Asigurare RCA Baia-Mare

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Baia-Mare.

 

Baia-Mare

Situat la poalele carpatilor Orientali, in partea de nord-vest a Romaniei, orasul Baia Mare este resedinta judetului Maramures. In urma recensamantului din 2002, Baia Mare avea o populatie de 137.976 locuitori. Specifica zonei este activitatea miniera, care a dezvoltat economia orasului Baia Mare, pana in anul 1989 cand mineritul si-a incetat activitatea. Ramura culturala a orasului este redata de: Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu", Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie, Muzeul de Mineralogie, Planetariul si Observatorul Astronomic, Centrul artistic, Muzeul de Arta, Muzeul de Etnografie si Arta Populara, Teatrul Municipal, Teatrul de Papusi. 

Baia Mare a fost atestata documentar pentru prima oara in anul 1329, reprezentand un centru aurifer in secolele XIV-XV. Primele urme de civilizatie in aceasta zona dateaza din perioada paleoliticului superior, precum si din perioada bronzului. 

Localitatea Baia Mare mai este amintita si intr-un document din anul 1347, eliberat de catre cancelaria regelui Ludovic I cel Mare de Anjou, in care se vorbea despre privilegiile localitatii, precum si de organizarea administrativa sau modul in care erau alese persoanele de la conducere. 

Ioan de Hunedoara va lua Baia Mare in proprietatea lui, drept rasplata pentru faptul ca i-a invins pe turci in 1446. El va ridica in localitate Catedrala Sfantul Stefan, din care in prezent nu mai exista decat Turnul Stefan. 

In anul 1469, orasul Baia Mare va fi inconjurat cu ziduri de aparare, fiind construita cetatea medievala a Baii Mari, insa in 1490, localitatea va fi asediata de trupele poloneze ale printului Ioan Albert. 

In anul 1703, Baia Mare va scapa de sub controlul Imperiului Austriac datorita lui Pintea Viteazul. Prima publicatie in limba romana dateaza din anul 1889, atunci cand a fost tiparit saptamanalul socio-literar si economic "Gutinul". 

In apropierea orasului Baia Mare a avut loc un accident ecologic cu impact major asupra mediului, in anul 2000, care a constat in scurgerea de cianuri de la societatea Aurul.

La recensamantul din 2002, numarul de locuitori se ridica la valoarea de 137.976. Dintre acestia, majoritatea sunt soferi si au nevoie de un RCA Baia Mare. Pentru cele mai avantajoase tarife in ceea ce priveste achizitia unui RCA Baia Mare, apeleaza la RCA ieftin, care iti garanteaza cele mai mici preturi de pe piata asigurarilor auto obligatorii. 

Daca vrei sa vizitezi Baia Mare, ai la dispozitie o serie de obiective turistice, printre care se numara: Centrul Istoric Baia Mare, Turnul Stefan, Casa Iancu de Hunedoara, numita si Casa Elisabeta, Localul Monetariei Imperiale, Turnul Macelarilor, Biserica de lemn din Chechis, Vechiul Han Vulturul Negru, Biserica Sfanta Treime, Catedrala Adormirea Maicii Domnului, Casa de Cultura, Teatrul Dramatic, Monumentul Eroilor Romani din Al Doilea Razboi Mondial, Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Baia Mare, Muzeul de Mineralogie Baia Mare, Planetariul si Observatorul Astronomic Baia Mare, Muzeul de Etnografie si Arta Populara Baia Mare, Teatrul Municipal Baia Mare, Teatrul de Papusi Baia Mare si altele. 

Daca locuiesti in acest oras si ai nevoie de un RCA Baia Mare, iti poti reinnoi polita la RCA ieftin, care iti asigura cele mai scazute tarife de pe piata pentru asigurarile obligatorii auto. In cazul in care gasesti o polita RCA Baia Mare mai ieftina, atunci vei primi diferenta de bani pentru asigurarea achizitionata de aici.