Asigurare RCA Targoviste

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Targoviste.

 

Targoviste

Situat in Muntenia, deasupra vaii Ialomitei, orasul Targoviste este resedinta judetului Dambovita. Conform ultimului recensamant realizat in anul 2000, Targoviste avea o populatie de 89.930 locuitori. Timp de 3 secole, orasul Targoviste a fost pentru Tara-Romaneasca cel mai important centru economic si politico-militar, supranumit Florenta Valaha. 

Conform cercetarilor arheologice, regiunea a fost locuita inca din neolitic. In perioada medievala, Targoviste va fi recunoscut ca targ de importanta europeana, deoarece aici se schimbau marfuri care erau aduse de pe trei continente cu cele produse local. 

Orasul va fi mentionat documentar pentru prima oara de catre cruciatul bavarez Johann Schiltberger. Targoviste va deveni cea mai importanta resedinta a Tarii Romanesti in perioada domnitorului Mircea Cel Batran, cand va fi refacuta si Curtea Domneasca. 

Turnul Chindiei reprezinta simbolul orasului Targoviste, fiind construit in perioada lui Vlad Tepes, care a devenit domnitor in anul 1456. 

La Targoviste a trait primul mester tipograf din Tara Romaneasca, pe nume Macarie, care va realiza primele trei carti in limba slavona de la noi: Liturghierul, Octoihul si Evangheliarul. 

In perioada domniei lui Mihai Viteazul, Targoviste se afla sub ocupatie otomana, sultan fiind atunci Sinan Pasa. Orasul va fi eliberat in octombrie 1595, cu mari pagube lasate in urma. 

Matei Basarab va avea un rol important in refacerea arhitecturala si culturala a localitatii Targoviste, intarind fortificatiile si reparand bisericile vechi sau construind unele noi. 

Locuitorii din Targoviste se vor implica in revolutia romana de la 1848. Dupa realizarea unirii, Alexandru Ioan Cuza va vizita Targoviste pe sub o arcada de flori. 

La sfarsitul secolului XIX, Targoviste cunoaste o perioada de inflorire economica. In 1863, orasul va fi iluminat, va fi realizata calea ferata Bucuresti - Targoviste si va fi ridicata prima intreprindere industriala, precum si rafinarii de petrol. 

Targoviste reprezinta si locul de executie in decembrie 1989 al liderului comunist Nicolae Ceausescu, precum si a sotiei acestuia, Elena Ceausescu. 

In anul 2002, conform ultimului recensamant, Targoviste avea o populatie de peste 89.900 de locuitori. Majoritatea detin un autovehicul pentru care au nevoie de un RCA Targoviste. Pentru cele mai bune tarife in ceea ce priveste asigurarile auto obligatorii, poti apela la RCA ieftin. La doar un click distanta se afla un RCA Targoviste cu cel mai mic pret de pe piata.