Asigurare RCA Bistrita

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Bistrita.

 

Bistrita

Bistrita este resedinta si totodata cel mai mare oras al judetului Bistrita-Nasaud. In anul 1930, aproape 50% din populatie era formata din germani. In 1944, populatia germana a fost insa deportata in Rusia. In prezent, Bistrita are o populatie totala de 86.109 locuitori, din care majoritatea sunt romani (aproximativ 90%). Monumentele istorice din centrul vechi, cu arhitectura medievala germana, sunt principalele puncte de atractie ale municipiului Oradea: Biserica evanghelica, Palatul Culturii, Turnul Dogarilor, Casa Argintarului, Complexul Sugalete, Cetatea Bistritei. 

Bistrita a fost atestata documentar pentru prima oara in anul 1241 si a beneficiat de drepturi orasenesti incepand cu 1353. Municipiul este situat in partea de nord-est a Podisului Transilvaniei, in Depresiunea Bistritei si este strabatut de raul Bistrita. Cea mai importanta cale de acces este drumul european E58 (DN17), care face legatura intre Transilvania si Moldova. 

Daca vrei sa vizitezi Bistrita, ai la dispozitie o serie de monumente de arhitectura, precum Cetatea Bistritei, construita intre secolele XV-XVI, precum si un complex de 13 constructii renascentiste din Transilvania, adunate sub numele de Sugalete. Mai pot fi vizitate si Casa Argintarului, Casa lui Ion Zidarul, precum si Palatul Culturii. 

Pentru cei care sunt interesati in special de turismul religios, exista mai multe biserici si catedrale care pot fi vizitate: Biserica Evanghelica, construita in stil romanic, Biserica Intrarea in Biserica a Maicii Domnului, Catedrala Ortodoxa, Biserica Romano-Catolica si Sinagoga. Amatorii de muzee si expozitii pot vizita Muzeul Judetean Bistrita Nasaud, Muzeul de sub poarta, Muzeul Casa Argintarului, Casa Memoriala Andrei Muresanu, Galeria Arcade 24 si Sala de expozitii "George Cosbuc". 

In prezent, Bistrita are o populatie de peste 82.000 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt romani, intr-un procent de 90%, urmati de maghiari cu un procent de 6%. Cei mai multi dintre acestia detin un autovehicul pentru care au nevoie de un RCA Bistrita, cu un pret cat mai avantajos. 

Orasul Bistrita se poate lauda si cu o serie de personalitati care s-au nascut sau au trait aici: Andrei Muresanu (autorul imnului romanesc), Liviu Rebreanu (scriitor), George Cosbuc (poet), Ioan Caianu (muzician, folclorist, umanist), Otto Dahinten (arhitect), Gelu Vlasin (poet si jurnalist) si multi altii. 

Daca locuiesti in acest oras si ai nevoie de un RCA Bistrita, iti poti achizitiona o polita de asigurare obligatorie auto de la RCA ieftin, care iti garanteaza cel mai mic pret de pe piata de asigurari obligatorii auto. Pentru un RCA Bistrita, comanda acum online si vei beneficia de cea mai avantajoasa polita.