Fără grabă, o campanie de conștientizare a siguranței rutiere de Pint.ro

Fără grabă, o campanie de conștientizare a siguranței rutiere de Pint.ro

Contrar concluziei aparent evidente, a conduce prudent nu doar că economisește la fel de mult timp, dar și bani în scutirea unor taxe prea mari în cazul poliței RCA, dar cel mai important este că doar în acest fel drumurile publice pot deveni mai sigure pentru toată lumea.

Contrar concluziei aparent evidente, a conduce prudent nu doar că economisește la fel de mult timp, dar și bani în scutirea unor taxe prea mari în cazul poliței RCA, dar cel mai important este că doar în acest fel drumurile publice pot deveni mai sigure pentru toată lumea. 

Nu graba este soluția în trafic! Graba produce o mulțime de accidente rutiere care, de altfel, ar putea fi evitate! Soluția pentru siguranța rutieră este ca fiecare șofer să conducă prudent în majoritatea condițiilor rutiere și de trafic și să anticipeze posibilitatea unui accident.

Suntem de acord că șofatul în oraș este o sursă majoră de stres, în special în timpul orelor de vârf – atunci când copiii trebuie să ajungă la școală sau când fiecare trebuie să ajungă la biroul care se află în capătul opus al casei lor – dar acest lucru nu înseamnă că ar trebui ca toată experiența condusului să fie pe fugă și cu viteză alarmantă. Până la urmă nu ne aflăm pe autostradă, nu?

Depășirea limitei de viteză nu doar că este ilegală și slab sancționată, dar este și extrem de periculoasă. A depăși cu 10km/h o limită de viteză poate nu ți se pare o dramă și îți va economisi 3-5 minute din timpul de deplasare, însă în acest fel riști în permanență crearea unui accident rutier. De ce să riști când poți conduce prudent? Către ce te grăbești și de ce acel punct final nu poate aștepta?

Cu cât te deplasezi mai repede, cu atât mașina ta va reacționa mai lent la acțiunea frânei și va reduce și timpul necesar de reacție. Traficul urban al capitalei și nu doar, nu presupune să fii atent doar la tine pe șosea, dar trebuie să fii atent și la ceilalți – la o altă mașină care poate scăpa de sub control, un pieton neatent sau poate un animal care traversează drumul. Fizica pură a unei coliziuni la viteze mari ar trebui să fie suficient de descurajantă pentru orice șofer, întrucât un transfer mai mare de energie care rezultă dintr-un impuls mai mare poate provoca răni îngrozitoare. Și din nou te întrebăm, pentru ce să riști?

Sfatul nostru vine din prietenie pentru toți șoferii! Ne dorim să încurajăm șofatul prudent și să scutim drumurile și participarea la trafic de evenimente nefericite. Așa că, asigură-te că alegi viteza potrivită pentru distanța, drumul și limitarea pe care le parcurgi, care să se potrivească cu restul traficului cât mai bine posibil. 

Vei spune, bine, dar mai sunt alții care conduc cu viteză și lor nu li se întâmplă nimic. Ne bucurăm pentru ei, dar de ce să stai cu grijă mereu când poți să fii prudent în trafic? Evită tu pentru celălalt! Evită coliziunile și condu prudent! Gândește-te doar că cineva te așteaptă în permanență acasă.

Și dacă ceilalți participanți la trafic se mișcă într-un ritm mult prea alert, păstrează-ți traseul pe prima bandă, pentru a nu-i incomoda pe ceilalți în graba lor de toate zilele și asigură-te că tu ești suficient de prudent în trafic cât să eviți accidentele nedorite!

Am pornit această inițiativă de responsabilizare a șoferilor în trafic pentru a diminua numărul amețitor de accidente care survin din această grabă spre nicăieri. Cu ce l-a ajutat graba cea de toate zilele pe domnul Grăbescu? Te invităm să arunci o privire pe materialul video de mai jos. Însă, vei vedea că de fiecare dată graba strică treaba

Așa că, dragii noștri șoferi, prudența la volan este mult mai importantă și vă va ajuta să ajungeți la fel de repede acolo unde vă doriți, dar în siguranță!

COMMENTS