Asigurare RCA Targu-Jiu

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Targu-Jiu.

 

Targu-Jiu

Situat in Oltenia, Targu Jiu este resedinta si municipiul judetului Gorj. Populatia municipiului inregistreaza, conform ultimului recensamant din 2002, un numar de 96.641 locuitori. Printre personalitatile orasului Targu Jiu amintim: Constantin Brancusi, Vasile Cocheci, Maria Lataretu, Gheorghe Magheru, Ecaterina Teodoroiu, Tudor Vladimirescu, iar ca si obiective turistice: Calea Eroilor si Brancusi, Biserica Sf. Apostoli, Biserica Sf. Voievozi, Muzeul Judetean "Alexandru Stefulescu", Muzeul de Arta, Teatrul "Elvira Godeanu", Casa Memoriala Ecaterina Teodoroiu. 

Orasul este mentionat pentru prima oara in documente in anul 1406, atunci purtand numele de "Jiul". In secolul XV, regiunea Jiul era recunoscuta drept targ. 

In secolul al XVII-lea, Targu Jiu va deveni resedinta a judetului Gorj. In vremurile tulburi, Targu Jiu a adapostit domnitori precum Matei Basarab, Mihai Viteazul sau Constantin Brancoveanu. In 1631, in Targu Jiu se vor lupta trupele lui Matei Basarab cu cele ale lui Leon Voda Tomsa. La sfarsitul secolului al XVIII-lea si inceputul celui urmator, orasul va trece printr-o serie de jafuri comise de turci. 

Targu Jiu va juca un rol important in cadrul luptelor de la Podul Jiu din 14 octombrie 1916, atunci cand locuitorii si-au aparat cu vitejie orasul impotriva dusmanilor. 

In Targu Jiu s-a nascut Ecaterina Teodoroiu, eroina din luptele de la Marasesti din 1917. 

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, la Targu Jiu a fost deschis un lagar de concentrare in care au fost inchisi mii de evrei si care a fost desfiintat la 23 august 1944. 

Populatia orasului Targu Jiu este de peste 96.600 de locuitori. Dintre acestia, cei mai multi detin un autovehicul pentru care au nevoie de o asigurare RCA Targu Jiu cat mai avantajoasa. Pentru cele mai mici preturi la RCA Targu Jiu de pe piata, poti apela la RCA ieftin, daca locuiesti in acest oras. 

Printre obiectivele turistice din oras se numara: Biserica Sf. Apostoli, Biserica Sf. Voievozi, Muzeul Judetean "Alexandru Stefulescu", Muzeul de Arta, Teatrul "Elvira Godeanu", Casa Memoriala Ecaterina Teodoroiu. 

In Targu Jiu s-au nascut numeroase personalitati, printre care se numara: Constantin Brancusi (sculptor), Maria Lataretu (cantareata de muzica populara), Horatiu Malaele (actor), Catalin Maruta (prezentator TV), Lidia Simon (atleta), Sergiu Nicolaescu (regizor), Ecaterina Teodoroiu (eroina din Batalia de la Marasesti), Tudor Vladimirescu (conducatorul Revolutiei de la 1821). 

Daca locuiesti in acest oras si ai nevoie de un RCA Targu Jiu, poti cumpara online polita de care ai nevoie de la RCA ieftin, care iti asigura cele mai mici tarife pentru asigurarea obligatorie auto.