Asigurare RCA Alexandria

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Alexandria.

 

Alexandria

Resedinta a judetului Teleorman, orasul Alexandria este situat in Muntenia, in partea de sud a Campiei Romane. Orasul Alexandria este un oras tanar, intemeiat in anul 1834, iar numele i-a fost dat dupa domnitorul Tarii Romanesti de atunci, Alexandru Dimitrie Ghica. In anul 1979, dupa ce a fost reinfiintat judetul Teleorman, orasul Alexandria a fost declarat municipiu. In prezent, municipiul Alexandria are o populatie de 50.496 locuitori. 

Alexandria a fost intemeiata incepand cu anul 1834, in conformitate cu planurile urbanistice care au fost realizate de inginerul austriac Otto von Moritz, iar numele orasului a fost inspirat de cel pe care il purta domnitorul de atunci al Tarii Romanesti, Alexandru Dimitrie Ghica. 

Alexandria va deveni resedinta judetului Teleorman in 1968, perioada in care va primi numeroase investitii care il vor ajuta sa se dezvolte. Incepand cu data de 27 iulie 1979, Alexandria devine municipiu. 

Orasul Alexandria a fost implicat in numeroase evenimente istorice importante precum: Revolutia de la 1848, Unirea Principatelor Romane (1859), Rascoala taraneasca din 1907, Al doilea razboi mondial (1940-1945). 

In anul 1837, orasul a fost distrus in cea mai mare parte de un incendiu de amploare. Dupa ce a fost refacut si reconstruit, va deveni oras in mod oficial in 1840, printr-un hrisov domnesc care poate fi vazut la Muzeul de Istorie din localitate. 

Pe 27 iulie 1979, Alexandria a devenit municipiu. Va fi insa afectat destul de grav in urma cutremurului din 4 martie 1977. 

Obiectivele turistice din Alexandria se rezuma mai mult la lacasuri de cult, si anume: Catedrala ortodoxa "Sfantul Alexandru", realizata in stil bizantino-romantic, in care se afla picturi murale realizate de Stefan Luchian; Biserica "Sfintii Apostoli Petru si Pavel", Biserica "Adormirea Maicii Domnului" si altele. Exista si un Muzeu de istorie, precum si doua monumente, unul ridicat in memoria taranilor care au murit in timpul Rascoalei din 1907, precum si Monumentul eroilor cazuti in perioada Primului Razboi Mondial. 

Populatia Alexandriei se ridica la cifra de 50.496 de locuitori. Dintre acestia, majoritatea detin un automobil personal pentru care au nevoie de un RCA Alexandria. Daca locuiesti in acest oras si trebuie sa iti reinnoiesti polita RCA Alexandria, apeleaza la RCA ieftin, care iti garanteaza cele mai mici preturi pentru asigurarile auto obligatorii, indiferent de marca masinii pe care o detii.