Asigurari Euroins

ASIGURARI EUROINS Euroins Romania face parte din Euroins Insurance Group (EIG), intrand pe piata in 1994.
In prezent, compania isi propune sa ajunga in top cinci al asiguratorilor din Romania.
Euroins Romania dispune de o retea complexa alcatuita din peste 500 de angajati si peste 4.500 agenti colaboratori.
Bussiness-ul se imparte in doua paliere: vanzarea de asigurari si activitatea de daune (constatarea, reconstatarea evenimentului, deschiderea si gestionarea dosarelor de dauna pana in faza finala).
In viitor, Euroins doreste sa imbunatateasca procedurile interne si relatia cu clientii, ceea ce va duce la servicii de calitate in timp real.
Compania ofera o gama variata de produse:
Asigurari de accidente
Asigurari de sanatate
Asigurari CASCO
Asigurari feroviare
Asigurari de raspundere civila autovehicule
Asigurari de transport maritim
Asigurari de locuinte
Asigurari pentru alte bunuri
Asigurari de raspundere civila generala
Asigurari de calatorie

Exista trei tipuri de asigurari Euroins pentru accidente:
Asigurarea de accidente a angajatilor (AA)
Acest tip de asigurare se adreseaza companiilor care doresc sa-si asigure angajatii expusi riscului accidentarii in timpul muncii. Asigurarea este valabila pentru persoane intre 18 si 69 de ani.
In cazul in care angajatorul doreste, poate introduce clauze speciale pentru boli profesionale, spitalizare, convalescenta sau accident, incapacitate temporara de munca, interventii chirurgicale, arsuri, fracturi, imobilizare aparat gipsat.
Asigurarea de accidente a sportivilor (AD)
Asigurarea este valabila pentru sportivii amatori sau profesionisti cu varste cuprinse intre 14 si 35 de ani si asigura riscurile de incapacitate permanenta si deces produse ca urmare a unor accidente aparute in timpul antrenamentelor sau a participarii la o competitie oficiala.
Firma are doua produse de asigurari de sanatate, una rezervata cetatenilor straini si una pentru cetatenii romani.
Asigurarea de cheltuieli medicale pentru cetatenii straini rezidenti in Romania (BA).
O astfel de asigurare va ofera dreptul la consultatii si investigatii in scop diagnostic, tratament si medicatie, spitalizare, interventie chirurgicala, inclusiv anestezie si utilizarea salii de operatie, tratament dentar si transport medical.
Asigurarea voluntara de sanatate (BB)
Acest tip de asigurare este disponibil oricarei persoane cu varsta cuprinsa intre 30 de zile si 60 de ani.
Pentru asigurarile de raspundere civila autovehicule, Euroins va pune la dispozitie Cartea verde (EB), asigurare fata de calatorii transportati (EE), asigurarea de raspundere a operatorilor de transport rutier (EF), asigurarea transportatorului in calitate de caraus pentru marfa transportata cu vehicule (CMR) si polite RCA.
Daca doriti sa va asigurati locuinta, puteti opta pentru o polita PAD sau o asigurare complexa a locuintei si a bunurilor casnice (HA). Aceasta din urma va asigura locuinta nu doar pentru hazarde naturale, ci si pentru furtuna, incendiu, trasnet, explozie, lovirea accidentala si neintentionata din exterior a locuintei asigurate si a gardului ce o imprejmuieste de catre vehicule rutiere. Suplimentar puteti alege sa o asigurati si pentru: fenomene atmosferice: grindina, ploi torentiale, uragan, vijelie, tornada, greutatea stratului de zapada, de gheata sau de avalansa, furt, vandalism.
Pentru persoanele juridice, Euroins Romania asigura bunurile, putand opta pentru una din cele noua polite existente in functie de nevoile societatii dumneavoastra. De exemplu puteti asigura echipamentele electronice, instalatiile si utilajele.
Daca firma dumneavoastra isi desfasoara activitatea in sectorul agricol, puteti asigura animalele, culturile agricole, rodul viilor, pomilor fructiferi si hameiului. Pentru conducatorii auto exista o asigurare pentru pierderea/ deteriorarea documentelor (ID). Exista asigurari si pentru constructii (Asigurarea "la toate riscurile" a lucrarilor de constructii), pentru bani si alte valori.

Euroins a decis sa-si schimbe politica recent, evitand folosirea strategiei agresive de acum 2 ani. In incercarea de a reduce ponderea asigurarilor RCA in portofoliu, Euroins a renuntat la practicarea preturilor reduse. dupa ce in 2009 a inregistrat pierderi de 8,1 mil. lei (1,9 mil. euro), la jumatate fata de anul anterior.
Conform celor afirmate de Alin Bucsa, directorul general al companiei, prin implementarea acestei strategii de marketing s-a castigat notorietate si clienti, reusind ca in 2009 Euroins sa-si dubleze numarul clientilor fata de 2008, ajungand la 800000. Tot el afirma ca din momentul preluarii conducerii Euroins, anumite probleme ce tineau de plata daunelor din cauza cresterii foarte rapide pe RCA au fost solutionate, reteaua de lichidatori de daune extinzandu-se foarte mult.
Astfel ca in primul semestru al anului 2009 s-a inregistrat o scadere usoara de cca 2-3%, a primelor brute subscrise, pana la 180 mil. Lei. Tot Bucsa preconiza o crestere economica la sfarsitul lunii iunie 2009, raportata la iulie2008, in 2010 frecventa accidentelor pe segmentul RCA fiind de 10%, dauna medie pe accident urmand o panta ascendenta in ultimii ani, ajungând la 4.500 de lei în prezent.
Acum doi ani portofoliul Euroins era reprezentat in proportie de 90% de asigurari auto RCA Euroins, insa pentru 2010 compania a urmarit reducerea ponderii la 85% si dezvoltarea cu precadere pe piata asigurarilor de cladiri. In 2009 primele brute subscrise la Euroins s-au ridicat la 280 mil. Lei, iar obiectivul pentru 2010 a fost o crestere pana la 300 mil. Lei.
De asemenea, printre planurile companiei, se numara lansarea unui produs nou: asigurarea de pierdere a actelor. Aceasta va fi vanduta impreuna cu RCA Euroins si va acoperi costurile cu emiterea unui nou permis de conducere si talon, in cazul pierderii acestora de catre sofer.
Euroins a demarat o actiune de dezvoltare a unei retele teritoriale in sistem de franciza, pe langa cea proprie. Rezultatul – 90 unitati existente acum doi ani insa 50% din ele inchise in prezent. Motivul? Un proces de reevaluare, procentul afacerilor generate fiind cu mult peste medie, in cazul RCA, iar la polul opus fiind pe alte forme de asigurare. Acest lucru a iesit din graficul strategiei companiei pe 2010.
URL de redirectat: http://rca-euroins.net/rca-euroins.html Asigurare RCA: Asigurarea obligatorie de raspundere civila auto este incheiata de persoanele fizice sau juridice care detin vehicule inmatriculate sau inregistrate in Romania, si despagubeste tertele persoane prejudiciate in urma accidentelor auto provocate de asigurat. Despagubirile se acorda in conformitate cu legislatia in vigoare, pentru pagube materiale, cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata si vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial. Asigurarea RCA se poate incheia pe 6 sau 12 luni, iar plata se face anticipat si integral pentru intreaga perioada asigurata. Asigurarea CASCO Este asigurarea facultativa auto, ce despagubeste daunele produse autovehicului asigurat. Riscurile de baza pe care Euroins le ofera sunt: avarii accidentale, zgarieri, caderi ale autoturismului, caderi de corpuri pe autoturism, derapari, rasturnari; Incendiu, explozie, trasnet; Fenomene atmosferice; Catastrofe naturale. In categoria riscurilor suplimentare se afla: furtul si vandalismul.
Asigurarea CASCO Euroins, este valabila in Uniunea Europeana, insa, valabilitatea poate fii extinsa gratuit in cazul in care este incheiata in acelasi timp la Euroins si asigurarea RCA.

Diverse asigurari Euroins
Asigurari de locuinta si bunuri
Asigurarea complexa a locuintei si a bunurilor casnice, este dupa cum spune si numele o asigurare complexa, ce include 3 sectiuni de acoperire: Asigurarea locuintei si a bunurilor, Asigurarea de Accidente a persoanelor si Asigurarea de raspundere civila fata de terti.

Asigurari de sanatate:
- Asigurari medicale de calatorie
- Asigurari de accidente si boala
- Asigurari de cheltuieli medicale pentru cetatenii straini rezidenti in Romania

Asigurari de raspundere civila:
- Asigurari de raspundere civila generala fata de terti
- Asigurari de raspundere civila profesionala
- Asigurari de raspundere civila a societatilor de paza si monitorizare
mergi sus