Asigurare RCA Brasov

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Brasov.

 

Brasov

Resedinta a judetului Brasov si unul din cele mai mari orase din Romania, municipiul Brasov are o populatie de 284.596 locuitori (conform recensamantului din 2002). Situat in centrul tarii, in Depresiunea Brasovului, se afla in apropierea unor localitati precum Predeal, Sinaia, Busteni - statiuni montane ideale pentru practicarea sporturilor de iarna. Arhitectura specifica municipiului Brasov se regaseste in adevaratele monumente ale orasului, precum Biserica Sf. Bartolomeu, Biserica Neagra, Biblioteca Honterus. Totodata, municipiul Brasov este cunoscut si pentru gazduirea Festivalului International "Cerbul de Aur". 

Statiunea de iarna Poiana Brasov se afla la o distanta de aproximativ 12 km de centrul orasului. 

Prima consemnare a numelui de Brasov apare in 1294, orasul fiind mentionat si prin alte denumiri, precum Brassov, Brasso, Brassou sau Korona. In 1377 incepe constructia bisericii Sf. Maria, care ulterior a primit numele de Biserica Neagra, dupa ce a ars intr-un incendiu. In 1477 este finalizata constructia Bisericii Negre, insa din cauza banilor insuficienti, al doilea turn nu va mai fi construit niciodata. 

Brasovul a avut un rol important in cadrul Revolutiei Pasoptiste. Aici a fost redactat documentul programatic "Printipurile noastre pentru reformarea patriei" de catre Alexandru Ioan Cuza, Vasile Alecsandri, Alecu Russo, Costache Negri. 

In 1968 va avea loc prima editie a Festivalului International "Cerbul de Aur". In anul 1971 se infiinteaza "Universitatea din Brasov" prin alipirea Institutului Politehnic cu Institutul Pedagogic. 

Populatia Brasovului, conform recensamantului din 2002, are o populatie de 284.596 locuitori, dintre care romanii sunt majoritari, cu un procent de 90%, urmati de maghiari (8,54%). Majoritatea detin un autovehicul si implicit au nevoie de un RCA Brasov, care sa le asigure atat un cadru sigur din punct de vedere legal, cat si un pret avantajos.

In Brasov exista o serie de manifestari culturale, cele mai multe cu un ritm de desfasurare anual: Zilele Brasovului, Festivalul de Jazz si Blues, Festivalul Muzicii de camera, Festivalul Teatrului Contemporan, Concertele de orga la Biserica Neagra (au loc saptamanal), Festivalul Berii, Festivalul Aurora, Festivalul Recoltei si Targul Mestesugarilor din toata tara (are loc in perioada in care se desfasoara si Zilele orasului). 

Brasovul reuneste un numar mare de muzee: Muzeul de Istorie, Casa Muresenilor, Muzeul primei scoli romanesti, Muzeul Fortificatiilor din Tara Barsei, Muzeul - restaurant Cetatuia, Muzeul de Arta, Muzeul de Etnografie, Muzeul Civilizatiei Urbane Brasov, care a fost deschis in 2009 si care este primul muzeu de acest tip din tara. 

Cei interesati de turismul religios pot vizita Biserica Neagra, Biserica Sf. Nicolae, Biserica Sf. Bartolomeu, Biserica Sf. Martin, Biserica Sf. Gheorghe, Sinagoga si Sinagoga Ortodoxa. In apropierea orasului se afla si Castelul Bran, precum si bisericile fortificate din zona rurala care inconjoara Brasovul.

Daca locuiesti aici si ai nevoie de un RCA Brasov, poti achizitiona o polita de asigurare obligatorie auto de la RCA ieftin, care iti garanteaza cel mai redus pret de pe piata. Nu trebuie decat sa apesi butonul "Comand acum!", sa completezi formularul cu datele necesare si in cel mai scurt timp primesti acasa polita RCA Brasov de care ai nevoie.