Asigurare RCA Deva

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Deva.

 

Deva

Orasul Deva este municipiul si resedinta judetului Hunedoara. Situat in partea centrala a judetului, la poalele Cetatii, Deva este unul din cele mai vechi orase din Romania, un important centru administrativ, politic si cultural. Potrivit ultimului recensamant realizat, Deva are o populatie de 69.257 locuitori. In prezent economia din Deva cuprinde diverse sectoare de activitate: comert, transporturi, industrie, telecomunicatii, agricultura, servicii, etc. Cel mai important obiectiv turistic al orasului il reprezinta ruinele Cetatii Deva. 

Numele Deva ar putea proveni de la termenul de origine dacica "dava", care inseamna "cetate". Conform altor cercetari, numele ar proveni de la cuvantul slav "deva", care inseamna "fecioara". 

Deva a fost mentionata pentru prima oara in anul 1269, iar pe hartile medievale aparea sub numele de Deva sau Dewan. 

Deva a fost resedinta comitatului Hunedoara pana in anul 1920, dupa care va deveni resedinta judetului Hunedoara in perioada interbelica. Intre anii 1952-1968, Deva a fost resedinta regiunii Hunedoara. 

Deva numara la recensamantul din 2002 mai mult de 69.200 de locuitori. Dintre acestia, cei mai multi detin un permis de conducere si au nevoie de un RCA Deva. Cele mai avantajoase tarife pentru un RCA Deva sunt oferite de RCA ieftin, care asigura garantat cel mai mic pret de pe piata. 

Pentru persoanele interesate sa viziteze Deva, exista o serie de locuri istorice care pot fi vazute si admirate de turisti, fie ei romani sau straini. Unele dintre cele mai cunoscute si mai reprezentative pentru oras sunt Ruinele cetatii Deva, care se afla pe Dealu Cetatii, de unde poate fi vazuta intreaga panorama a orasului si a imprejurimilor. 

La poalele dealului poate fi gasit "Parcul Cetatii". Turistii mai pot vizita si castelul Magna Curia, aflat in nord-vestul parcului, care a fost construit in secolul al XVI-lea. Acesta a fost construit in stil renascentist, insa in urma unor restaurari, a primit si numeroase elemente de arta baroca. In interiorul acestuia se afla si Muzeul Judetean Deva. 

In partea de est a parcului se afla Colegiul National Sportiv "Cetate" Deva, care este renumit pentru faptul ca aici s-au antrenat pentru cariera de succes de mai tarziu gimnaste precum Nadia Comaneci si Ecaterina Szabo, avandu-i ca antrenori pe Octavian Belu si Mariana Buruiana. 

Daca locuiesti in acest oras, esti sofer si ai nevoie de un RCA Deva, atunci poti apela la RCA ieftin, de unde iti poti achizitiona online polita de asigurare obligatorie auto la cele mai mici preturi de pe piata. In plus, vei primi direct la tine acasa RCA Deva, iar livrarea poate fi gratuita.