Asigurare RCA Timisoara

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Timisoara.

 

Timisoara

Numit dupa raul Timis, situat in partea de vest a Romaniei, in Banat, orasul Timisoara este resedinta judetului Timis. Din punct de vedere al populatiei, Timisoara se claseaza pe locul 3 intre orasele Romaniei, cu 312.113 locuitori. Inca de la inceput, orasul Timisoara a fost cunoscut ca si centru economic puternic, insa in ultima perioada a inregistrat o crestere economica semnificativa, datorata investiilor straine. In anul 2005, Timisoara era numita "vitrina economica a Romaniei" de catre revista franceza "L`expansion". 

Localitatea a fost specificata pentru prima oara din punct de vedere documentar in anul 1212 sau in 1266. In anul 1775 se va vorbi despre comitatul Timis, iar atunci cand a fost atestat, facea parte din regatul ungar. 

In timpul domniei regelui Carol Robert de Anjou, in Timisoara va fi construit un palat regal in anul 1307. Pe perioada anarhiei feudale, Timisoara va reprezenta capitala Ungariei. 

Atunci cand la conducere se afla Iancu de Hunedoara, acesta va transforma Timisoara intr-o tabara militara si in domiciliul propriu, mutandu-se cu familia. 

La Timisoara a avut loc asedierea cetatii de catre taranii rasculati condusi de Gheorghe Doja, rascoala care a fost innabusita de voievodul Ioan Zapolya. 

In anul 1552, Timisoara va fi cucerita de o armata otomana condusa de Ahmed Pasa. Timp de 200 de ani, localitatea se va afla sub dominatie turceasca, perioada in care bisericile vor fi transformate in moschei, iar printre locuitori se vor stabili si musulmani. Cetatea va fi cucerita in 1716 de catre Eugeniu de Savoia, devenind parte a Imperiului Habsburgic. 

In 1899 va fi pus in circulatie primul tramvai electric din Romania. Treptat, orasul va scapa de fortificatii, deoarece ii scade rolul militar. 

Timisoara va juca cel mai important rol in revolutia din decembrie 1989, care va izbucni pe 16 decembrie si prin care va fi inlaturat dictatorul Nicolae Ceausescu. Pe 20 decembrie, Timisoara va fi primul oras din tara care nu se mai afla sub regim comunist, iar in urma confruntarilor au murit aproximativ 1000 de persoane, la care s-au adaugat mii de raniti. 

La recensamantul din 2002, populatia Timisoarei era de 317.660 de locuitori, dintre care majoritatea sunt soferi si au nevoie de un RCA Timisoara. Pentru cele mai avantajoase preturi la asigurarile auto obligatorii, apeleaza la RCA ieftin, si vei primi polita gratuit chiar la tine acasa. 

Daca vrei sa vizitezi Timisoara, ai la dispozitie o serie de obiective turistice: Piata Unirii, Piata Victoriei, Piata Libertatii, Catedrala Mitropolitana, Sinagoga din Cetate, Castelul Huniade, Palatul Dicasterial, Palatul Baroc, Teatrul National din Timisoara si Palatul Lloyd. 

Timisoara se poate lauda si cu o serie de personalitati marcante: Iolanda Balas (dubla campioana olimpica la atletism), Traian Vuia (inventator), Ana Blandiana (poeta), Nicu Covaci (trupa Phoenix), Mircea Baniciu (trupa Phoenix), Herta Muller (scriitoare premiata cu Nobelul pentru literatura), Richard Wagner (scriitor). 

Soferii din acest oras care trebuie sa isi prelungeasca polita RCA Timisoara pot apela la RCA ieftin pentru cele mai mici tarife de pe piata. Comanda se face online, in doar cateva minute, compania asigurandu-ti suportul necesar de la comandarea politei pana in momentul in care aceasta ajunge la tine.