Asigurare RCA Slatina

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Slatina.

 

Slatina

Situata pe malul Oltului, in partea de sud a Romaniei, Slatina este resedinta si municipiul judetului Olt. Municipiul Slatina reprezinta un rol cultural important in regiune, avand o istorie de peste 650 de ani. O dezvoltare rapida avea sa cunoasca Slatina dupa anul 1960, cand au fost construite noi fabrici, ateliere si uzina de aluminiu. In prezent orasul are, conform recensamantului din 2002, o populatie de 79.171 locuitori. 

Etimologia numelui orasului nu este una exacta, avand in vedere faptul ca exista numeroase pareri. Conform unei prime variante, numele provine de la cuvintele slave "slam" (pamant) si "tina" (sarat), putand fi interpretat ca "pamant sarat", "apa sarata", formulari care pot fi asociate cu raul Olt. Aceasta varianta mai este sustinuta si de A. D. Xenopol. O alta varianta sustine ca numele orasului provine din limba latina arhaica "Salaatina", "Salatina", "Slatina". 

Prima citare a numelui localitatii Slatina a fost facuta pe 20 ianuarie 1368, in cadrul unui privilegiu comercial care a fost dat de Vladislav I Vlaicu negustorilor de la Brasov. In acea perioada, Slatina reprezenta un punct de vama, care trebuia trecut obligatoriu de catre carele cu marfuri peste Olt. 

La inceputul secolului XX, Slatina reprezenta un mic targ de provincie care se afla in imediata apropiere a raului Olt, intre Dealul Gradiste si orasul nou (asa cum este cunoscut astazi). 

Stema orasului Slatina reprezinta un scut triunghiular, care are marginile rotunjite, fiind taiat in partea de sus, unde este asezata o coroana. Pe scut este desenat un turn crenelat, de o parte si de alta aflandu-se luna si soarele. In partea de jos se afla un camp rosu si un pod auriu, care trece peste o apa. Toate aceste elemente grafice reprezinta simboluri: soarele si luna semnifica lumina, fertilitate, libertate, cunoastere si vesnicie. Podul duce cu gandul la raul Olt, un element important in traficul comercial si de calatori. Turnul simbolizeaza punctul vamal al localitatii, care a fost stabilit de Vlaicu Voda in 1368. 

Populatia orasului Slatina este de aproximativ 79,171 de persoane, conform recensamantului din 2002. Dintre acestia, cei mai multi locuitori ai acestui oras sunt soferi si au nevoie de un RCA Slatina. Daca locuiesti aici si vrei sa beneficiezi de cel mai redus tarif pentru polita RCA Slatina, achizitioneaza-ti asigurarea obligatorie auto de la RCA ieftin online, si o vei primi acasa in cel mai scurt timp posibil, existand si posibilitatea de a nu mai plati taxele de curierat. 

Orasul Slatina detine numeroase obiective turistice cu o bagata incarcatura istorica. Poti vizita Muzeul Judetean Olt, Biserica Troitei, Padurea Streharet, Schitul Streharet, Manastirea Clocociov, numeroase biserici (Sfantul Ioan Botezatorul, Adormirea Maicii Domnului, Sfintii Imparati), monumentul Ecaterina Teodoroiu (a fost construit in 1925) si altele. 

In 1968 a fost creat obeliscul "Slatina 600" de catre Ion Irimescu la aniversarea a 600 de ani de la prima atestare documentara a orasului. 

Printre personalitatile care au trait in Slatina se numara: Eugen Ionescu (scriitor), Ion Minulescu (poet) si Felicia Filip (soprana). 

Daca locuiesti in acest oras si ai nevoie de un RCA Slatina, te asteptam la RCA ieftin, care iti garanteaza cel mai mic tarif de pe piata in ceea ce priveste asigurarile obligatorii auto.