Asigurare RCA Ramnicu-Valcea

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Ramnicu-Valcea.

 

Ramnicu-Valcea

Cu o populatie de 107.726 locuitori si situat in partea de nord-est a Olteniei, Ramnicu Valcea este resedinta judetului Valcea. Ramnicu Valcea detine un patrimoniu de lacase de cult. Linistea si imprejurimile pline de verdeata au facut ca in prima parte a secolului XX, Ramnicu Valcea sa fie numit "orasul pensionarilor". O ramura dezvoltata in Ramnicu Valcea a reprezentat-o comertul. 

Ramnicu Valcea a fost mentionat documentar pentru prima oara pe 20 mai 1388, atunci cand Mircea cel Batran va confirma intrarea in proprietatea manastirii Cozia a unei mori si a unei vii la Ramnic. Pe 4 septembrie 1389, Mircea cel Batran va mentiona intr-un hrisov "orasul domniei... numit Ramnic". 

Valcea va fi primul judet atestat documentar, pe 8 ianuarie 1392. Prin oras au trecut Doamna Chiajna, Constantin Brancoveanu, Patrascu cel Bun, Radu cel Frumos, Radu Paisie. 

In perioada 1718-1739, Ramnicu Valcea va fi ocupat de austrieci, va fi incendiat si transformat in fortareata de aparare. 

In secolul al XVIII-lea, Ramnic avea o bogata activitate culturala, desfasurata de carturarul Antim Ivireanul, care va infiinta si o tipografie unde au fost tiparite lucrari in limba romana, printre care se numara: "Tomul bucuriei" sau "Antologhion". 

La inceputul secolului al XVIII-lea va fi infiintata o scoala de arta, condusa de Ioan Zugravul. 

Pe 29 iulie 1848, in parcul Zavoi va fi intonat pentru prima oara imnul Romaniei "Desteapta-te romane!". In 1920 va avea loc primul congres al Ligii culturale la instituirea Romaniei Mari dupa Primul Razboi Mondial. 

Populatia orasului Ramnicu Valcea era de 107.726 de locuitori la recensamantul din 2002. Dintre acestia, majoritatea sunt soferi si au nevoie de un RCA Ramnicu Valcea, la cel mai redus pret posibil. Pentru aceasta exista RCA ieftin, care garanteaza cele mai reduse tarife de pe piata pentru asigurarile auto obligatorii. 

Printre personalitatile din Ramnicu Valcea se numara: Gheorghe I. Lahovary (scriitor, membru de onoare al Academiei Romane), Dem Radulescu (actor), Nicolae Manolescu (critic literar), Gabriel Liiceanu (scriitor), Alexandru Papadopol (actor), Horia Moculescu (compozitor), Traian Stefan Boicescu (artist vizual). 

Daca locuiesti in acest oras si ai nevoie de o polita RCA Ramnicu Valcea, o poti achizitiona de la RCA ieftin, online, si in cel mai scurt timp posibil vei primi asigurarea la tine acasa, iar livrarea poate fi gratuita