-

Asigurare RCA Iasi

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Iasi.

 

Iasi

Situat in Campia Moldovei, in partea de nord-est a Romaniei, municipiul Iasi este resedinta judetului Iasi. Pana in anul 1859, Iasi-ul a fost capitala Moldovei, iar in perioada 1916-1918 a fost capitala Romaniei. Cu o populatie de 320.888 locuitori, municipiul Iasi ocupa locul 2 in Romania ca si marime. Iasi-ul este pentru Romania atat un centru comercial important, cat si un centru economic important, avand ca principale industrii: metalurgia, textilele, medicamentele, industria alimentara. 

In Iasi se afla Universitatea Alexandru Ioan Cuza, prima universitate din tara, careia i se adauga alte patru universitati publice si sapte particulare. 

Orasul Iasi a fost atestat pentru prima oara documentar intr-un privilegiu comercial din 1408 realizat de domnul Moldovei Alexandru cel Bun. In anul 1564, domnitorul Alexandru Lapusneanu va muta capitala Moldovei aici, in conditiile in care anterior aceasta era la Suceava. 

In anul 1640, in Iasi va fi infiintata prima scoala in limba romana, va fi infiintata o tipografie si va fi ridicata Biserica Trei Ierarhi, in anul 1640 de catre Vasile Lupu. Trei ani mai tarziu va fi tiparita si prima carte din Moldova. In 1646 va fi publicata prima carte de legislatie in limba romana, numita "Carte romaneasca de invatatura de la pravilele imparatesti si de la alte giudete". 

In 1834 este infiintat primul muzeu din Romania, si anume Muzeul de Istorie Naturala din Iasi. In 1840 va fi infiintat primul Teatru National din Romania. In 1856 va fi infiintata prima Gradina Botanica din Romania. In 1859 va fi ridicata prima Universitate de Medicina din tara, iar in 1860 se inaugureaza Universitatea din Iasi. 

In 1863 se constituie asociatia culturala si literara Junimea. In 1976 va fi inaugurat Muzeul Teatrului, unic in tara, in casa vornicului Alecsandri. 

In Iasi locuiesc mai mult de 320.800 de persoane, conform recensamantului din 2002. Cei mai multi detin un autovehicul personal si au nevoie de un RCA Iasi. Cele mai bune preturi de pe piata le gasesti la RCA ieftin, de unde iti poti cumpara un RCA Iasi avantajos la cel mai redus pret. 

In ceea ce priveste obiectivele turistice din Iasi pot fi vizitate: Obeliscul cu lei, Bojdeuca lui Ion Creanga, Palatul Roznovanu, Palatul Braunstein, Casa Pogor, Palatul Calimachi, Catedrala Mitropolitana din Iasi, Manastirea Cetatuia, Manastirea Sf. Trei Ierarhi, Biserica Armeneasca, Biserica Lipoveneasca, Biserica Buna Vestire, Parcul Copou, Gradina Botanica din Iasi, Parcul Expozitiei, Palatul Culturii, Teatrul National, Opera Nationala Romana, Filarmonica de Stat Moldova, Teatrul Luceafarul, Muzeul Literaturii Romane, Muzeul Ion Creanga, Muzeul Vasile Pogor, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie Naturala si multe altele. 

Iasi-ul se poate lauda cu o serie de personalitati care s-au nascut sau au trait aici: Mihai Eminescu (poet), George Emil Palade (biolog), Emil Racovita (savant, biolog), Ion Creanga (scriitor), I.L. Caragiale (dramaturg), Vasile Alecsandri (scriitor), Titu Maiorescu (critic literar), Ionel Teodoreanu (scriitor), Mihai Sadoveanu (scriitor) si multi altii. 

Daca locuiesti in acest oras si esti sofer, ai cu siguranta nevoie de un RCA Iasi. Pentru cel mai redus tarif pentru asigurarea auto obligatorie a autovehiculul tau, indiferent de marca masinii, poti apela la RCA ieftin. De aici iti poti cumpara polita RCA Iasi necesara, la un pret cat se poate de avantajos. In plus, vei primi RCA Iasi chiar la tine acasa, iar livrarea se poate face gratuit.