Asigurare RCA Sfantu-Gheorghe

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Sfantu-Gheorghe.

 

Sfantu-Gheorghe

Situat in depresiunea cu acelasi nume, orasul Sfantu-Gheorghe este resedinta judetului Covasna, iar din anul 1982 este municipiu. Conform ultimului recensamant, orasul are o populatie totala de 61.512 locuitori, din care majoritara este etnia maghiara (75%), in timp ce etnia romana reprezinta doar 23% din populatie. Industria de confectionare a mobilei, industria textila, procesarea laptelui si a carnii reprezinta principalele activitati economice ale orasului. La marginea orasului se afla Baile Sugas, o statiune balneara cu ape minerale, care se afla in administrarea municipiului Sfantu Gheorghe si care reprezinta o atractie turistica tot anul. 

Sfantu-Gheorghe este strabatut de raul Olt. Prima atestare a orasului in documente a fost facuta in anul 1332. Localitatea a devenit mai importanta dupa secolul al XV-lea, cand a primit rangul de targ, aflandu-se la intalnirea drumurilor de legatura dintre Transilvania si Moldova. In secolul al XVII-lea, orasul a fost invadat de doua popoare, cel al tatarilor in 1658, si cel otoman, in 1661, care au afectat profund dezvoltarea localitatii. 

In anul 1880, Sfantu-Gheorghe preia satul Simeria, care astazi este un cartier al orasului. In anul 1879 va fi construita prima fabrica de textile, iar in 1899 va fi deschisa prima fabrica de tigarete. Intre anii 1877-1907 a fost realizata electrificarea orasului. Sfantu-Gheorghe va fi face parte din circuitul feroviar national odata cu finalizarea tronsonului de cale ferata Brasov - Targu Secuiesc. 

Sfantu-Gheorghe va deveni resedinta de judet in 1968, odata cu reorganizarea administrativ-teritoriala a tarii, dupa care va fi numit municipiu incepand cu 1982. 

Populatia orasului Sfantu-Gheorghe era de peste 61.000 de locuitori, conform recensamantului din 2002. Dintre acestia, majoritatea conduc un autovehicul pentru care au nevoie de un RCA Sfantu-Gheorghe, preferabil cat mai avantajos din punct de vedere al pretului. Pentru cele mai mici tarife RCA Sfantu-Gheorghe, poti apela la RCA ieftin, care iti garanteaza cea mai buna oferta de pe piata de asigurari. 

Daca vrei sa vizitezi orasul Sfantu-Gheorghe, ai la dispozitie o serie de obiective turistice si monumente istorice. Printre acestea se numara Biserica fortificata din secolul al XIV-lea, care este inconjurata cu ziduri de aparare, fiind prevazuta cu ferestre gotice, tavan casetat si pictat. In interior se afla o orga din anul 1894. 

Poate fi vizitata si Biserica Ortodoxa cu hramul Sfantul Gheorghe care a fost construita in 1872, precum si Casa cu arcade din secolul al XVIII-lea. In Sfantu-Gheorghe mai poti gasi si Muzeul Carpatilor Rasariteni, precum si Parcul Elisabeta. 

Daca locuiesti in acest oras, esti sofer si ai nevoie de un RCA Sfantu-Gheorghe, poti achizitiona polita de asigurare obligatorie auto de la RCA ieftin, care iti garanteaza cele mai bune tarife de pe piata de asigurari. Polita RCA Sfantu-Gheorghe se afla la doar un click distanta, deoarece o poti comanda online in doar cateva minute, dupa care iti va fi livrata direct la tine acasa.