In judetul Mehedinti a fost vanduta o singura masina noua in acest an

In judetul Mehedinti a fost vanduta o singura masina noua in acest an

In aceasta perioada vanzarile au scazut la nivel national cu 80%, iar in 17 judete cu 90%. Conform statisticilor, in  primele sase luni ale acestui an, in judetul Mehedinti a fost vandut un singur autoturism, in Covasna 14 si in Salaj 26.

In judetul Mehedinti a fost vanduta o singura masina noua in acest an

Directorul dealerului Automotive Trading din Drobeta-Turnul Severin sustine insa ca au fost vandute cinci autoturisme, dar au fost achizitionate prin leasing, iar proprietarul fiind o firma de leasing din capitala, au fost inmatriculate in Bucuresti. De asemenea, in acest judet, nici programul Rabla nu mai functioneaza aproape deloc, iar tichetele au ajuns sa fie comercializate si cu 100 de lei.

Ca urmare a scaderii drastice a vanzarilor de autoturisme, dealerii auto s-au orientat mai mult spre segmentul service-uri auto. De exemplul unii dealeri, cum este si Automotive Trading din Drobeta-Turnul Severin au desfiintat departamentul de vanzari.

Nici la nivelul intregii tari lucrurile nu stau mai bine, doar in patru judete au fost vandute peste 1.000 de autoturisme in primul semestru al anului 2013.

Comparativ cu anul 2008, cand piata auo din Romania a atins cel mai inalt nivel, fiind vandute peste 315.000 de autoturisme in 26 de judete, vanzarile in acest an au scazut cu peste 80 de procente.

COMMENTS