-

Asigurare RCA Slobozia

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Slobozia.

 

Slobozia

Situat in Muntenia, in centrul Campiei Romane, orasul Slobozia este cel mai mare oras si totodata resedinta judetului Ialomita. Slobozia, orasul construit pe ramasitele cetatii Netindava, are conform statisticilor o populatie de 52.710 locuitori. Numarul restrans de activitati economice in sectorul agriculturii este o principala problema a municipiului Slobozia. Slobozia este cel mai important centru industrial al Baraganului si cel mai important centru cultural al judetului Ialomita. 

La doar 7 kilometri distanta de centrul municipiului Slobozia se afla statiunea balneoclimaterica Amara, unul dintre cele mai cautate centre de tratament de catre oamenii de varsta a treia. 

Slobozia ii are ca patroni pe Sfintii Arhangheli Mihai si Gavriil, care sunt ocrotitorii primei manastiri din zona, Manastirea Slobozia. Ziua orasului este sarbatorita cu ocazia Inaltarii Domnului, care reprezinta si hramul catedralei. 

Orasul mai este cunoscut si pentru Festivalul de muzica "Trofeul Tineretii Amara", care are loc anual in statiunea de tratament. 

Etimologia denumirii orasului este destul de clara. Aceasta provine de la cuvantul de origine slavona "slobozie", reprezentand localitatea care, fiind nou infiintata, nu trebuia sa plateasca anumite dari. Slobozia, fiind asezata in mijlocul Campiei Baraganului, putea fi usor pradata de turci si tatari, insa pentru a fi populata, oamenii nu trebuiau sa plateasca dari, de unde si numele. 

Orasul Slobozia va avea o prima stema dupa ce s-a infiintat Comisia Consultativa Heraldica, in 1922, care va crea stemele pentru mai mult de 170 de municipii si orase ale tarii. Prima stema a localitatii consta intr-un scut triunghiular cu baza arcuita, pe care este desenat un turn de manastire de argint. In partea de sus a scutului se afla o coroana murala cu trei turnuri, simbolizand orasele care nu erau resedinta de judet. 

La 1 august 1979, Slobozia a fost declarata oras-municipiu. Alte patru variante pentru stema orasului au ajuns la Comisia Locala de Partid si de Stat, insa nu au fost acceptate. In prezent, stema orasului este formata dintr-un scut taiat printr-o diagonala de culoare galbena pe care se afla insemnele agriculturii si ale industriei chimice. Pe partea superioara dreapta, pe un fundal albastru, se afla manastirea "Sfintii Voievozi", iar in partea stanga, pe un fond rosu, se afla un pergament cu un sigiliu. In partea de sus apare o coroana murala de argint, care simbolizeaza centrele urbane care sunt resedinta de judet. 

Populatia orasului Slobozia era de peste 52.500 de locuitori in 2004. Cei mai multi locuitori sunt si soferi, care au nevoie implicit de un RCA Slobozia. Pentru cele mai bune tarife in ceea ce priveste RCA Slobozia, poti apela la RCA ieftin, care iti asigura cel mai mic pret de pe piata in ceea ce priveste asigurarile auto obligatorii. 

Daca vrei sa vizitezi orasul Slobozia, ai la dispozitie o serie de obiective turistice, lacasuri de cult si locuri in care iti poti petrece placut timpul. Exista doua muzee: Muzeul National al Agriculturii, care este afiliat la numeroase institutii internationale care apartin de UNESCO (Asociatia Internationala a Muzeelor de Agricultura, Asociatia Internationala de Etnologie si Folclor, Organizatia Internationala de Arte Populare) si Muzeul Judetean de Istorie. 

Turismul religios ofera o serie de biserici si manastiri care pot fi vizitate: Manastirea Sfintii Voievozi, Catedrala Episcopala, Biserica de Lemn si Biserica Adormirea Maicii Domnului. 

Mai pot fi vizitate Monumentul Eroilor, care a fost construit incepand cu 29 iunie 1927, fiind finalizat pe 10 iunie 1928. Daca mergi in Slobozia pe perioada sezonului cald, ai la dispozitie mai multe parcuri: Tineretului, Est, Ialomita, Ambianta si altele. 

Daca locuiesti in acest oras si ai nevoie de un RCA Slobozia, iti poti achizitiona asigurarea obligatorie auto de la RCA ieftin, care iti garanteaza cele mai mici tarife de pe piata politelor RCA.