Asigurare RCA Galati

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Galati.

 

Galati

Situat pe Dunare in partea de sud-est a Romaniei, orasul Galati, resedinta a judetului cu acelasi nume, este unul dintre cele mai mari centre economice din Romania. Datorita asezarii sale pe cea mai importanta artera comercial-fluviala, Canalul Dunare-Main-Rin, Galatiul are o istorie incarcata si o viata economica dezvoltata in jurul Portului Fluvial si al Santierului Naval. Conform ultimelor declaratii ale Institutului National de Statistica, orasul Galati ocupa locul 7 in Romania ca si populatie, cu un numar de 290.733 locuitori. In anul 2004, a fost inaugurat in Galati Parcul de Software, singurul parc de acest gen din Romania. 

Prima mentionare in acte a orasului Galati a fost facuta in 1445, intr-un document semnat de domnitorul Stefan al II-lea. In anul 1789, in cadrul razboiului ruso-turc dintre anii 1789-1791, Galati a fost incendiat de armatele generalului rus Mihail Kamensky. 

Incepand cu anul 1834, Galati devine un centru de comert de tranzit cu tarile germane. In aceeasi perioada erau construite nave militare de mari dimensiuni, reprezentand o importanta activitate economica a orasului. 

Galati este cunoscut mai ales pentru inceputurile miscarii eteriste din Tarile Romane. Actiunea de la Galati desemneaza mai multe evenimente care au avut loc in portul de la Dunare menite sa contracareze actiunile turcilor. 

In anul 1837, Galati va deveni un port liber, iar dupa incheierea Razboiului Crimeei, va fi, alaturi de Sulina, sediu al Comisiei Europene a Dunarii. Dupa unirea Principatelor Romane, Galati va cunoaste o perioada de inflorire economica si educationala. Au fost infiintate noi scoli primare, precum si Scoala superioara de comert "Alexandru Ioan I", iar in 1867 a fost infiintata si una dintre cele mai vechi institutii liceale din tara, si anume Liceul "Vasile Alecsandri". 

Intre anii 1900-1914, Galati era un centru comercial important pentru produse precum cereale si cherestea. In anul 1911, la Galati este dezvelita prima statuie din tara a poetului Mihai Eminescu. Inclusiv in perioada interbelica, Galati a fost resedinta judetului Covurlui. Pe perioada celui de-al doilea razboi mondial, Galati a fost bombardat de aviatia germana, fiind distruse centrul istoric, precum si cladirea garii care a fost inaugurata de regele Romaniei in 1872. 

Galati va trece printr-o perioada de inflorire economica odata cu deschiderea combinatului siderurgic, care era la vremea respectiva cel mai mare din Europa de Est. 

In anul 2009, Galati avea o populatie de peste 290.000 de locuitori. Multi dintre acestia detin un automobil pentru care trebuie sa isi achizitioneze un RCA Galati. Orice sofer este interesat de tarife cat mai mici, asa ca poti apela la RCA ieftin pentru cele mai bune oferte la asigurarile auto obligatorii. 

Daca vrei sa vizitezi orasul Galati, ai la dispozitie o serie de obiective turistice: Casa memoriala Alexandru Ioan Cuza, Muzeul de Arta Vizuala, Muzeul Satului Galati, precum si Muzeul de medalistica, filatelie si numismatica; Teatrul Gulliver, Gradina de Vara, Palatul Postei, Palatul Navigatiei, Palatul Universitatii, Casa Costache Negri, Casa Lambrinidi, Parcul Municipal Mihai Eminescu, Parcul Libertatii si multe altele. 

Orasul Galati se poate lauda cu o serie de personalitati precum Alexandru Ioan Cuza (primul domn al Romaniei), Jean Bart (scriitor), Hortensia Papadat-Bengescu (scriitoare), Fani Tardini (actrita), Nicolae Mantu (pictor), Adrian Enache (cantaret), Camil Ressu (pictor), etc. 

Daca locuiesti in acest oras si ai nevoie de un RCA Galati, poti comanda polita de asigurare obligatorie auto de la RCA ieftin, care iti asigura cele mai mici tarife, indiferent de marca masinii pe care o detii.