Asigurare RCA Resita

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Resita.

 

Resita

Resedinta judetului Caras-Severin, municipiul Resita este situat in partea de sud-vest a Romaniei si are o populatie de 86.383 locuitori. Mult timp, municipiul Resita a fost unul din centrele industriale cele mai mari din Romania, datorita industriei de fonta si otel, industriei chimice, confectiilor si constructiilor de masini. La Resita a fost construita, in anul 1926, prima locomotiva cu abur din Romania, iar pana in anul 1960 au fost construite 1207 locomotive cu abur. Din anul 1960 au inceput sa produca locomotive diesel si electrice, iar cele cu abur pana in anul 1998 au fost casate aproape in totalitate. 

Resita se invecineaza cu judetul Timis, cu judetul Hunedoara, judetul Gorj, judetul Mehedinti, iar in vest cu Serbia. Resita reprezinta cel mai vechi centru siderurgic din tara, fiind totodata una dintre cele mai importante cetati industriale din sud-estul Europei. Orasul a avut deschise numeroase centre siderurgice, care se ocupau de prelucrarea fontei, otelului si a laminatelor. Resita mai era recunoscut pentru constructiile de masini (electrice si diesel, utilaj petrolier, siderurgic si chimic, precum si material rulant), dar si pentru industria chimica. 

Resita este format din doua zone mari, si anume Resita de sus sau orasul vechi, si Govandari, o zona care a fost construita dupa 1965. Istoria orasului este legata si de productia de trenuri, locomotive si alte elemente legate de caile ferate. In anul 1872, uzina St. E. G. produce prima locomotiva. Incepand cu anul 1920, linia de productie se diversifica, fiind construite locomotive pentru trenuri de calatori, trenuri grele de calatori, trenuri de marfa, trenuri grele de marfa, trenuri de calatori pe linii secundare si prototipuri pentru trenuri grele. 

Prima locomotiva care a fost realizata in Romania in perioada dintre cele doua Razboaie mondiale a fost o locomotiva cu aburi, denumita "Regele Ferdinand". Incepand cu anul 1930, Romania a reusit sa isi produca singura locomotivele, astfel ca nu a mai fost nevoie de nici un import in acest sens. 

Populatia Resitei este de peste 84.000 de locuitori, iar majoritatea detin un autovehicul. Fiecare sofer in parte trebuie sa incheie o polita RCA Resita, preferabil la un pret cat mai avantajos. Daca vrei un RCA Resita cat mai convenabil din punct de vedere al sumei de bani investite, poti apela la RCA ieftin, care iti asigura cel mai mic pret de pe piata. 

Daca vrei sa vizitezi Resita, ai la dispozitie o serie de obiective turistice: Muzeul Judetean de istorie, care a fost infiintat in 1959, numit astazi Muzeul Banatului Montan; Muzeul permanent de locomotive cu abur, unde este adapostita si prima locomotiva din Romania, fabricata in 1872; Cazinoul Roman; Palatul Cultural; Sinagoga, etc. 

Pentru iubitorii de natura exista o serie de locuri care pot fi de asemenea vizitate: lacul de acumulare Secu, statiunea turistica Semenic, cu partii de schi pentru incepatori, statiunea turistica cu lac de acumulare Trei Ape, Pestera Comarnic, Pestera Popovat, Ocna de fier si multe altele. 

Pentru locuitorii acestui oras, care detin un autovehicul si au nevoie de un RCA Resita, pot comanda polita de asigurare auto de pe site-ul RCA ieftin, care asigura cel mai scazut pret de pe piata. Confortul este maxim, nu trebuie sa depui nici un efort, iar asigurarea vine la tine acasa in cel mai scurt timp posibil.