Asigurare RCA Craiova

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Craiova.

 

Craiova

Denumit si "Capitala Olteniei", situat in partea de sud a Romaniei, orasul Craiova este resedinta judetului Dolj. In anii `60 prin dezvoltarea industriei chimice, alimentare, industriei constructoare de masini, avioane si utilaje, orasul Craiova devine centru industrial, iar in anul 1968 este declarat municipiu al judetului Dolj. Conform ultimului recensamant, Craiova ocupa pozitia 6 ca si populatie, cu 302.601 locuitori. Principala activitate economica a orasului Craiova a fost dintotdeauna comertul. 

Craiova se afla in Campia Romana, mai exact in Campia Olteniei, fiind asezat la o distanta de 227 km de Bucuresti si 68 km de Dunare. 

Denumirea de "Craiova" va aparea pentru prima oara pe inscriptia de pe mormantul lui Vladislav I, dupa care intr-un hrisov al domnitorului Laiota Basarab, pe 1 iunie 1475. Denumirea antica a orasului era reprezentata de Pelendava, iar intre secolele VII-VIII, denumirea latina era Ponsiona. 

La finalul secolului al XV-lea, Craiova era targ, facand parte din mosia boierilor Craiovesti si a Basarabilor. Craiova va deveni oras dupa prima jumatate a secolului al XVI-lea. Pe perioada domniei lui Mihai Viteazul, Craiova va trece printr-un proces de modernizare, devenind un important centru politic si militar. 

Intre anii 1770-1771, Craiova devine capitala Tarii Romanesti. La inceputul secolului XIX, Craiova trece printr-o perioada de dezvoltare economica si urbanist-edilitara, orasul fiind un nod comercial, administrativ si cultural important. 

Craiova a reprezentat cel mai important loc de intalnire pentru revolutionarii pasoptisti inainte ca acestia sa mearga spre Bucuresti. 

Spre finalul secolului XIX, Craiova numara peste 40.000 de locuitori, avand numeroase fabrici si ateliere care ii asigurau o buna dezvoltare economica. In 1913 va fi semnat tratatul de pace care va incheia Razboiul balcanic, cunoscut sub numele de "Pacea de la Craiova". 

In anii `60, Craiova va deveni un important centru industrial, in domenii precum industria constructoare de masini si utilaje, avioane, industria chimica, alimentara, usoara, a materialelor de constructii, industria electrotehnica, industria extractiva si energetica. In prezent, Craiova reprezinta unul dintre cele mai importante centre economice si universitar-culturale. 

La recensamantul din 2002, Craiova avea o populatie de peste 302.000 locuitori. Dintre acestia, multi detin un autovehicul pentru care au nevoie de un RCA Craiova. Pentru cele mai bune tarife de pe piata asigurarilor auto obligatorii, poti apela la RCA ieftin. 

Daca vrei sa vizitezi Craiova, ai la dispozitie o serie de obiective: Muzeul de Arta, Muzeul Olteniei, Teatrul National, Filarmonica de Stat "Oltenia", Teatrul de Opereta "Elena Theodorini", Parcul romanesc, Gradina Botanica, Palatul Vorvorenilor (actualul sediu al Mitropoliei Olteniei) si multe altele. 

Printre personalitatile care s-au nascut in Craiova se numara Petrache Poenaru (fondatorul colegiilor nationale din Bucuresti si Craiova), Henri Coanda (inventatorul avionului cu reactie), Nicolae Coculescu (astronom), scriitori - Alexandru Macedonski, Ion Minulescu, Adrian Paunescu, Traian Demetrescu, Gib. I. Mihaescu, Marin Sorescu; Constantin Brancusi (sculptor), Theodor Aman (pictor) si multi altii. 

Daca locuiesti in acest oras si ai nevoie de RCA Craiova, iti poti comanda online polita de asigurare auto obligatorie doar cu un click, dupa ce completezi formularul cu datele necesare. Primesti RCA Craiova chiar la tine acasa, iar livrarea poate fi gratuita.