-

Asigurare RCA Satu-Mare

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Satu-Mare.

 

Satu-Mare

Situat pe raul Somes, in partea de nord-vest a Romaniei, municipiul Satu Mare este resedinta judetului Satu Mare, ce are in prezent o populatie de 115.142 locuitori. Satu Mare este un oras de granita, care are deschideri cu Ungaria la vama Petea si cu Ucraina la vama Halmeu. Referitor la viata culturala, Satu Mare are o retea de institutii bogata, constand in teatre, biblioteci publice, cinematografe, filarmonica, muzee, galerii de arta si un centru de promovare a creatiei. 

In secolul al XVIII, orasul va intra intr-un proces de urbanizare. In 1844 se fac lucrari de pavare, iar in aceeasi perioada incep sa apara si primele intreprinderi industriale: Moara cu aburi, Fabrica de caramida, Fabrica de prelucrare a lemnului si altele. 

Aflandu-se la intersectia drumurilor comerciale, Satu Mare devine un important nod feroviar. In 1871 este construita linia ferata care lega Satu Mare de Carei, un an mai tarziu linia Satu Mare - Sighetu Marmatiei, in 1894 Satu Mare - Baia Mare, iar dupa naul 1900 o serie de linii ferate care vor lega orasul de alte localitati din judet. 

Dupa primul razboi mondial, Satu Mare va cunoaste o inflorire economica majora. In 1929 se va infiinta Camera de comert si Industrie si Bursa de marfuri. In perioada dintre cele doua razboaie mondiale, Satu Mare a fost resedinta de judet. 

Cei care vor sa viziteze orasul Satu Mare au la dispozitie o serie de obiective turistice, printre care se numara: Atelierul memorial Aurel Popp, Turnul Pompierilor, Casa Memoriala "Vasile Lucaciu", Teatrul de Nord, Casa Ormos, Muzeul Judetean. 

Satu Mare are o traditie culturala bogata. Exista numeroase teatre, o filarmonica, 60 de biblioteci publice la nivel de judet, 2 cinematografe, 17 muzee, doua galerii de arta si un centru de promovare a creatiei. In Satu Mare au trait personalitati precum Aurel Popp (pictor, sculptor), Ernest Grunfeld (jucator de baschet in NBA), Corina (cantareata), Aurel Pop (editor, poet, critic, istoric literar). 

In ceea ce priveste numarul populatiei, acesta se ridica la 115.142 de locuitori, majoritatea fiind romani (peste 66.600), urmati de maghiari (45.200). Dintre acestia, cei mai multi sunt soferi si au nevoie de un RCA Satu Mare, preferabil la un pret cat mai avantajos. Pentru cele mai mici tarife de pe piata, achizitioneaza-ti RCA Satu Mare de la RCA ieftin, care iti garanteaza cea mai buna polita, indiferent de marca masinii pe care o ai.