Asigurare RCA online valabilă în format electronic

Asigurare RCA online valabilă în format electronic

Această pandemie a reușit să facă ceea ce guvernul nu a reușit timp de ani de zile – să faciliteze trecerea în mediul virtual a tuturor serviciilor și funcțiilor sale. Una din cele mai importante dintre acestea fiind RCA-ul. În sfârșit, în anul 2020, RCA-ul poate fi prezentat și în format electronic. După ani de așteptare putem spune că o asigurare rca online este ceva fiabil. Dar care este oferta rca potrivita pentru tine? Citește mai jos și vei afla!

Această modificare a Normei nr. 20/2017 privind asigurările auto este una recentă, completarea ei fiind aprobată în august 2020.

Ce reprezintă dovada încheierii asigurării RCA?

–        Polița de asigurare RCA și contractul RCA emise de către asiguratorul RCA, pentru perioada de valabilitate înscrisă, prezentate pe suport hârtie sau în format electronic.

–        Dovada asigurării de răspundere civilă a vehiculelor, eliberată de către asiguratorii RCA din alte state, cu valabilitate pe teritoriul României și numai pentru perioada menționată în aceasta, sau polița de asigurare de frontieră pentru vehiculele înmatriculate/înregistrate în afara Spațiului Economic European și a Confederației Elvețiene, prezentată pe suport de hârtie sau în format electronic.

De reținut! A fost introdusă, de asemenea, o altă reglementare care stipulează faptul că dovada încheierii asigurării RCA o constituie și informația rezultată din interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României, prin care se certifică existența unui contract RCA valabil la data interogării.

Aici este vorba despre baza de date AIDA, dezvoltată si administrată de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România – BAAR, ce conține informații cu privire la asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României și prin care se certifică existența unui contract RCA valabil la data verificării.

De unde să comandăm asigurare RCA online?

În cadrul unui studiu realizat pe 179 clienți din ultimele 12 luni, rca-ieftin.ro a primit nota 8.8.

Având o istorie și experiență de 14 ani în spate, băieții de la RCA Ieftin sunt pregătiți să te ajute în orice situație.

Uite ce trebuie să faci pentru a obține polița RCA:

1.     Compari tarifele actuale pentru RCA

2.     Afli ce variante de preț există

3.     Alegi cea mai bună variantă pentru mașina ta

4.     Alegi metoda de plată

5.     Alegi metoda de livrare

6.     Intri în posesia poliței

Scurt, simplu și la obiect!

În plus, știai că în online se poate încheia RCA-ul se poate încheia și pe mai puțin de 12 luni? Poți alege să îți închei RCA-ul pe:

a.     1 lună

b.     2 luni

c.      3 luni

d.     6 luni

e.     9 luni

f.       12 luni

De asemenea, în majoritatea cazurilor, fiindcă este vorba de asigurarea RCA digitală, aceasta se va livra instant, pe e-mail și cont dacă toate datele sunt introduse corect. Dacă dorești, poți printa RCA-ul electronic pentru a-l prezenta autorităților în cazul unui control. Desigur, acest lucru nu este necesar, fiindcă poți prezenta acum dovada posesiei RCA-ului și prin telefon. Însă dacă dorești un exemplar fizic poți cere unul site-ului RCA Ieftin, iar aceștia vor livra unul gratuit prin intermediul Poștei Române. Acesta va ajunge direct în căsuța poștală, deci nu este necesară deplasarea la oficiul poștal.

Desigur, este posibilă și livrarea prin curier, contra cost. De asemenea, dacă ești din București, te poți deplasa în agențiile RCA Ieftin pentru un print gratuit. Mai mult, asiguratorii au obligația de a vă printa un exemplar la cerere.

Partea cea mai bună de la RCA Ieftin este faptul că serviciile lor se pliază pe nevoile clienților. Pentru orice întrebări sau nelămuriri, le poți scrie la contact@pint.ro sau pe Facebook. Sunt vigilenți și răspund tuturor mesajelor, iar de luni până vineri îi găsești în intervalul 9-18. 

Mai mult, dacă sunt urgențe care nu pot fi amânate sunt alături de tine chiar și în afara programului de lucru. Cu cât oferi mai multe informații, cu atât vei putea primi un răspuns cât mai exact. Experiența acumulată în 14 ani le permite să rezolve orice problemă întâlnesc.

Feedback-ul este parte integrată în business-ul lor, iar orice intervenție din partea clienților reprezintă o modalitate prin care pot implementa actualizări care să ducă la îmbunătățirea platformei. 

Ține minte, #online mereu deschis! 

COMMENTS