Schimbare pe piața de asigurare RCA: Scumpiri ușoare în 2021

Schimbare pe piața de asigurare RCA: Scumpiri ușoare în 2021

Anul trecut erau în discuții anumite majorări pe care statul avea să le implementeze în prima lună a acestui an. Mai precis, se preconiza o creștere a prețurilor la polițele de asigurare RCA cu 10-15% prevăzută de analiștii financiari.

Polița de asigurare RCA este impusă tuturor șoferilor care vor să conducă mașinile pe drumurile publice. Pe lângă obligativitate, o poliță de răspundere civilă auto reprezintă un avantaj în momentul unui accident rutier, întrucât participantul pe care l-ai avariat (în cazul în care accidentul este produs de tine) va fi despăgubit de polița ta de asigurare, iar tu nu va trebui să suporți daunele accidentului pe buzunarul tău. 

Deși nu este obligatorie, o asigurare CASCO devine necesară într-un trafic haotic cum este cel din capitală. De ce să riști când poți opta și pentru un CASCO ieftin la fel cum este RCA-ul? Ce se întâmplă atunci când prețurile o iau la goană? Cauți un RCA convenabil la preț, tocmai ca să nu simți excesiv creșterile. Este adevărat că și în cazul unui RCA ofertele diferă de la un asigurator la altul, însă, dacă vrei un RCA ieftin apelează cu încredere la o platformă online de tipul unui calculator RCA ieftin cu ajutorul căruia să poți obține cele mai bune variante de preț pentru mașina ta.

Schimbări pe piața de asigurare RCA

Anul trecut erau în discuții anumite majorări pe care statul avea să le implementeze în prima lună a acestui an. Mai precis, se preconiza o creștere a prețurilor la polițele de asigurare RCA cu 10-15% prevăzută de analiștii financiari.

Atât pentru persoanele fizice, cât și cele juridice, în funcție de tipul de asigurare și de vechimea mașinii vor fi nevoite să plătească puțin mai mult pentru polița de asigurare RCA. Conform specialiștilor, creșterile sunt necesare, întrucât echilibrează plaja de oferte a companiilor de asigurări. Cu toate acestea, scumpirile în materie de RCA nu sunt radicale, nicidecum de 10-15%. Vor exista, într-adevăr mici scumpiri, dar nu atât de sesizabile.

Economistul Adrian Negrescu este de părere că prin creșterea ușoară a prețurilor, firmele care oferă servicii de asigurare RCA, CASCO și așa mai departe, vor avea un buget mai mare pentru a putea oferi servicii de calitate la timp, iar în acest fel piața să poată funcționa ca una concurențială. În prezent, specialiștii sunt de părere că există prețuri mult prea mici în piață care au dereglat plaja de oferte.

Care este perioada pe care poți încheia o asigurare RCA?

Poți alege să închei polița de asigurare RCA direct la sediul firmei de asigurare pe care o preferi sau mai simplu, online! În plus, oricum ai alege să cumperi o asigurare RCA, ai avantajul că poți alege aproape orice perioadă de valabilitate. Cele mai frecvent alese sunt cele pe 6 sau 12 luni, însă poți încheia RCA-ul și pe o perioadă mai scurtă de 12 luni:

  • 1 lună
  • 2 luni
  • 3 luni
  • 6 luni
  • 9 luni

Scumpirea poliței de asigurare RCA se face pentru cele pe perioade scurte 

Cele mai întâlnite planuri de asigurare RCA sunt pe 6 luni, întrucât „românii nu au bani pentru a plăti un preț cerut de asigurator pe un an de zile”, susține specialistul Adrian Negrescu. Tocmai de aceea, comportamentul de consum al celor care cumpără asigurare RCA este destul de atipic, întrucât 80% aleg să încheie polița pe o perioadă destul de scurtă. Veștile proaste abia acum încep, întrucât scumpirile se vor face în special pentru polițele de asigurare RCA până într-un an, tocmai pentru a nivela plaja de oferte ale pieței de asigurări.

Cum să nu plătești mai mult pentru o asigurare RCA cu ajutorul unui calculator RCA ieftin?

O asigurare RCA poate fi cumpărată la cel mai bun preț pentru buzunarul tău atunci când folosești un instrument cu care să determini cele mai bune oferte de pe piață. Cu ajutorul unui calculator RCA ieftin și prin introducerea corectă a datelor tale, dar și ale mașinii, poți determina într-un timp foarte scurt cele mai bune oferte de pe piață pentru o asigurare RCA.

Traficul aglomerat din București și din marile orașe, drumurile publice care nu oferă cele mai bune condiții de mers, precum și unii șoferi grăbiți sau neglijenți, pot provoca multe daune. Întotdeauna este bine să ai o asigurare RCA valabilă, fiindcă altfel nu poți circula pe drumurile publice, însă nu ar strica să închei și un CASCO pentru orice eventualitate. 

Mai mult decât atât, nici fenomenele naturale nu sunt de ignorat în privința daunelor pe care un autoturism le poate suferi. Partea bună în cazul asigurărilor auto este că o asigurare RCA te scutește de plata pagubelor produse altui șofer implicat în accident, iar o asigurare CASCO scutește costurile eventualelor incidente în care mașina ta este implicată și care îți pot afecta bugetul. Un calculator RCA ieftin te ajută să verifici simplu și rapid care sunt ofertele de preț în care mașina ta se încadrează și alegi în funcție de prețul cel mai bun pentru bugetul tău. 

COMMENTS