Asigurare RCA Focsani

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Focsani.

 

Focsani

Resedinta a judetului Vrancea, orasul Focsani are o populatie de 105.700 locuitori. In multe scrieri istorice, orasul Focsani era denumit "Orasul de pe Milcov", insa a ramas in constiinta romanilor drept "Orasul Unirii", urmand ca in anul 1968, orasul Focsani sa fie declarat municipiu. La inceputul secolului XX, in municipiul Focsani, isi face aparitia o industrie diversificata: industria metalurgica, industria textila, prelucrarea lemnului, iar ponderea cea mai mare o are industria alimentara. Incepand cu anul 2000, in Focsani creste industria confectiilor textile. 

Focsani a fost atestat documentar incepand cu secolul XVI, atunci cand Alexandru Voda va nota intr-un document ca a fost lovit "cu inselaciune pe la Focsani de Ioan Voda". Focsani va fi considerat sat pana la inceputul secolului XVII, iar dupa 1620, va deveni targ, fiind cea mai importanta localitate care se afla intre Trotus si Ramnicul Sarat. 

Intre anii 1859-1862, la Focsani a functionat Comisia Centrala care elabora legile comune pentru cele doua Principate Romane. In data de 6 iulie 1862, orasul va deveni resedinta judetului Putna. 

La sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX, vor fi infiintate numeroase institutii precum: Societatea Filarmonica, Biblioteca Publica, Teatrul Maior Gheorghe Pastia, Palatul de Justitie. 

In data de 8 septembrie 1917, la Focsani se va semna armistitiul dintre reprezentantii Armatei Romane si cei ai Puterii Centrale. 

Dupa anul 1950, Focsani va trece printr-un proces intensiv de industrializare, care va duce implicit si la o crestere economica , la migrarea populatiei in mediul urban si la realizarea unei structuri urbane pentru localitate. Vor aparea primele blocuri de locuinte, prinele cartiere, este construita o zona industriala, in care vor fi ridicate numeroase fabrici (Fabrica de confectii, Combinatul de prelucrare al lemnului, Intreprinderea de prelucrare a maselor plastice, etc.), la care s-au adaugat si fabrici pentru industria alimentara. 

Focsani va deveni municipiu si resedinta a judetului Vrancea din anul 1968. 

In Focsani pot fi vizitate numeroase lacasuri de cult: Biserica Sfantul Ioan, Biserica Proorocul Samuil, Biserica Catolica Sfantul Anton, Cladirea Teatrului, Muzeul de Istorie, Muzeul Satului, Muzeul Vrancei, Muzeul de Stiinte ale Naturii, Mausoleul Eroilor Romani. 

Printre personalitatile din Focsani se numara: Constantin C. Giurescu (istoric), Ion Mincu (arhitect), Anghel Saligny (inginer constructor), Gheorghe Tattarescu (pictor), Adrian Voinea (tenisman), Giga Gogean (gimnasta) si altii. 

Daca locuiesti in acest oras si ai nevoie de un RCA Focsani, cumpara-ti polita de asigurare obligatorie auto de la RCA ieftin, care iti garanteaza cele mai scazute tarife de pe piata. Iti poti comanda online RCA Focsani si vei primi polita la tine acasa. In plus, este posibil ca livrarea sa fie gratuita, iar daca gasesti pe piata o asigurare cu un pret mai mic, RCA ieftin iti plateste diferenta pentru cea achizitionata de la ei.