5 lucruri de făcut pentru un trafic fluent în oraș și un RCA ieftin

5 lucruri de făcut pentru un trafic fluent în oraș și un RCA ieftin

Spune-ne câți ani de șoferie ai, ca să îți spunem în câte ambuteiaje ai stat până în momentul de față. Am schimbat puțin zicala, însă chiar și așa, nu poți contesta faptul că traficul tot mai aglomerat al marilor orașe nu ți-a dat cel puțin o dată mari bătăi de cap. 

Pe măsură ce te îndrepți în fiecare zi spre muncă (mai mult sau mai puțin, ținând cont și de circumstanțele pandemice), indiferent cât de binedispus și încrezător ești că va fi o zi bună, ajungi să rămâi, în cele din urmă, blocat în trafic. 

Blocajele în trafic continuă să le pună bețe în roate șoferilor chiar și în 2021 și îi fac să piardă timp, combustibil prețios, dar să îi și facă mai susceptibili unui accident auto. Fără un RCA ieftin, un accident auto nu este decât o piază rea. Nu că a te ciocni cu cineva ți-ar aduce vreun folos, însă când trebuie să scoți bani din buzunar la reînnoirea poliței de asigurare RCA sau chiar și CASCO, te cam doare inima.

Că tot vorbeam de CASCO și RCA, știai că la noi găsești niște instrumente extrem de utile prin care poți vedea prețurile asigurărilor pe loc? Cum nu? Un calculator RCA îți pune la dispoziție în termeni de câteva secunde toate ofertele de preț pe care le poți accesa! La fel și un calculator CASCO! Trebuie doar să îți introduci datele cu grijă acolo și ai parte de o listă de oferte personalizate pe nevoile tale.

Revenind acum la traficul foarte aglomerat, am analizat deja cum am putea cu toții face față ambuteiajelor. Și da! Există multe modalități de a evita probabilitatea ca drumul să fie parcurs bară la bară, așa că nu îți face griji, fiindcă am adunat câteva dintre cele mai bune practici și sfaturi pentru a te ajuta să eviți circulația greoaie și chiar accidentele. 

Verifică traficul înainte de a te urca la volan

Evitarea unui ambuteiaj este mai mult despre a evita un posibil accident. Pe lângă neplăceri, discutăm de costurile pe care le implică un accident la încheierea unui CASCO sau pentru implicațiile pe care le va avea asupra unui RCA ieftin

Ca să te scutești de această corvoadă, verifică traseul de dinainte! Poți face acest lucru direct de pe telefon! Nu ai cum să nu ai Waze instalat pe telefon. Orice șofer are aplicația, fiindcă e mai simplu să ai rutele la dispoziție atunci când trebuie să ajungi într-o destinație necunoscută.

Pe aplicație poți fii îndrumat pas cu pas și ce face această aplicație atât de utilă este că îi poți vedea în timp real și pe ceilalți utilizatori. Așa determini dacă drumul este aglomerat și dacă ar merita să folosești totuși o altă rută pentru a ajunge la destinație.  

Vezi ce rute alternative ai putea folosi dacă traficul este deja aglomerat

Chiar și dacă destinația este zilnic aceeași, adică mersul la serviciu, va fi absolut necesar să înveți rutele alternative care te pot duce cu succes și cu ceva mai puțină greutate la destinație. Nu știi niciodată ce poate să reiasă dintr-un ambuteiaj. Un accident inoportun se poate ivi oricând. Chiar dacă ai tu un RCA ieftin sau un CASCO pe mașină, lucrurile acestea tot te vor face să ajungi puțin mai târziu la destinație.

Planifică-ți traseul, dar și orele de plecare

Un RCA ieftin rămâne ieftin doar dacă eviți accidentele. Și cum accidentele pot fi provocate atunci când ești în trafic o lungă perioadă de timp, trebuie să faci cumva să petreci cât mai puțin timp blocat într-un ambuteiaj. 

Atunci când îți planifici din timp traseul este posibil să eviți și blocajele. Spre exemplu, știai că atunci când pleci cu câteva minute mai devreme sau chiar mai târziu eviți să stai blocat bară la bară minute în șir? Încearcă să te familiarizezi cu traficul de pe ruta pe care o parcurgi cel mai frecvent, iar în acest fel vei evita și posibilele ambuteiaje sau chiar accidente.

Orice ar fi, păstrează-ți calmul!

Nici pentru tine, dar nici pentru asigurarea ta CASCO sau un RCA ieftin, nu ar fi bine să te enervezi la volan. Chiar dacă ești blocat de zeci de minute, cumva trebuie să te gândești că nervii nu vor face altceva decât să te distragă. 

Poți oricând să pierzi controlul volanului, nervos fiind, iar în acest fel să produci un accident nedorit. Așadar, când ești blocat în trafic, este foarte important să rămâi calm. Vei experimenta cu siguranță momente (dacă nu ai făcut-o deja) în care evitarea blocajelor pur și simplu nu se poate face. În acest caz, va fi important să rămâi liniștit, alert și să aștepți ca traficul să se diminueze. 

Nu te mai grăbi!

Dacă nu o știai deja, o vei afla acum. Graba strică întotdeauna treaba! Evită să te gândești că poți ajunge oriunde în 15 minute și calculează-ți timpul de condus cu înțelepciune. Va fi o alegere excelentă pentru tine, pentru mașina ta, dar și pentru asigurările CASCO și pentru un RCA ieftin.

Nu spunem că nu poți petrece doar 15 minute pentru a săvârși un traseu, dar dacă speri să ajungi dintr-un capăt în altul al orașului în doar 15 minute, atunci este clar că de fel ești un visător. Ca tine mai sunt foarte multe persoane care speră să petreacă atât de puțin timp în trafic, motiv pentru care se lansează toți, în mare grabă să ajungă la destinație.

Evită să faci asta! Poți sfârși într-un accident nedorit. Mai bine pleci mai devreme de acasă, petreci cât timp e de petrecut în trafic și ajungi la destinație în siguranță! Siguranța ta și a pasagerilor trebuie puse înainte de orice!

Sperăm că te-am ajutat cât de cât cu privire la cum poți contribui la obținerea unui trafic cât mai liber și al unui RCA ieftin. Acum rămâne la latitudinea ta dacă vei pune în practică! Însă, crede-ne pe cuvânt! Dacă vor fi cât mai mulți șoferi conștiincioși care vor respecta această conduită, atunci și traficul se va diminua.

COMMENTS