Asigurare RCA Piatra-Neamt

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Piatra-Neamt.

 

Piatra-Neamt

Oras de munte situat pe valea Bistritei, in partea de nord-est a Romaniei, Piatra Neamt este municipiul si resedinta judetului Neamt. Municipiul Piatra Neamt are o populatie de 104.914 locuitori. Odata cu construirea lacului de acumulare de la Bicaz au crescut pitorescul regiunii si potentialul sau turistic. Obiectivele turistice ale orasului (Muntele Cozla, Rezervatia paleontologica Cozla-Pietricica-Cernegura, Sinagoga, Biserica de lemn, Schitul Cozla, Cetatea dacica de la Batca Doamnei), pot fi admirate si din telegondola. 

Primele semne ale civilizatiei de pe teritoriul orasului Piatra-Neamt provin din perioada paleoliticului superior. In perioada secolelor VIII-IX se vor dezvolta asezarile de la Bornis-Dragomiresti, Izvoare-Bahna, Poiana-Dulcesti si Brasauti-Dumbrava Rosie. Incepand cu a doua jumatate a secolelor XIV apar primele centre cu tenta urbana: Piatra lui Craciun, Roman si Neamt. Neamt va deveni mai cunoscut din perioada in care au fost ridicate zidurile Cetatii Neamtului pe Culmea Plesului. Inca din perioada medievala este cunoscuta Manastirea Neamt, care este considerata unul dintre cele mai vechi lacasuri de cult din tara, in aceasi categorie intrand si Manastirile Bistrita, Secu, Sihastria, Agapia si Varatec. 

Incepand cu secolul XIX vor aparea primele fabrici, iar dupa 1877 se va dezvolta capitalismul industrial. 

Intrarea Romaniei in primul razboi mondial va implica numeroase distrugeri ale orasului Piatra Neamt. Localitatea isi va reveni in perioada interbelica, insa trecerea prin cel de-al doilea razboi mondial va aduce din nou numeroase neajunsuri si pagube. 

In Piatra-Neamt intalnim numeroase obiective turistice cu valoare istorica. In centrul orasului se afla situat un ansamblu arhitectural format din Curtea Domneasca, Biserica Sf. Ioan si Turnul Clopotnita, care a fost ctitorit de Stefan cel Mare. Biserica este construita in stilul arhitectural moldovenesc datand din perioada anilor 1490. 

Un alt obiectiv turistic important din Piatra-Neamt este reprezentat de Schitul Cozla, care se distinge printr-o abundenta de ornamente sculpturale prezente atat la interior, cat si la exterior. 

Mai pot fi vizitate Biserica de lemn din cartierul Vanatori, care a fost pictata tinandu-se cont de dispunerea ierarhica si spatiala specifica iconografiei ortodoxe, precum si Sinagoga, o marturie a comunitatii evreiesti care a trait pe teritoriul acestui oras inca din Evul Mediu. 

In nordul orasului poate fi vizitat muntele Cozla, unde exista numeroase trasee atragatoare, precum si o raritate naturala, numita de localnici "La trei caldari" care reprezinta trei scobituri intr-un perete de piatra, cu un diametru de circa 60 de cm. La poalele muntelui se afla Gradina Zoologica, iar in apropiere si Parcul Orasenesc. 

La Piatra-Neamt a fost montata o telegondola, astfel incat turistii pot admira de la inaltime obiectivele turistice, frumusetile naturii, totodata aceasta facand legatura intre gara si Cozla. Pe perioada iernii se poate schia pe o partie special amenajata, care beneficiaza si de iluminare pe perioada noptii. 

Piatra-Neamt se poate lauda cu mai multe personalitati care fie s-au nascut in oras, fie chiar au locuit aici pe toata perioada vietii: Vasile Urechea-Alexandrescu (istoric si scriitor roman, membru fondator al Academiei Romane), Calistrat Hogas (scriitor), Cristian Gretcu (umorist), Draga Olteanu Matei (actrita), Mihaela Radulescu (prezentatoare TV), Radu Florescu (poet) si multi altii. 

Populatia orasului Piatra-Neamt era de 104.914 locuitori in urma recensamantului din 2002. Dintre acestia, cei mai multi sunt soferi si au nevoie de un RCA Piatra-Neamt, preferabil la un pret cat mai avantajos. Pentru cele mai mici tarife, iti poti cumpara polita RCA Piatra-Neamt de la RCA ieftin, care iti garanteaza pretul cel mai redus de pe piata asigurarilor auto obligatorii.