Asigurare RCA Calarasi

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Calarasi.

 

Calarasi

Resedinta a judetului Calarasi, orasul cu acelasi nume este situat in partea de sud-est a Romaniei. Cu o populatie de 319.000 locuitori, municipiul Calarasi este un important centru economic, politico-administrativ, fiind cunoscut datorita industriei siderurgice, industriei de prefabricate, industriei alimentare, industriei de PAL melaminat. Aria culturala a orasului este reprezentata de 53 biblioteci publice - care in anul 2003 dispuneau de aproximativ 770.000 volume, 5 muzee (Muzeul Dunarii de Jos, Muzeul de Arheologie Oltenita, Muzeul de Arta Oltenita, Muzeul Civilizatiei Gumelnita, Casa Memoriala "Alexandru Sahia" ) si cinematograful. 

Initial, Calarasi purta denumirea de Lichiresti, care poate fi in stransa legatura cu ridicarea primei biserici din respectiva zona. Lichiresti este mentionat pentru prima data in anul 1700 in cadrul unei opere cartografice realizate de stolnicul Constantin Cantacuzino, care a fost tiparita la Padova, in Italia. 

In perioada domniei lui Constantin Brancoveanu, exista o categorie aparte a ppopulatiei, si anume calarasii stafetari, care se ocupau cu serviciul de curierat pe traseul Bucuresti - Constantinopol. In momentul in care acestia si-au incheiat serviciul s-au stabilit intr-o zona din apropierea detasamentului lor, iar satul respectiv a primit denumirea de "satul calarasilor", iar pe parcurs a devenit prin extensie Calarasi. O perioada au fost folosite ambele denumiri, atat Lichiresti, cat si Calarasi, iar in 1791, pe harta austriaca deja aprea denumirea de Calarasi. 

In ceea ce priveste populatia, aceasta a crescut de pana la 4 ori in decurs de 65 de ani. In anul 2004, populatia era de peste 73.500 de locuitori. Majoritatea detin un autovehicul care are nevoie de un RCA Calarasi. Daca vrei cel mai bun pret de pe piata si vrei sa primesti asigurarea RCA Calarasi in cel mai scurt timp posibil, atunci o poti comanda de la RCA ieftin. 

Cei care vor sa viziteze orasul Calarasi au la dispozitie o serie de obiective turistice si de locuri deosebite. Iubitorii de animale pot merge la Gradina Zoologica, una dintre cele mai mari din tara. Muzeul Dunarii de Jos a fost infiintat in 1951, care a avut la baza un profil arheologic. Poate fi vazuta si Statuia Regelui Carol I, care reprezinta prima statuie ecvestra a unui membru al casei regale care a fost dezvelita dupa 1989. Mai pot fi vizitate Ostroavele de pe Dunare, bratul Borcea si plajele din respectiva zona, Parcul Municipal, Ruinele cetatii Vicina si Situl arheologic de la Calarasi. 

Cei care iubesc manifestatiile de diverse tipuri, pot vizita Calarasul pentru numeroasele festivaluri care au loc in incinta acestuia: Festivalul Mondial de caricatura "Dictatorii rasului", Festivalul International de Film "7 Arte", Festivalul National de Folk "Chitara Dunarii", Festivalul national de literatura "Alexandru Odobescu", Festivalul National de Teatru "Stefan Banica", care are loc anual, si multe altele. 

Daca locuiesti in acest oras si ai nevoie de un RCA Calarasi, atunci poti apela la RCA ieftin pentru cea mai avantajoasa asigurare auto obligatorie de pe piata. Ai la dispozitie un comparator cu ajutorul caruia poti afla care este cel mai avantajos RCA Calarasi de pe piata in doar cateva minute. Dupa ce comanzi asigurarea, iti va fi livrata acasa in cel mai scurt timp posibil.