Asigurare RCA Ploiesti

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Ploiesti.

 

Ploiesti

Municipiul Ploiesti, resedinta a judetului Prahova, este situat in centrul Munteniei la 60km de Bucuresti, si este unul din cele mai mari orase ale Romaniei. Vechi centru al industriei petroliere, orasul Ploiesti este supranumit "Capitala aurului negru". A devenit un oras industrial inca de la inceput, datorita exploatarii de petrol. In prezent, municipiul Ploiesti are o populatie de 232.527 locuitori. 

Atestarea documentara a aparitiei acestei localitati este destul de saraca. Prima mentionare ar fi fost facuta in 1413, in vremea lui Mircea Cel Batran, cand se vorbea de o "Capitanie a Ploiestiului". In 1597, Ploiesti a fost ales de catre Mihai Viteazul ca centru pentru operatiuni militare, transformand satul de mosneni in targ domnesc. Localitatea va beneficia pe parcursul secolului XVII de o dezvoltare continua, devenind treptat un important centru urban al Romaniei. 

Pana la instaurarea regimului comunist, orasul va purta numele de "Ploesti", fiind resedinta judetului Prahova in perioada interbelica. 

In anii 1943 si 1944, Ploiesti a trecut prin bombardamentele aeriene lansate de fortele anglo-americane, ducand la distrugeri grave. Dupa anul 1990, orasul va cunoaste o dezvoltare economica si culturala sustinuta. 

Daca vrei sa vizitezi orasul Ploiesti, ai la dispozitie o serie de obiective turistice, si anume muzee: Muzeul National al Petrolului, Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie, Muzeul Ceasului, Muzeul de Biologie, Muzeul Paul Constantinescu, Casa Memoriala "Nichita Stanescu" si Casa Memoriala "Ion Luca Caragiale"; biserici: Biserica Sf. Ilie, Biserica Sf. Vineri, Biserica Sf. Voievozi, Biserica Sfintii Imparati; Halele centrale, Palatul Culturii. 

Orasul nu se poate lauda cu prea multe cladiri cu incarcatura istorica, deoarece a fost supus unei serii de calamitati naturale si sociale, care l-au distrus in repetate randuri. De aceea nu s-au pastrat prea multe imobile vechi. 

Dintre personalitatile care au numele legat de Ploiesti amintim: Octavian Bellu (antrenor gimnastica), Geo Bogza (scriitor), Maria Dinulescu (actrita), Leonard Doroftei (pugilist), Ioan Grigorescu (prozator si publicist), Nichita Stanescu (poet). 

Populatia localitatii Ploiesti era de 228.378 locuitori conform ultimului comunicat al Institutului National de Statistica din 2009. Dintre acestia, majoritatea sunt soferi si au nevoie de un RCA Ploiesti. Pentru cele mai bune tarife ale politelor RCA Ploiesti, apeleaza la RCA ieftin, deoarece iti asigura cea mai avantajoasa asigurare auto obligatorie de pe piata.