Informatii utile

 • Dupa inmatriculare, cum trec numarul auto pe polita?

  Va rugam sa ne trimiteti o poza a noului talon la contact@pint.ro si vom completa noul numar pe polita sau vom emite un act aditional.

 • De ce cartea verde nu mai e verde?

  Incepand cu 1 iulie 2020, Biroul Asigurarilor de Autovehicule din Romania, BAAR a hotarat si instiintat toate celelalte tari membre in Comunicatatea Carte Verde ca nu mai este verde cartea internationala de calatorie, ci alba, printandu-se pe o foaie A4 normala. Puteti consulta informatia oficiala aici: https://www.baar.ro/culoarea-politei-de-asigurare-carte-verde-incepand-cu-data-de-01-07-2020/ Prin urmare daca veti calatori in afara Uniunii Europene trebuie sa aveti printata asigurarea internationala de calatorie pe o foaie A4 alba, normala. In interiorulm Uniunii este suficienta polita in format electronic.

 • Ce este constatul amiabil si cand se utilizeaza?

  Constatul amiabil de accidente ne scuteste de un drum la politie si de eventuale puncte de penalizare. Este un instrument de rezolvare rapida a daunelor minore care indeplinesc urmatoarele caracteristici simultan: maxim doua autovehicule implicate, fara daune corporale si in care este cunoscut si impartasit de ambele parti vinovatul. A se completa formularul cu atentie, cat mai clar si bifand exact starea faptelor. Se recomanda a se efectua cateva poze cu ambele masini implicate.

 • De ce sunt necesare a fi completate atatea date pentru o simpla oferta RCA?

  Tarifele rca se calculeaza electronic luand in calcul mai multi factori prin care: categoria vehiculului, capacitatea cilindrica, masa maxima autorizata, combusitilul, marca si modelul, localitatea si extrem de important clasa de bonus malus a asiguratului care poate schimba radical pretul finalm de la simplu la dublu chiar. Din aceste motive este necesara introducerea tuturor acestor date pentru a afla tariful corect.

 • Daca masina nu este pe numele meu trebui sa fac asigurarea pe numele proprietarului din talon sau pot sa o fac si pe numele meu?

  Este extrem de important ca datele din comanda si polita sa reflecte realitatea curenta : daca nu sunteti proprietarului dar folositi masina, este vital sa treceti toate datele proprietarului, exact ca in talon, inclusiv cnp-ul sau cui-ul dupa caz.. Altfel polita nu are nicio valoare. Daca ati cumparat masina si aveti un contract de vanzare cumparare doar atunci puteti trece datele noului proprietar. Daca doar folositi masina altcuiva, trebuie sa faceti polita pe numele acelei persoane/entitati.

 • Ce inseamna polita rca in original?

  Politele rca sunt emise in mod electronic. Ele sunt valabila in format electronic sau printate oe o foaie A4 normala. Incepand cu 1 iulie 2020 nu se mai printeaza pe foaia speciala care era verde in partea superioara. Cititi informatia oficiala https://www.baar.ro/culoarea-politei-de-asigurare-carte-verde-incepand-cu-data-de-01-07-2020/

 • Cum se poate plati rca-ul?

  Plata se poate face online cu cardul in conditii de securitate maxima. Polita rca va fi emisa imediat dupa plata.

 • Cum si in cat timp primesc polita rca?

  Cel mai probabil o veti primi instant dupa plata. Daca nu se intampla acest lucru se va emite manual de catre colegii nostru. De luni pana vineri de la 9 la 18 se emite in maxim 30 minute. In intervalul 18-22 de luni pana vineri, in timpul weekendurilor si al sarbatorilor legale poate dura putin mai mult. In intervalul 22-9 se va emite imediat dupa ora 9. Daca sunt intrebari legate de date e posibil sa va fie cerute documente suplimentare.

 • Ma anuntati cand expira rca-ul?

  Da, va anuntam din timp prin email. Daca se modifica datele de contact va rugam sa le actualizati in sectiunea contul meu, altfel mesajele noastre nu au cum sa ajunga la dvs.

 • Ce este sistemul de bonus malus?

  Este sistemul prin care se bonuseaza clientii fara daune si se pedepsesc cei care provoaca daune printr-o majorare. B8 inseamna o reducere de 50% din tariful de baza , iar M8 inseamna o majorare de 80%. B0=tariful de baza, B1-5%,B2-10%, B3-15%, B4-20%, B5-25%,B6-30%, B7-40%, B8-50%.

 • Ce acopera polita rca?

  Dauna materiale si mai ales daune corporale si morale.

 • Ce fac in caz de dauna?

  Daca este o dauna usoara, maxim 2 masini implicate, va intelegeti asupra vinovatului si nu exista vatamari corporale se completeaza cu atentie constatul amiabil, se face schimb de numere de telefon, se ia o copie dupa rca si pagubitul anunta cat mai repede asiguratorul pentru a face programarea la deschiderea dosarului de dauna. Pe site-ul asiguratorului gaseste numerele de telefon actualizate unde trebuie sa suni. In cazul daunelor mai grave sau cand nu se inteleg partile trebuie facut proces verbal la politie urmat de procedura de mai sus.

 • In cat timp intra in vigoare un rca?Pana la ce ora pot plasa o comanda cu valabilitate de a doua zi?

  Cel mai devreme din ziua urmatoare incheierii politei rca. Puteti plasa o comanda cu valabilitate din ziua urmatoarea pana la ora 21:30 a fiecarei zile, 365 de zile pe an.

 • Soferul vinovat era sub influenta alcoolului. Voi primi despagubiri de la asiguratorul sau?

  Da, indiferent ca era sub influenta alcoolului sau a stupefiantelor, asiguratorul trebuie sa despagubeasca. La urma urmei dvs nu aveti nici o vina.

 • Autorul accidentului fuge sau e necunoscut. Ce fac?

  Daca fuge de la locul accidentului,luati-i numarul de inmatriculare si raportati in maxim 24 de ore la politie. Veti fi despagubit. Daca insa va gasiti masina lovita in parcare si autorul e necunoscut va trebuie sa va reparati dvs masina.

 • Cum intru in contact cu pint.ro?

  Scrieti-ne la contact@pint.ro si raspundem in decurs de minute, 365 de zile pe an, 7 zile din 7.

 • Care e ultima zi valabila a politei?

  Ultima zi de asigurare este trecuta in polita. Sa spunem ca avem valabilitate de la 23.06 pana la 22.12. Asadar 22 decembrie este ultima zi aflata in asigurare. Deci urmatoarea polita ar trebui sa inceapa cu data de 23.12.

 • Ce este certifical de daunalitate?

  Este un document pe care il poti obtine de la Biroul Asigurarilor de Autevehicule din Romania (detalii pe www.baar.ro) sau de la ultimul asigurator unde ati avut rca-ul si consta intr-o certificare a existentei sau lipsei daunelor pentru o anumita perioada de timp.

 • Am vandut masina. Rca-ul inca era valabil. Pot recupera banii pentru el?

  Daca ati vandut masina, aveti rca inca valabil si nu a fost folosit pentu plata vreunor pagube, puteti recupera prima de asigurare pe perioada ramasa neasigurata. Aveti nevoie de rca, contractul de vanzare cumparare sau factura de vanzare si adeverinta de la fisc prin care a fost radiata masina. Cu aceste documente contactati asiguratorul pentru recuperarea banilor pe perioada ramasa neasigurata.

 • De ce se cere dovada inregistrarii fiscale pentru rca-ul in vederea inmatricularii?

  Este o cerinta conform legislatiei in vigoare si nu se poate emite polita fara ea, cu exceptia masinilor noi, neridicate de la dealer unde este nevoie de factura de achizitie. Deopotriva pentru masinile importate in tara este nevoie de factura de achizitie.

 • Ce semnifica campul soferilor declaratie de pe polita?

  Este un camp optional.Absolut oricine considerati de cuviinta poate utiliza masina dvs, fara a fi trecut in acel camp. Asigurarile rca in Romania se emit pe masina si nu pe sofer.

 • Noutati clasa bonus malus persoane fizice.

  Daca aveti mai multe masini pe persoana fizica, la reinnoire toate vor avea cea mai favorabila clasa de bonus dintre toate masinile detinute. De asemenea la cumpararea uneia noi, aceasta va avea cea mai favorabila clasa de bonus deopotriva.

 • Ce este decontarea directa?

  Este optiunea prin care in cazul in care sunteti implicat intr-un accident in care dvs sunteti tertul pagubit, va puteti adresa direct asiguratorului dvs rca pentru despagubirea pentru daune materiale nefiind nevoie sa va adresati asiguratorului persoanei vinovate. Desigur restul formalitatilor, constatarea amiabila sau constatarea de la politie trebuie intocmite.

 • Am comandat polita si am observat o greseala. Ce fac?

  Va rog sa ne trimiteti un email la contact@pint.ro cu descrierea greselii pe scurt, trimitand si documentele care atesta veridicitatea datelor corecte: talonul masinii, cartea de identitatea a asiguratului.

Nu am gasit rezultate


Intrebare:
Adresa ta de email
Verificare
6+6=