Top 5 mașini hibride și electrice disponibile în România sub 21.000 de euro

Dacă nu ești încă 100% convins că mașinile „verzi” sunt viitorul, te invităm să descoperi cele mai accesibile modele de masini hibride și masini electrice pe care le poți achiziționa în România. Cine știe, poate te vei înscrie la un test drive și te vei îndrăgosti de un astfel de model.

eco

Pentru început, dacă nu știai deja, Ministerul Mediului a demarat în anul 2015 un proiect prin care se ofereau 100 de ecotichete în valoare de 20.000 de lei celor care își doreau să experimenteze șofatul la volanul unor masini electrice sau masini hibride. În 6 ani, lucrurile s-au mai schimbat și odată cu ele și legile. În continuare, acest program urmărește reducerea emisiilor de gaze poluante, prin promovarea unor vehicule verzi, nepoluante și total eficiente din punct de vedere energetic.

Ecotichetele sunt disponibile și în cadrul programului Rabla și se acordă trei ecotichete și un tichet Rabla sau peste 6.700 de euro reducere. Rămâi alături de noi, fiindcă urmează să prezentăm un scurt ghid de acordare a ecotichetelor și a felului în care oricine poate beneficia de acestea. Citește în continuare și află și care sunt principalele diferențe între masini electrice și masini hibride!

Care sunt valorile ecotichetelor?

Conform ghidului de acordare al ecotichetelor există 4 valori conform cărora se pot acorda aceste reduceri de preț sau bonusuri pentru achiziționarea unor masini electrice sau masini hibrid. Iată care sunt acestea:

 1. 45.000 lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare, pentru achiziționarea unei masini electrice
 2. 20.000 lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare, pentru achiziționarea unei masini hibrid, care generează o cantitate de emisii de CO2 de maximum 50 g/km, în regim de funcționare mixt, conform informațiilor înscrise în COC
 3. 20.000 lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare, în cazul în care în COC este înscrisă cantitatea de emisii de CO2 conform standardului WLTP, se acordă pentru masini hibrid noi, care generează maximum 70 g CO2/km NEDC, în regim de funcționare mixt
 4. 3.500 lei, dar nu mai mult de 50% din prețul de comercializare, pentru achiziționarea unei motociclete electrice, conform informațiilor înscrise în COC

Sursă informații: Legea5.ro

Masini hibride – ce este și ce presupune un autoturism electric hibrid?

Ți-ai propus să vezi oferta de masini hibrid însă nu știi neapărat diferența dintre hibrid și electric? Fii fără griji! Nu ne naștem învățați și mai mult, în fiecare zi există câte un lucru cu care să ne autodepășim. Prin urmare, un autoturism electric hibrid, face parte tot din categoria de masini electrice însă care pentru a-și asigura propulsia mecanică, preia energie din două surse de energie. Aceste surse sunt montate pe vehicul și funcționează în felul următor: 

 1. Există un combustibil consumabil, adică un dispozitiv de stocare a energiei electrice de tipul unei baterii, sau a unui condensator ori volant/generator
 2. Mai există o sursă de alimentare externă sau un plug-in, care generează o cantitate de emisii de dioxid de carbon (CO2) mai mică de 50g/km

Masini electrice – ce este și ce presupune un autoturism complet electric? 

Ei bine, da! Un autoturism complet electric este exact tipul de mașină la care te gândești, adică acel autovehicul propulsat de un motor electric, a cărui energie este furnizată de baterii reîncărcabile. Desigur, ele pot fi alimentate la o sursă externă de energie electrică. Aceste masini electrice sunt categorisite ca vehicule cu emisii poluante zero, deci mașini verzi, complet prietenoase cu mediul.

Acum că s-a făcut puțină lumină și ai aflat diferența dintre cele două, dacă ești în căutarea unor masini hibride sau masini electrice, urmează să îți prezentăm câteva modele accesibile pe care le poți cumpăra chiar din România. Iată cele mai ieftine și eficiente masini hibride și masini electrice! 

 • Renault Twizy

renault twizy

Sursă foto Renault

Deși nu este chiar o mașină în adevăratul sens al cuvântului, Renault Twizy poate fi achiziționat pentru suma de 7.000 de euro în varianta de 45 CP sau 7.700 de euro pentru versiunea cu 80 CP. Twizy poate transporta două persoane, și deși are patru roți, seamănă mai degrabă cu un scuter cu acoperiș.

 • Toyota Yaris Hybrid

Sursă foto Toyota

Toyota este unul din cei mai buni producători când vine vorba de hibride, în special datorită celebrului Prius. Cu toate acestea, în România, cel mai ieftin hibrid la Japonezilor este Yaris Hybrid, care poate fi achiziționat pentru un preț de pornire de 14.330 de euro. Ansamblul motor electric – motor termic produce 100 CP, ceea ce pe hârtie, profilează un consum mediu de doar 3,3/100 km.

 • Honda Jazz Hybrid

Sursă foto Honda

Nici cei de la Honda nu sunt străini sistemelor hibride de propulsie, iar în România clienții pot opta pentru Jazz Hybrid, pentru un preț de 17.596 de euro. Jazz Hybrid îmbină un motor cu ardere internă de 1,3 litri și un motor electric pentru o putere maximă de 88 CP și un consum mediu de 4.6 l/100 km.

 • Toyota Auris Hybrid

Sursă foto Toyota

Auris Hybrid este vărul mai mare al lui Yaris Hybrid și propune un motor cu combustie internă de 1,8 litri și un motor electric pentru o putere totală de 136 CP. Consumul mediu teoretic este evaluat în jurul valorii de 3,8l/100km, dar cea mai ieftină versiune pleacă de la 20.094 de euro.

 • Renault ZOE

Sursă foto Renault

Spre deosebire de Twizy, ZOE chiar arată ca o mașină, plus că vorbim de un model 100% electric, care vine cu un preț de pornire în România de 20.900 de euro. De acești bani beneficiezi de o autonomie maximă de 240 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei. Un ciclul complet de încărcare durează 240 de minute la o priză normală însă trebuie menționat că ZOE se simte cel mai bine în mediul urban sau cel mult în împrejurimile orașului.

Poate preferi un model românesc și inovator propus de Dacia Spring!

dacia spring masina electrica

Sursă foto Dacia

Fanii deja cunosc acest aspect, anume că în toamna anului acesta, Dacia lansează o inovație în industria auto prin lansarea primului lor model electric. Cu prețul de pornire sub 21.000 EUR, Dacia Spring are o baterie de 26,8 kWh și permite obținerea unei autonomii de 225 km WLTP. Ce promite brandul este că „poți merge în oraș până la 5 zile, fără fie nevoie să încarci bateria vehiculului!”

Indiferent că ești adeptul unor masini electrice sau masini hibrid, cu siguranță, pentru mediul înconjurător ele devin o alternativă mult peste cea a mașinilor obișnuite. Sperăm că articolul nostru a fost util pentru tine și că informațiile te-au pus cel puțin pe gânduri. Te așteptăm în secțiunea de comentarii cu propunerile tale de masini electrice sau masini hibrid care ți-au făcut cu ochiul!

Află aici cât te costă o asigurare auto pentru o mașină electrica sau hibridă!

COMMENTS