-

RCA Online

Site-urile care comercializeaza politele auto obligatorii sunt de doua feluri: cele care apartin companiilor de asigurari si cele care distribuie RCA-uri de la mai multi asiguratori. Avantajul oferit de site-urile care nu vand asigurarile unei singure companii este ca iti dau posibilitatea sa faci o comparatie intre ofertele tuturor firmelor cu care colaboreaza ei.


Indiferent de tipul site-ului de unde se poate achizitiona un RCA online, acestea sunt foarte valoroase din punct de vedere al timpului pe care il economisesti, tinand cont ca nu mai trebuie sa te deplasezi sau sa stai la cozi pentru a incheia o polita.

Site-urile specializate te degreveaza de responsabilitatea tinerii evidentei valabilitatii politei. Printr-un simplu mail, ti se reaminteste, cu sapte zile inainte, ca trebuie sa-ti reinnoiesti polita RCA online.

Procedura de comandare a asigurarii este simpla: introduci in campurile date, informatiile pe care in mod normal i le comunicai agentului de asigurari. Apoi, ti se trimit ofertele de preturi din care tu o vei alege pe cea care se potriveste bugetului si pretentiilor.

Urmeaza sa completezi si locatia in care vrei sa-ti fie trimisa polita si modalitatea de plata. Pentru ca traim in secolul tehnologiei si al alternativelor, exista mai multe variante si in ceea ce priveste achitarea unui produs sau serviciu.

Avantajul de a comanda un RCA online este ca puteti, in functie de strategia fiecarui site, sa beneficiati de transport gratuit sau sa platiti doar o suma simbolica in functie de destinatie si de valoarea politei.


Mai mult, pentru cei care aveau vreo indoiala, informatiile pe care le oferiti cand comandati un RCA online sunt confidentiale si nu vor fi folosite decat in scopul incheierii politei asiguratului. Adevarul este ca nici nu poti sa-ti doresti mai mult decat iti ofera un site care vinde polite RCA online: totul este rapid, ieftin, simplu si sigur.

Asigurari online


Pierderile materiale, cele de vieti omenesti, deteriorarea bunurilor sau vatamarea sanatatii omului pot fi produse de fenomene si evenimente naturale.

Natura produce calamitati, printre care cele mai cunoscute sunt: inundatiile, incendiile, seismele, uraganele, seceta. Aceste calamitati pot provoca distrugeri materiale imense, dar si decese sau imbolnaviri ale oamenilor, animalelor si plantelor. Cunoasterea acestor pericole permite omului sa ia masuri preventive, adica de a se asigura sau sa ia masuri asiguratorii pentru a evita sau limita distrugerile provocate de aceste pericole. Ele sunt denumite generic: catastrofe/calamitati naturale si catastrofe/calamitati tehnice sau accidente.

Statisticile arata o tendinta de crestere a catastofelor naturale, dar si a celor tehnice, provocate de om. Insa oamenii nu au stat pasivi, resemnandu-se in fata catastrofelor, ci din contra au cautat sa se apere, sa se fereasca, sa prevada, sa previna si sa diminueze pierderile de vieti si pagubele materiale. Astfel, in timp, a aparut necesitatea existentei unor anumite forme de protectie care s-au concretizat in asigurari.

Codul civil roman prevede ca, prin contractul de asigurare, intreprinderea de asigurare se obliga ca in schimbul unei prime sa ia asupra sa un risc. Legea privind asigurarile in Romania nr.136/29.12.1995:, prin contractul de asigurare, asiguratul se obliga sa plateasca o prima asiguratorului, iar acesta se obliga ca, la producerea unui anume risc, sa plateasca asiguratului sau beneficiarului despagubirea sau suma asigurata, denumita in continuare indemnizatie, in limitele si la termenele convenite.

Trasaturile caracteristice ale asigurarii: fondul de asigurare se formeaza descentralizat, in baza sumelor de bani achitate de asigurat; asigurarea se constituie pentru acoperirea pagubelor produse de evenimentele viitoare si nesigure; existenta pericolelor, a riscului.

Fondul de asigurare este folosit pentru: acoperirea pagubelor provocate de evenimentele asigurate; finantarea de actiuni pentru prevenirea pagubelor; formare de fonduri de rezerva la dispozitia organizatiilor de asigurare.
Apar anumite relatii economice intre participantii la asigurare: banii in forma primelor de asigurare pornesc de la persoanele asigurate catre organizatia de asigurare. Apoi banii sub forma de despagubiri, pleaca de la fondul de asigurare la persoanele pagubite si care au calitate de asigurat. Astfel, asigurarea exprima relatii de distribuire si redistribuire a valorii adaugate brute.

O categorie aparte o formeaza asigurarile sociale. Fondurile de asigurari sociale se constituie de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si unele organizatii obstesti. Fondul asigurarilor sociale de stat se formeaza din contributiile agentilor economici, a institutiilor publice si a persoanelor fizice care folosesc munca salariata. Daca acest fond nu este suficient, el poate fi suplimentat din subventii acordate de la bugetul de stat.

In Romania, fondul asigurarilor sociale de stat este folosit pentru plata pensiilor, indemnizatiilor, ajutoarelor, biletelor pentru odihna si tratament, retetelor compensate.
Pe langa fondul asigurarilor sociale de stat, se mai constituie fondul pentru pensia suplimentara din contributiile salariatilor si fondul pentru ajutorul de somaj din contributiile agentilor economici, a institutiilor publice si a salariatilor.

In cadrul asigurarilor sociale intra salariatii, pensionarii si alte categorii sociale (meseriasii, agricultorii, liberii profesionisti).

Asigurarile nu reduc numarul riscurilor, dar oamenii sunt mai bine pregatiti sa le faca fata. Existenta asigurarilor face posibila repararea cladirilor, masinilor, inlocuirea anumitor bunuri intr-un timp ce tine de procurarea materialelor, de executarea reparatiilor si nu de lipsa resurselor financiare necesare.