perioada relativ scurta de timp a devenit un partener credibil in domeniul asigurarilor.

De la inceputurile activitatii, Allianz-Tiriac si-a diversificat oferta de asigurari, promovand vanzarea directa pe segmentul de retail a asigurarilor, oferind clientilor sai incepand cu 2006 prima platforma pan-europeana. Acest instrument ajuta la achizitionarea directa a produselor de asigurare, atat in Europa Centrala, cat si in Europa de Est, unde compania de asigurari Allianz s-a extins, devenind cel mai mare asigurator din zona.

Cateva informatii despre companie
Pentru a-si atinge obiectivul propus, adica acela de a incheia contracte de asigurari cu clientii pe termen mediu si lung intr-un mod facil si fara stres, Allianz Asigurari a infiintat din 2006 o companie multinationala, denumita Allianz Direct New Europe.

Aceasta a inceput sa functioneze in acelasi timp in Polonia prin www.AllianzDirect.pl si in Cehia - www.AllianzDirect.cz, unde a promovat la maxim asigurarile auto. Chiar si acum, asigurarile CASCO on-line au mai mult succes decat asigurarile obligatorii RCA, mai ales ca polita de asigurare facultativa se incheie cu o reducere de 15% fata de pretul de baza.

Incepand cu noiembrie 2007, incurajata de rezultatele obtinute privind primele subscrise, Allianz Direct isi incearca norocul si in Ungaria. In vara aceluiasi an, pentru a coopta mai multi clienti, Allianz isi ofera serviciile prin telefon, care este al doilea canal de distributie dupa platforma IT pentru vanzarea politelor auto si de calatorie.

Acum, fie ca achizitionezi o asigurare de tip RCA, CASCO sau una care te scuteste de plata cheltuielilor pe durata calatoriei, o poti face cu incredere, mai ales daca esti o persoana ocupata, fara prea mult timp la dispozitie, familiarizata cu noua tehnologie atunci cand vine vorba de plata facturilor, de incheierea unui contract online etc.

Din 2008, Allianz Direct a ajuns sa isi promoveze serviciile si in Romania, unde platforma virtuala a devenit tot mai utilizata de cat mai multi clienti. Design-ul aplicatiei ii avantajeaza pe clienti pentru ca este usor de folosit si nu necesita prea mult timp, spre deosebire de un contract clasic incheiat direct la sediul asiguratorului. Totodata, platforma on-line isi incurajeaza clientii sa o foloseasca pentru ca toate operatiunile sunt procesate si securizate prin folosirea protocolului SSL 128-BIT. De asemenea, folosind un nume personalizat de utilizator si parola, datele personale ale fiecarui client raman confidentiale si in deplina siguranta.

Cel mai important este ca puteti incheia orice tip de asigurare fara sa va miscati din casa cu Allianz Direct.
Daca platesti online, ai posibilitatea sa primesti in cel mai scurt timp polita RCA si asigurarea de calatorie.
In cazul RCA-ului, perioada de valabilitate incepe in ziua urmatoare incheierii politei, iar in cazul asigurarii de calatorie, polita isi intra in drepturi la doar doua ore dupa ce a fost achitata. Orginalul va fi adus de curier la domiciliul personal.
Cum se procedeaza pentru a cumpara o polita?
Pentru a achizitiona o polita iti poti calcula oferta fara sa te autentifici, folosind dupa fiecare pagina butonul "Inainte" sau iti creezi un cont nou si il activezi conform indicatiilor din email.
Apoi calculezi oferta dorita si in final soliciti plata online cu cardul sau offline, cu plata in numerar ori cu cardul.
Ca sa inchei o asigurare de calatorie, o polita CASCO sau RCA, o asigurare facultativa a locuintei, oferi toate datele necesare despre tine, despre autovehiculul tau sau alte bunuri ce urmeaza a fi asigurate.

Daca achiti online orice tip de asigurari Allianz, primesti in format PDF copia asigurarii tale imediat ce plata este confirmata in aplicatia Allianz Direct. Este simplu, nu?

Asigurarea auto obligatorie se incheie pentru toate masinile inmatriculate din Romania si reprezinta o asigurare obligatorie de raspundere civila in urma careia li se aduc despagubiri celor vatamati.
Dupa un accident rutier, cel care a fost pagubit primeste in mod obligatoriu despagubiri pentru daunele pe care le-a suportat. Toate acestea se intampla indiferent de situatia financiara a celui care a provocat accidentul respectiv.

Polita RCA Allianz este foarte utila atat pentru cel care a provocat nenorocirea, pentru ca il scuteste de o eventuala cheltuiala pe care nu o poate achita, cat si pentru cel pagubit, pentru ca primeste despagubiri pentru pagubele materiale sau vatamarile corporale suferite.

Pentru a incheia o polita de asigurare RCA Allianz trebuie indeplinite si niste conditii de intrebuintare:
 • este necesar ca autovehiculul sa fie inmatriculat sau inregistrat in Romania;
 • prezentarea documentelor de identificare ale autovehiculului - certificat de inmatriculare/ carte de identitate / document care atesta dreptul de proprietate al persoanei care urmeaza sa inmatriculeze masina;
 • asiguratul sa fie persoana inscrisa in documentele de identificare a autovehiculului / persoana pe numele careia trebuie sa se inmatriculeze masina (este valabil si in cazul autovehiculelor achizitionate in leasing);
Automat, la incheierea unei polite RCA Allianz (cu valabilitate pe teritoriul Romaniei), se incheie si o polita Carte Verde, care este echivalentul politei RCA atunci cand autovehiculul circula in strainatate.

Ca urmare a unui accident cu masina, prin polita RCA se despagubesc leziunile corporale sau decesul; pagubele ce reprezinta o consecinta a lipsei de folosinta a vehiculului avariat; cheltuielile de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata, pagubele materiale.

ASIGURARE RCA ALLIANZ?
Ti se poate intampla, desi esti atent si prevazator, sa lovesti masina unei alte persoane. Atunci iti vine in ajutor asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA), despagubind persoana prejudiciata in locul tau. Tot ce trebuie sa faci tu este sa ai asigurare RCA valabila. Asigurarea RCA ofera protectie pentru prejudiciile de care asiguratul raspunde fara de terte persoane pagubite prin accidente auto.

Despagubirile se platesc in caz de:
 • vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial;
 • pagube materiale;
 • pagube consecinta a lipsei de folosinta a vehiculului avariat;
 • cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata.
Limitele de despagubire acordate pentru daunele produse pe teritoriul Romaniei sunt stabilite prin Norme ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor la urmatoarele valori:
Pentru anul 2011:
 • pentru pagube materiale -750.000 EUR/eveniment;
 • pentru vatamari corporale si deces 3.500.000 EUR/eveniment;
Pentru anul 2012:
 • pentru pagube materiale -1.000.000 EUR/eveniment;
 • pentru vatamari corporale si deces 5.000.000 EUR/eveniment;
 • Cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata.

ASIGURARI CASCO ALLIANZ Asigurarea CASCO, iti da posibilitate sa alegi protectie totala pentru masina ta, in functie de nevoile pe care le ai.
Prima de asigurare se calculeaza in functie de caracteristicile autoturismului tau, iar plata se poate face si in rate.
Sunt asigurate prin polita facultativa CASCO urmatoarele riscuri: avarii accidentale, fenomene naturale, furt, vandalism, incediu, explozie, asistenta rutiera.
Asistenta rutiera se ofera in cazul in care: masina nu mai porneste, daca este nevoie sa se remorcheze autoturismul, iar in cazul in care reparatia autoturismului se efectueaza in alta localitate, la o distanta mai mare de 50 km fata de domiciliul tau - poti opta pentru: transportul tuturor pasagerilor, cazarea la hotel, transport in regim de taxi sau inchirierea unei alte masini, din aceeasi categorie .

CENTRE CONSTATARE DAUNA ALLIANZ?
Centre dauna Allianz Tiriac Bucuresti:

In cazul unei daune, poti apela Centrul de Daune:
Tel: 021.20.19.180 (1) (apelabil din reteaua Romtelecom)
*2120.19.18 (a se tasta semnul *- in reteaua de telefonie mobila Orange)
Program: de luni pana vineri, intre orele 8:00 si 20:00

Sau te poti adresa direct punctelor de constatare a daunelor Allianz-Tiriac
Sector 1: Delta Electronic Services - B-dul Expozitiei nr.1-3
Sector 2: Radacini Ferdinand - B-dul Ferdinand nr.111-113
Sector 2: Automotive Trading Services - Sos. Pipera nr. 41(Intersectia Str. Barbu Vacarescu cu Sos. Pipera)
Sector 3: D.A.B Service - Cornul Luncii nr. 2-4 (reper- CET Sud)
Sector 5: Gimarom - Pilkington - Str.Dr. Constantin Istrati nr. 41-51
Sector 6: Top Lac Service Auto - B-dul Timisoara nr.179 (reper- CET Vest)

Programul de lucru al punctelor de constatare:
Luni- Vineri in intervalul orar 9:00- 16:00

Centre constatare daune cu program sambata intre 09:00 si 14:00:
Sector 2: Radacini Ferdinand SRL - B-dul Ferdinand nr. 111-113
Sector 3: D.A.B Service SRL - Str. Cornul Luncii nr. 2-4
Sector 6: Autonet SRL - Calea Giulesti 121B
Sector 6: Top Lac Service Auto SRL - B-dul Timisoara nr. 179
mergi sus