Asigurare RCA Constanta

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Constanta.

 

Constanta

Situat la tarmul Marii Negre, in partea de sud-est a Romaniei, cu o populatie de 310.471 locuitori, municipiul Constanta este cel mai vechi oras atestat de pe teritoriul tarii. Cel mai mare port al Romaniei si al patrulea din Europa, portul Constanta are o lungime de aproape 30 km. Fiind situat pe malul Marii Negre, municipiul Constanta detine si o plaja cu o lungime de 6 km. In partea de nord a orasului se afla statiunea Mamaia - cea mai populara statiune de pe Litoralul Romanesc. Constanta ramane cel mai important oras portuar din Romania si o piesa importanta pentru turismul romanesc. 

Constanta reprezinta si cel mai mare oras al regiunii de dezvoltare Sud-Est. Alaturi de Cluj-Napoca, Constanta este orasul cu cel mai inalt standard de viata de la noi din tara. 

Prima atestare a orasului de azi a fost facuta in anul 657 i.Hr., atunci cand exista o colonie greaca numita Tomis. Ulterior, zona a fost cucerita de romani in anul 71 i. Hr., cand a primit numele de Constantiana, plecandu-se de la numele surorii imparatului Constantin cel Mare. In momentul in care Constanta a intrat sub conducere otomana, a devenit un simplu sat de pescari si de crescatori tatari de oi si cai. Dupa ce a fost construita calea ferata Cernavoda-Constanta si portul, Constanta a redevenit oras. Dupa Razboiul de Independenta, Dobrogea a fost integrata in Regatul Romaniei, iar Constanta a devenit cel mai important port al statului, beneficiind de o dezvoltare continua. 

Portul Constanta este cel mai mare din bazinul Marii Negre, aflandu-se pe locul 4 in Europa. 

In 2009, Constanta era al cincilea oras din tara din punct de vedere al numarului de locuitori, inregistrand un numar de peste 302.000 de persoane care locuiesc aici. Dintre acestia, majoritatea detin un autovehicul pentru care au nevoie de un RCA Constanta. Pentru cel mai mic pret al unei polite de asigurare auto obligatorie poti apela la RCA ieftin. 

Constanta este un important oras turistic, in special datorita proximitatii de Marea Neagra. Dincolo de apropierea de plaja, si orasul poate fi vizitat, oferind o serie de obiective atractive. Poate fi vizitat Teatrul de Stat Constanta, precum si Teatrul National de Opera si Balet Oleg Danovski. La acestea se mai adauga Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii, Acvariul, Muzeul Marinei, Muzeul de Arta Populara, Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie, Muzeul Marii, Muzeul Portului Constanta si Muzeul de Sculptura "Ion Jalea". 

Cazinoul din Constanta reprezinta singurul exemplu al arhitecturii art nouveau de la noi din tara, fiind considerat simbolul orasului. Municipiul are cateva constructii extrem de vechi, printre care se numara edificiul roman din secolul II sau Farul Genovez (construit in 1860) si biserica greceasca de pe Bulevardul Mircea cel Batran. 

Constanta se poate lauda cu o serie de personalitati care s-au nascut aici: Gheorghe Hagi (fotbalist), Simona Amanar (gimnasta), Jean Constantin (actor), Ion Titoiu (artist plastic), Oleg Danovski (coregraf), Catalina Ponor (gimnasta), Vasile Moldoveanu (tenor), Andrei Pavel (jucator de tenis), Simona Halep (jucatoare de tenis). 

Daca locuiesti in acest oras, detii un autovehicul si ai nevoie de un RCA Constanta, poti apela cu incredere la RCA ieftin, care iti asigura cel mai avantajos pret de pe piata pentru polita de asigurare auto obligatorie. RCA Constanta nu este decat la un click distanta, deoarece il vei primi in cel mai scurt timp posibil, chiar la tine acasa.