Introduceti doar numarul auto.

Este prima data cand calculati?

Completati Formularul

Asigurare RCA online

Dumneavoastra alegeti perioada: 1, 6 sau 12 luni


Continua

Informatii utile

Optiunile din stanga reprezinta una din starile autovehiculului:

  • Inmatriculat - cand autovehiculul este inmatriculat in Romania si proprietarul curent este persoana trecuta in talonul masinii;
  • Pentru inmatriculare - cand cumparati un autovehicul nou sau rulat pentru a-l inmatricula;
  • Inregistrat la primarie - autovehicul special care nu necesita inmatriculare la politie: ex scuter pana in 50cc;
  • Pentru inregistrare - cand cumparati un autovehicul nou sau rulat ce indeplineste conditiile inregistrarii la primarie si nu inmatricularii;
  • Exista posibilitatea ca Directia de Inmatriculari din judetul dumneavoastra sa nu accepte polite cu valabilitate mai mica de 6 luni pentru autovehiculele in vederea inmatricularii.

Parerea clientilor

Site-ul si serviciile pint.ro au primit nota 8.8 din 10 in cadrul unui studiu realizat pe 179 clienti in ultimele 12 luni. Vrem sa stim si parerea dvs - aici

RCA - Intrebari frecvente

Ce este asigurarea RCA?
RCA – asigurarea de Raspundere Civila Auto este o asigurare auto obligatorie pentru toti posesorii de autovehicule. Scopul ei este de a despagubi persoanele prejudiciate in urma unui accident provocat de autoturismul pentru care s-a emis polita de asigurare.
Cat costa asigurarea auto RCA?
Pretul asigurarii RCA este variabil in functie de mai multi factori: perioada dorita, informatii tehnice despre autovehicul (categoria din care face parte, marca, capacitate cilindrica, putere, numar locuri, masa maxim autorizata, anul fabricatiei) si informatii legate de sofer (varsta, istoric accidente).
Este obligatorie asigurarea RCA?
Asigurarea RCA este obligatorie pentru orice persoana fizica sau juridica ce detine un autovehicul inregistrat sau inmatriculat in Romania. Conform legislatiei din Romania, nu poti circula pe drumurile publice cu un autovehicul inmatriculat/inregistrat fara asigurare rca.
Unde este valabilă asigurarea RCA?
Asigurarea RCA este valabila : pe teritoriul Romaniei, pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, pe teritoriul statelor apartinand Spaţiului Economic European, cat si pe teritoriul statelor aflate intre doua tari membre ale Uniunii Europene. In momentul incheierii unei asigurari RCA, fiecare asigurator este obligat sa anunte statele in care polita este valabila.
Pe ce perioade se poate incheia o asigurare RCA?
Contractele de asigurare RCA se pot incheia pentru vehiculele inmatriculate/inregistrate in Romania, pe o perioada multiplu de o luna, perioada cuprinsa intre 1 luna si 12 luni. Data de start valabilitate a unei polite nu poate sa fie mai mare de 30 de zile de la data emiterii contractului de asigurare.
Cum se verifica valabilitatea unei asigurari rca?
Valabilitatea unei asigurari rca se poate verifica la Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, pe site-ul www.aida.info.ro . De mentionat ca sincronizarea intre asigurator si baza de date AIDA poate sa dureze pana la 7 zile.
Se poate incheia asigurarea auto rca pe o luna?
Conform legislatiei din Romania politele de asigurare raspundere civila auto se pot incheia pe orice perioada cuprinsa intre o luna si 12 luni, atata timp cat masina este inmatriculata/inregistrata pe teritoriul Romaniei.
Difera pretul asigurarii auto in functie de varsta?
In algoritmul de calcul al primei de asigurare rca, varsta este intr-adevar unul dintre criterii. Conform datelor statistice, lipsa experientei a soferilor mai tineri duce la o frecventa mai mare a accidentelor rutiere, astfel pretul asigurarilor auto este mai ridicat pentru cei cu varsta pana in 30 de ani.
Parteneri asigurari
Asigurare rca Allianz Asigurare rca Asirom

Asigurare rca Groupama Asigurare rca Generali

Asigurare rca Grawe Asigurare rca Omniasig
Asigurare rca Axeria Asigurare rca Hellas Direct