Asigurari auto

Reinnoire polita. Introduceti doar numarul auto.

Masina este un bun care necesita foarte multe investitii. Totusi, avantajele folosirii unui astfel de mijloc de transport, pe langa faptul ca este mult mai confortabil decat mijloacele de transport in comun, este mult mai rapid decat acestea. Pentru a minimiza suma investita in autovehicule si pentru a ne putea bucura de ele pentru mai mult timp, companiile de asigurare promoveaza doua tipuri de asigurare a masinilor care ne pot scuti de cheltuirea si mai multor bani. Mai mult, in functie de cerintele si necesitatile noastre, putem gasi printre ofertele asiguratorilor polite de asigurari auto. In principal, companiile de asigurare se axeaza pe promovarea a doua tipuri de asigurari auto: RCA si CASCO. Prima asigurare este obligatorie, iar a doua este facultativa.

Polita de asigurare auto RCA

Polita de asigurare de raspundere civila auto, sau altfel spus, polita RCA, este, in mare, un contract incheiat intre o persoana fizica sau juridica care detine un automobil si o companie de asigurare autorizata in acest sens. Acest tip de polita are drept unic scop despagubirea tertelor parti prejudiciate in urma accidentelor de circulatie, pentru a evita situatiile in care suntem nevoiti sa suportam din propriul buzunar daunele de reparatie ale masinii pe care o accidentam, din vina noastra. Pentru a incheia o polita de asigurare RCA trebuie indeplinite o serie de conditii, printre care ca autovehiculul sa fie inmatriculat in Romania, asiguratul sa fie persoana inscrisa in documentele de identificare a autovehiculului si sa se faca prezentarea documentelor de identificare ale autovehiculului in original.

Cum se calculeaza pretul politei RCA?

In functie de mai multe criterii pretul unei polite RCA poate fi mai mare sau mai mic. Criteriile dupa care se stabileste pretul acesteia sunt: tipul de persoana (fizica sau juridica), tipul de autovehicul (autoturism, autovehicul de transport, tractoare rutiere, autoutilitare, remorci, semiremorci), capacitate cilindrica (pana in 1200 cmc, peste 2000 cmc), marca, modelul autoturismului, data obtinerii permisului, scopul in care este folosita masina, mediul de provenienta (rural sau urban), functia.
Avand in vedere ca societatile de asigurari calculeaza diferit pretul pentru asigurarea auto, este recomandata utilizarea unui calculator online. Pretul unei polite RCA poate varia si in functie de sistemul bonus-malus. Sistemul functioneaza dupa cum urmeaza: daca un sofer a generat daune acesta va plati mai mult pentru prima de asigurare; daca soferul nu a inregistrat niciun accident se va bucura de o reducere. Sistemul are14 clase de bonus (de la B0 la B14 ) si 8 clase de malus (de la M1 la M8). Bonus-malus este raportat la anul anterior datei emiterii politei. Se porneste de la B0. In acest caz nu se aplica nici penalizare si nici reducere. B0 se aplica atunci cand un sofer inmatriculeaza o masina noua.
Avand in vedere ca fiecare masina are clasa ei de bonus-malus, soferii nu pot scapa de clasa malus la vanzarea masinii. La achizitionarea unei masini noi soferii isi vor pastra clasa de bonus-malus. Noul proprietar al masinii nu va fi afectat in niciun fel de clasa de care apartinea vechiul proprietar. Dupa reglemetarile CSA din 1 ianuarie 2012 sistemul bonus malus se aplica si pentru persoanele juridice. La alegerea unei polite RCA ieftine este bine sa se tina cont de seriozitatea si vechimea pe pe piata a societatii de asigurare, precum si de reputatia acesteia printre competitori.

Ce se intampla daca nu inchei o asigurare RCA?

Circulatia pe drumurile publice fara asigurare RCA il pune in ilegalitate pe sofer iar acesta risca o amenda cuprinsa intre 1000 si 2000 de lei. De asemenea, acestuia ii vor fi ridicate numerele de inmatriculare si talonul.

Cum gasim cele mai ieftine asigurari auto?

Cele mai ieftine asigurari auto le putem gasi prin compararea ofertelor societatilor de asigurare. Fara a mai fi nevoiti sa trecem pragurile acestor companii, putem compara preturile pentru aceleasi tipuri de polite, prin intermediul motoarelor de comparare dedicate acestui aspect. Trebuie mentionat ca valoarea politelor difera de la o companie la alta in functie de formula de calcul aplicata de societatea in cauza si uneori de aplicarea anumitor reduceri suplimentare sau de sezon. Astfel, o polita de asigurare auto devine mai ieftina in functie de indeplinirea anumitor conditii ce tin de varsta, sexul si ocupatia clientului, gradul de uzura si tipul masinii, cat de des se foloseste masina respectiva intr-o zona anume a tarii, numarul amenzilor rutiere pe care le-ati luat pana in momentul incheierii politei RCA, numarul accidentelor in care ati fost implicat sau daca masina va fi folosita in scop personal sau in interes de serviciu.

Putem obtine cea mai ieftina asigurare auto si daca ne incadram intr-una sau mai multe categorii „privilegiate”, precum cea a bugetarilor sau pensionarilor, precum si cea a studentilor. Tot in categoria de reduceri suplimentare se incadreaza si persoanele cu deficiente locomotorii (doar in cazul in care vehiculul este modificat conform deficientei locomotorii). De asemenea, reducerile suplimentare la prima RCA se aplica si persoanelor aflate in somaj, daca au copii in intretinere, precum si celor care isi desfasoara activitatea intr-o institutie cu actionariat de stat.


Asigurarile de raspundere civila reprezinta o componenta de mare importanta si actualitate a activitatii de asigurare. Prin asigurarile de raspundere civila se acopera prejudiciul produs de asigurat - persoana fizica sau persoana juridica - unor terte persoane. In toate cazurile este vorba de prejudiciile ce pot fi produse in anumite imprejurari si pentru care o persoana fizica sau juridica raspunde potrivit legii.

In asigurarile de raspundere civila, spre deosebire de celelalte asigurari (de bunuri si persoane) pe langa asigurator si asigurat, daca se produce riscul acoperit prin asigurare, mai intervine si o a treia persoana - tertul pagubit.

Existenta acestui tip de asigurare permite pe de o parte ca persoana pagubita sa primeasca despagubirea cuvenita, iar pe de alta, ca patrimoniul asiguratului sa ramana neatins, deoarece in schimbul primelor de asigurare platite, el nu mai poate fi platit pe cale judiciara pentru prejudiciul produs.

Aceasta asigurare ofera persoanelor care au avut de suferit de pe urma diferitelor accidente despagubirea prompta si integrala de catre societatea de asigurare. In acest fel, persoanele pagubite nu mai asteapta pana cand autorul faptei va fi in masura sa achite despagubirea sau uneori pana cand acesta va fi descoperit (este vorba de cazurile cand vinovatii in producerea unor accidente de autovehicule nu sunt identificati imediat).

De regula, prin asigurarile de raspundere civila sunt acoperite numai acele prjudicii produse de asigurat unor terte persoane care sunt urmarea unui accident.

Este necesar de subliniat ca prin asigurarile de raspundere civila pot fi acoperite numai pagubele produse de asigurat unor terte persoane in anumite conditii, care se cer a fi indeplinite in mod cumulativ.

In primul rand, este necesara savarsirea de catre asigurat a unei fapte ilicite.

In al doilea rand, trebuie sa se poata dovedi existenta unui prejudiciu, deci a unei pagube produse de asigurat tertei persoane accidentate.

In al treilea rand, se impune sa existe un raport de cauzalitate intre fapta ilicita a asiguratului, care a produs accidentul si prejudiciul adus tertei persoane pagubite.

In al patrulea rand, este necesar sa se poata constata culpa (vinovatia) asiguratului care a savarsit fapta ilicita ce a condus la producerea accidentului.

Daca una din aceste conditii nu este indeplinita, inseamna ca nu sunt intrunite toate elementele ce definesc raspunderea civila, iar pagubele astfel rezultate nu pot fi acoperite prin asigurarea de raspundere civila.

Obiectul asigurarilor de raspundere civila il reprezinta tocmai prejudiciul produs unor terte persoane de catre asigurat. Este vorba de prjudiciul care poate fi produs prin folosirea anumitor bunuri, cum sunt: autovehicule, cladiri si diferite alte constructii, exercitarea unei activitati, etc.

Spre deosebire de situatia intalnita la asigurarile de bunuri si la cele de persoane, unde eventuala vinovatie a asiguratilor in producerea riscului duce, de regula, la decaderea de drepturi a acestora, in cazul asigurarilor de raspundere civila, culpa asiguratului este una din conditile de baza care se cer a fi indeplinite pentru ca asiguratorul sa plateasca despagubitrea cuvenita tertilor pagubiti.

In asigurarile de raspundere civila, in calitate de beneficiari pot aparea numai terte persoane necunoscute in momentul incheierii asigurarii. Aceste persoane, cu toate ca de cele mai multe ori primesc despagubirea sau suma asigurata direct de la societatea de asigurare, ele nu au dreptul de a actiona in justitie (facand exceptie unele situatii) decat pe asigurat. Din contractul de asigurare incheiat in cazul asigurarii de raspundere civila nu rezulta raporturi juridice intre societatea de asigurare si tertele persoane pagubite.

Piata de asigurari auto online din Romania s-a dezvoltat tot mai mult in ultimii ani. Ba chiar in ultima perioada, au existat campanii care sa promoveze aceasta initiativa si sa incurajeze romanii sa isi faca o asigurare online pentru a prinde incredere in acest mediu virtual. Conform declaratiei lui Valentin Radu, Director de Comunicare al companiei Pintilie Broker Asigurari sustine: -Pescarul nu pescuieste tot timpul in acelasi loc. Clientii nostri sunt suficient de vigilenti incat sa afle inainte de a-si face RCA-ul unde e cel mai avantajos tarif. De aceea intra pe internet si ne descopera. Insa, mai sunt si foarte multi romani care isi fac asigurarile RCA in necunostinta de cauza.

Asadar, romanii inca oscileaza si sunt nehotarati in ceea ce priveste modalitatea de a incheia o polita de asigurare. De aceea, trebuie informati si instruiti pentru a intelege exact faptul ca a cumpara o asigurare online nu pericliteaza in niciun fel autenticitatea acesteia, sau avantajele pe care le ofera. Dimpotriva, a cumpara o polita online presupune economisirea de timp si scuteste soferii de cautari indelungate si obositoare.

In randurile de mai jos, va vom prezenta pasii principali pentru a cumpara o polita de asigurare auto online, atat in cazul celei de tip CASCO, cat si celei de tip RCA.

Daca doriti o asigurare CASCO online, puteti sa va folositi in prima instanta de un calculator CASCO care sa va prezinte ofertele de pe piata. Dupa ce alegeti oferta cea mai avantajoasa pentru dumneavoastra, mai ramane doar sa comandati polita. Acest lucru se face usor si simplu, chiar si pentru cei mai neinitiati in domeniu.

Va trebui sa completati un formular cu datele personale (nume si prenume, adresa, CNP, data obtinerii permisului, date de contact) si cu datele ce tin de autovehicul (categorie, marca, model, numar de inmatriculare, serie sasiu, anul de fabricatie, numarul de kilometri parcursi, capacitatea cilindrica, puterea masurata in kw, data primei inmatriculari). Apoi, va trebui sa precizati domeniul de activitate in care este folosita masina (interes personal, taxi, paza, inchiriere, etc) si modul de plata dorit. Dupa completarea si trimiterea datelor, un agent de asigurari al brokerului la care ati apelat va va contacta pentru a stabili toate detaliile necesare politei solicitate.

In cazul unei polite de asigurare RCA, pasii sunt aproximativ similari cu cei ce trebuie urmati in cazul in care comandati o asigurare CASCO online. Puteti opta pentru un calculator RCA unde veti completa datelele cerute si veti afla preturile reale de la toate societatile de asigurari. Apoi mai ramane alegerea RCA-ului dorit si a unei modalitati de plata, urmata de confirmarea comenzii si livrarea politei RCA. Livrarea este de cele mai multe ori gratuita, in cazul in care firma are sediu in orasul dumneavoastra. Acest lucru este valabil si pentru asigurarile CASCO. Unele companii asigura livrarea gratuita chiar daca nu au sediul in orasul dumneavoastra.

In concluzie, daca doriti sa incheiati o asigurare CASCO sau RCA online, o puteti face increzatori, intrucat formalitatile sunt simple si accesibile oricui, si cel mai important, sunt mai rapide.

Ministerul de Interne a facut un studiu in ceea ce priveste evolutia numarului de accidente rutiere in Romania, si, din aceste date, a reiesit faptul ca, anual, circa 2500 de persoane isi pierd viata in astfel de imprejurari. Facand o comparatie trista, am putea spune ca, in fiecare an, dispare populatia unei localitati mici. Din acest motiv, la nivel international, s-a simtit nevoia acordarii unei mari atentii asigurarilor auto si in special asigurarii de raspundere civila pentru pagubele materiale si vatamarile corporale produse prin accidente de autovehicule.

Ca urmare, protejarea victimelor accidentelor de circulatie a devenit o problema de ordin social foarte importanta. In cele mai multe tari, s-a reglementat asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru pagubele si vatamarile corporale produse prin accidente de autovehicule, considerandu-se ca, prin implicatiile sale deosebite, o astfel de masura nu poate fi lasata la libera apreciere a fiecarui detinator de autovehicul. In tara noastra, societatile de asigurare ofera asigurari auto ieftine prin care putem despagubi material persoanele prejudiciate in caz de accident.

Astfel putem spune ca reglementarea acestei asigurari a fost determinata de:
- cresterea considerabila a numarului de autovehicule;
- intensificarea circulatiei pe arterele rutiere;
- cresterea riscului producerii accidentelor de circulatie care pot ameninta sanatatea si integritatea corporala, viata si bunurile persoanelor fizice si juridice.

Sunt obligate sa incheie asigurari auto si persoanele straine posesoare de autovehicule pe care le folosesc pe teritoriul tarii noastre, daca nu poseda documente internationale de asigurare valabile pe terioriul Romaniei sau valabilitatea acestora a expirat. Persoanele care patrund pe teritoriul Romaniei cu autovehicule inmatriculate in strainatate se considera asigurate daca indeplinesc urmatoarele conditii:
- poseda documente internationale de asigurare;
- numarul de inmatriculare atesta existenta asigurarii potrivit conventiei bilaterale, incheiate intre Biroul asigurarilor de autovehicule din Romania si Biroul asigurarilor de autovehicule din tara de origine.

Cei care nu sunt obligati sa incheie asigurari auto sunt persoanele juridice si fizice pe timpul utilizarii autovehiculului pentru cursele de intreceri, raliuri si antrenamente, care se pot asigura facultativ pentru astfel de riscuri.
Drepturile si obligatiile tale ca asigurat
Posesorii de autovehicule trebuie sa stie ca nu este suficient doar sa incheie asigurari auto ieftine, ci trebuie sa cunoasca drepturile si obligatiile ca asigurat. Principalele drepturi ca asigurat constau in posibilitatea de a modifica contractul, dreptul de a incheia asigurari suplimentare si dreptul de rascumparare. In acelasi timp, asiguratul are ca principale obligatii: plata primei de asigurare, obligatia de a informa asiguratorul in privinta modificarii circumstantelor care agraveaza riscul, obligatia de intretinere a obiectului asigurat in bune conditii, conform dispozitiilor legale in vigoare.

Dupa producerea evenimentului, principalul drept al asiguratului este acela de a incasa indemnizatia de asigurare, iar ca obligatii ii revin: combaterea efectiva a calamitatilor, pentru limitarea pagubei si salvarea bunurilor asigurate; pastrarea si paza bunurilor ramase, pentru prevenirea degradarilor ulterioare; avizarea asiguratorului, in termenele prevazute de conditiile de asigurare, cu privire la producerea evenimentului asigurat; participarea la constatarea riscului produs si a pagubei rezultate; furnizarea de acte si date referitoare la evenimentul asigurat; acordarea intregului sprijin pentru constatarea si evaluarea pagubelor.

In acest articol mi-am propus sa punem in discutie asigurarea RCA obligatorie si asigurarea auto facultativa CASCO.
Asigurarea RCA numita si asigurarea obligatorie auto se incheie pentru fiecare autovehicul care circula pe drumurile publice. Asigurarea de raspundere civila auto il despagubeste pe conducatorul auto de eventualele cheltuieli care ar rezulta in urma unui accident produs din vina lui altor masini, bunuri, respectiv vatamari corporale aduse unei persoane.

Orice persoana ce detine un autovehicul inmatriculat in Romania, fie ea juridica sau fizica ori PFA trebuie, conform legii, sa incheie o asigurare auto. Incheierea unei asigurari obligatorii RCA este interzisa numai daca vehiculele supuse inmatricularii au fost inregistrate in afara teritoriului tarii noastre.

Tot decizia nr 788/25.08.2008 prevede ca vehiculele ce urmeaza a fi inmatriculate in Romania sa fie asigurate numai daca potentialul asigurat prezinta documente legale care sa ateste ca formalitatile de inmatriculare sunt in curs de desfasurare si nu doar la nivel declarativ sau de intentie. (ex. Dovada platii taxei de poluare).

Ce tip pe vehicule pot fi asigurate Asigurarea RCA se poate face atat pentu autoturismul personal sau de serviciu, cat si pentru motociclete, tractoare rutiere, masini de mare tonaj, remorci, semiremorci si atase, cat si pentu autovehiculele care transporta persoane (autobuz, autocar, maxi-taxi, troleibuz).

O asigurare auto se alege in functie de pret, dar si in functie de calitatea serviciilor oferite de catre firma asiguratoare sau de siguranta care ti-o transmite societatea emitenta de asigurari.
La fel ca in cazul unei asigurari pentru locuinta unde se incheie un contract impus prin lege sau unul ales de client, si in cazul asigurarii auto exista RCA obligatoriu sau asigurare facultativa CASCO.
Daca in cazul unui RCA, clientii cauta un pret cat mai ieftin, pentru asigurarile CASCO, fiecare proprietar decide suma pe care este dispus sa o plateasca pentru masina sa.
Pentru orice proprietar de autoturism, cumpararea unei asigurari auto este o necesitate, daca nu o obligatie. Atunci cand se produce un accident, iar astfel de fenomene se produc zilnic, sau cand are loc un furt de masini, asigurarea auto acopera daunele sau pagubele produse.

La urmatoarele sectii de politie din Bucuresti se constata accidentele de circulatie mai usoare:
021.311.20.21 - Calea Grivitei nr 355-357
021.255.24.33 - Str. Masina de Paine
021.324.50.15 - Str. Stefan Nicolae Nr.2-4
021.323.30.30 - Str. Candianu Popescu Nr.57
021.323.30.30 - Str. Candianu Popescu Nr.57
021.434.01.88 - Str. Dezrobirii Nr.37
Pentru orice eventualitate, poti contacta Brigada de Politie rutiera la urmatorul numar de telefon: 021.323.30.30.
Daca vrei o asigurare ieftina, poti opta pentru asigurarea RCA obligatorie. Dar daca doresti ca toate daunele sa fie acoperite, indiferent de severitatea evenimentului auto, cel mai potrivit este sa inchei o asigurare CASCO. O a treia varianta este sa optezi pentru ambele tipuri de asigurari.
Contacteaza RCA Ieftin de luni pana duminica
Toate informatiile necesare despre cele doua tipuri de asigurari (obligatorii si facultative) le aflati accesand site-ul urmator http://www.rca-ieftin.com/. Pe langa calculatorul RCA care compara preturile intre firmele asiguratoare, aveti o multime de intrebari cu un raspuns clar si precis la sectiunea Intrebari asigurari.
De la noi aflati tot ce trebuie sa stiti despre suma asigurata, despre daunele acoperite de asigurarea RCA, cat si despre despagubiri.

Orice conducator de autovehicul isi doreste o asigurare ieftina si mai ales daca a fost un sofer exemplar, de ce sa nu o si primeasca? Asigurarile ieftine sunt la tot pasul si au impanzit internetul, avand in vedere ca spiritul competitiv este foarte mare, motiv pentru care este foarte indicat ca atunci cand optam pentru o asigurare, sa ne documentam in prealabil.
De ce este buna documentarea? Deoarece este accesibila, te informeaza, iti ofera sansa de a alege, iti ofera coordonate specifice unei alegeri calitative si nu in ultimul rand iti ofera coeficiente perfect valabile in contexte favorabile.
Atunci cand cauti asigurari ieftine, nu in ultimul rand trebuie sa apelezi la internet, deoarece aici vei gasi si vei beneficia in mod gratuit de consultanta din partea unor persoane avizate sa te ajute, vei beneficia de sfaturi total obiective de la brokerii de asigurare, avand in vedere ca acestia nu au nici un interes ca tu sa semnezi cu o anumita firma.
Nu in ultimul rand vei beneficia de varietate. Varietatea este unul dintre principiile democratiei, un principiu fundamental pe baza caruia s-a intemeiat si votul. Asta inseamna ca cel care ofera trebuie sa vina cu cat mai multe oferte, cat mai multe variante posibile, deci pot exista si mai multi ofertanti. In plus, cel care primeste / achizitioneaza, trebuie sa aiba de unde alege, pentru ca ulterior sa aleaga in mod subiectiv obiectul de interes care crede ca il va satisface si sustine mai mult.
Asigurarile ieftine sunt mai mult un artificiu pe care il aplica majoritatea asiguratorilor, desi nimeni nu contesta faptul ca preturile au fost reduse, insa asa cum afirma si specialistii, conform rezultatelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, acestea au crescut ca pret incepand cu anul 2009, cu un procent de aproximativ 8%.
Mai mult decat atat, se estimeaza ca asigurarile vor ajunge la cateva sute de euro, avand in vedere ca pierderile asiguratorilor sunt foarte mari. Asigurarile ieftine insa sunt posibile doar in viziunea asiguratorilor, avand in vedere ca acestia aplica fel si fel de strategii de marketing.
Chiar daca internetul este invadat de reclame si site-uri ce poarta numele de „cele mai ieftine asigurari”, „ori cel mai mic rca posibil”, trebuie totusi sa tinem cont si de faptul ca acestea pornesc de la asiguratori cu acelasi pret, doar ca intermediarii, deci brokerii si firmele de asigurare, coboara standardele ori schimba criteriile de acordare a comisioanelor.
Partea buna este ca, din atata varietate, este imposibil sa nu te alegi cu asigurari ieftine, chiar daca probabil vei plati exact ca si pentru alte companii. In fond, preturile chiar difera de la un asigurator la altul, dar ceea ce conteaza in definitiv este faptul ca poti alege sa beneficiezi in cele din urma de o asigurare ieftina si, de ce nu, si de cateva bonusuri.
Nu uita insa atunci cand doresti sa inchei o polita de asigurare, sa iei in calcul toate criteriile de departajare si sa nu uiti nici de trecutul tau ca si sofer.

Asigurari Auto Ieftine

Asigurarile auto ieftine sunt disponibile la toate colturile, atat de strada cat si de internet, avand in vedere ca se manifesta pe aceasta piata o concurenta din ce in ce mai mare. Si datorita nevoii omului de a alege ce este mai bun, de ce sa nu se faca si optiuni cat mai variate?
In momentul in care alegem asigurari auto ieftine, cu siguranta ne conducem dupa niste criterii bine determinate si anume cat mai ieftin, cat mai bun, cat mai rapid. Aici, singura si cea mai practica solutie este internetul.
Atunci cand pleci la drum si nu ai asigurare rca, intra pe internet si in zece minute o poti avea pe e-mail, insa vei primi doar o copie, urmand ca in maxim 48 de ore sa intri si in posesia originalului. Nu uita insa ca acea copie este valabila doar cinci zile.
Asigurarile auto ieftine se rezuma la nevoile oamenilor si s-au pliat perfect dupa circumstantele de criza de care este caracterizata economia in plin secol XXI, si nu numai economia tarii noastre, desi se pare ca noi ne revenim cel mai greu.
Asigurarile auto ieftine au venit si ca o consecinta a largirii orizonturilor, avand in vedere ca domeniul acesta reprezinta un domeniu tot mai competitiv si ca potentialii clientii se pot imparti in mai multe directii.
Tocmai din acest motiv, foarte multe companii de asigurari sau brokeri de asigurari, acestia din urma fiind mult mai usor accesibili, au venit pe piata chiar de pe acum cu multe oferte pentru anul 2012.
Peste tot sunt reduceri la asigurari auto, peste tot vedem bonusuri, fel si fel de promisiuni in cazul in care se incheie o polita de asigurare cat mai rapida. Dar in momentul in care alegi, de ce sa te grabesti si sa nu te documentezi mai bine?
Insa nu este tocmai asa, deoarece si multe firme de asigurari sau chiar si brokeri de asigurari pot sa aiba oferte limitate si cu siguranta o sa va para rau in cazul in care nu ati pus mana pe ele. Asta nu inseamna ca trebuie sa luati prima varianta ce va iese in cale. Asigurarile auto ieftine pot sa fie calculate cu ajutorul unui calculator online pentru rca, lucru care nu va ia mai mult de cinci minute, iar atunci cand il veti folosi, cele mai bune rezultate vi se vor returna.
Partea buna este ca un astfel de calculator va returneaza rezultate vizand poate 20 de firme, iar din acelea 20 o puteti alege pe cea mai ieftina. Asigurarile auto ieftine, promise de foarte multi asiguratori, aduc discounturi vizibil de mari, chiar pana la 40 – 50 %, iar cei care nu fac aceste reduceri vin cu bonusuri. Astfel stand lucrurile, de ce sa nu luati in calcul toate variantele si poate ca la urma urmei veti castiga chiar si o asigurare pe viata gratuita, avand in vedere ca si concursurile sunt de o eficienta practica in cadrul asigurarilor rca ieftine.