-

Asigurare RCA Cluj-Napoca

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Cluj-Napoca.

 

Cluj-Napoca

Municipiul Cluj-Napoca, resedinta a judetul Cluj, este amplasat in partea centrala a Transilvaniei, fiind in acelasi timp una din capitalele istorice ale Transilvaniei. Conform ultimelor studii realizate, Cluj-Napoca ocupa pozitia 4 in Romania ca si numar de populatie, inregistrand 306.009 locuitori. Activitatea dominanta este industria prelucratoare, insa si sectorul IT sau cel al serviciilor financiare sunt reprezentative pentru municipiul Cluj-Napoca. Conform unui studiu realizat in anul 2006, Cluj-Napoca a fost incadrat ca fiind cel mai scump oras din tara. 

Prima atestare documentara a Clujului a fost facuta de geograful grec Claudius Ptolemeu, care a vorbit despre Napuca, una dintre cele mai insemnate localitati din Dacia. 

Numele de Cluj provine din latinescul Castrum Clus, care a fost folosit pentru prima oara in secolul al XII-lea, referindu-se la cetatea orasului medieval care se afla in acel loc. "Clus" inseamna "inchis" in limba latina si se refera la dealurile care inconjoara orasul. Denumirea mai poate proveni si de la germanul Klaus, care inseamna "trecatoare intre munti". Numele de Cluj-Napoca devine oficial incepand cu 16 octombrie 1974, prin decretul Consiliului de Stat nr. 194, care a fost semnat de Nicolae Ceausescu si publicat in Buletinul Oficial al RSR "pentru a eterniza denumirea acestei stravechi asezari - marturie a vechimii si continuitatii poporului roman pe aceste meleaguri. " 

Stema orasului Cluj-Napoca reprezenta acum ceva timp trei bastioane si un zid de cetate, insa in prezent este folosita o alta stema, care a fost realizata de o eleva de liceu. Sunt folosite ca simboluri lupul dacic, Monumentul Memorandistilor si o minerva. Noua stema nu a fost insa aprobata de Comisia Nationala de Heraldica, Genealogie si Sigilografie a Academiei Romane (CNHGS). 

Cluj-Napoca are o populatie de peste 314.000 locuitori, conform recensamantului din octombrie 2011. Cel mai mare procent este reprezentat de romani, cu 79,46%, urmat de minoritatea maghiara, cu un procent de 18,86%. Dintre acestia, majoritatea detin un autovehicul pentru care au nevoie de un RCA Cluj-Napoca. Pentru cel mai mic pret de pe piata, iti poti achizitiona polita de asigurare obligatorie auto de la RCA ieftin. 

Cluj-Napoca se poate lauda cu una dintre cele mai dinamice economii din tara, cea mai importanta fiind industria prelucratoare. Si sectorul serviciilor financiare si IT are o pondere importanta, urmat de industria alimentara, cea a constructiilor de masini, industria chimica, prelucrarea lemnului, sticlarie si multe altele. 

Turistii pot vizita in special partea culturala a orasului Cluj-Napoca, deoarece aici se afla numeroase astfel de obiective: Teatrul National "Lucian Blaga", care este cel mai important teatru din Transilvania; Opera Nationala Romana, care a fost prima Opera Nationala din tara; Opera Maghiara de Stat; Teatrul Maghiar de Stat; Filarmonica de Stat Transilvania; Palatul Banffy, care gazduieste operele de arta ale unor artisti precum Stefan Luchian, Theodor Aman, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu. 

Exista si o serie de evenimente pentru care este recunoscut Cluj-Napoca: Festivalul International de Film Transilvania, Comedy Cluj, Festivalul International de Chitara Transilvania, Toamna Muzicala Clujeana, Serile de arta medievala din Turnul Croitorilor si altele. 

In Cluj-Napoca s-au nascut Florin Piersic (actor), Gheorghe Muresan (baschetbalist), Lucian Blaga (filosof si scriitor), Emil Isac (poet), Emil Racovita (biolog). 

Daca locuiesti in acest oras si ai nevoie de un RCA Cluj-Napoca, atunci iti poti comanda chiar acum polita de asigurare auto obligatorie de la RCA ieftin. Achizitionezi garantat asigurarea cu cel mai redus pret, pe care o vei primi chiar la tine acasa.