Asigurare RCA Alba-Iulia

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Alba-Iulia.

Alba-Iulia

In urma cu aproape 350 de ani, Alba Iulia era capitala politica a Transilvaniei, resedinta a principilor Transilvaniei, urmand ca din anul 1968, sa devina municipiu. Situat in centrul podisului ardelean, pe prima terasa a Muresului, considerat capitala spirituala a Romaniei, municipiul Alba Iulia, are astazi, potrivit ultimului recensamant, o populatie de aproximativ 66.369 locuitori. Ca si obiective turistice, amintim: Catedrala Romano-Catolica, Catedrala Reintregirii, Celula lui Horea, Closca si Crisan, Palatul Apor, Muzeul si Sala Unirii, Palatul Principilor, Biserica de lemn a primei mitropolii ortodoxe a Ardealului, etc. 

Alba Iulia a fost prima capitala a celor trei provincii romanesti: Moldova, Tara Romaneasca si Transilvania. La Alba Iulia a avut loc Marea Adunare Nationala de la 1 Decembrie 1918, eveniment care a contribuit la unirea Transilvaniei cu Banatul si cu Regatul Romaniei. Tot la Alba Iulia a avut loc si ceremonia oficiala de incoronare a regilor care se aflau la conducerea Romaniei Mari, si anume Ferdinand I si Maria. Astfel, Alba Iulia a devenit un oras important din punct de vedere istoric. 

Alba Iulia a fost capitala principatului Transilvaniei in perioada 1542-1690. Incepand cu a doua jumatate a secolului XVI, Regatul ungar a disparut, fiind invins de trupele otomane la Mohacs in 1526. Astfel, Transilvania a trebuit sa plateasca tribut Imperiului Otoman, reusind insa sa isi pastreze autonomia interna. Alba Iulia si-a putut continua nestingherita dezvoltarea culturala. 

In perioada 1571 si 1575, la curtea de la Alba Iulia va domni dinastia Bathory. La 1 noiembrie 1599, Mihai Viteazul intra in Alba Iulia si realizeaza unirea politica a Transilvaniei, Moldovei si Tarii Romanesti, iar la 1 Decembrie 1918 are loc unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu Romania prin Declaratia de la Alba Iulia. La 1 decembrie 1990, la Alba Iulia se sarbatoreste pentru prima oara ziua nationala a Romaniei. 

La recensamantul realizat in 2002, populatia era de 66.406 de locuitori, 94,45% dintre acestia fiind reprezentati de romani, iar 2,76% de maghiari. In ceea ce priveste structura confesionala, 80% erau crestini ortodocsi, iar 2,6% greco-catolici. Cea mai mare parte a locuitorilor sunt posesori de autovehicule, care au nevoie de o polita RCA Alba Iulia, si pe care o pot achizitiona prin intermediul RCA ieftin, care iti garanteaza cea mai avantajoasa asigurare auto de pe piata. 

Daca vrei sa vizitezi orasul Alba Iulia, ai la dispozitie o serie de obiective turistice. Unul dintre cele mai cunoscute este reprezentat de Cetatea Alba Carolina, o fortareata in stil Vauban formata din 7 bastioane, cu o forma de stea, care a fost construita in perioada 1716-1735. Este prevazuta cu sase porti triumfale, fiind cea mai impresionanta cladire de acest tip din sud-estul Europei. In interior se afla Catedrala Reintregirii, Muzeul si Sala Unirii, Grupul Statuar al Corifeilor Unirii, Catedrala Romano-catolica, Celula lui Horea, Closca si Crisan, Statuia ecvestra a Voievodului Mihai Viteazul, Biserica de lemn a primei mitropolii ortodoxe a Ardealului si multe altele. 

Catedrala romano-catolica Sf. Mihail este o remarcabila opera de arhitectura religioasa realizata in stil romanic tarziu, fiind considerat cel mai valoros monument de arhitectura din Transilvania. 

Daca locuiesti in acest oras si ai nevoie de o asigurare RCA Alba Iulia, vei avea cea mai avantajoasa polita de pe piata cu ajutorul RCA ieftin. Va trebui sa completezi un formular cu cateva date de contact referitoare la autovehicul, la asigurat si alte date despre comanda. La final ai butonul "Comand acum!" si primesti asigurarea auto obligatorie de care ai nevoie. In functie de alegerea ta, poti primi RCA Alba Iulia in ziua in care ai facut comanda, a doua zi sau in orice alta zi pe care o doresti. 

Te asteptam la RCA ieftin pentru a beneficia de cea mai avantajoasa polita RCA Alba Iulia de pe piata de asigurari.