Asigurare RCA Targu-Mures

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Targu-Mures.

 

Targu-Mures

Situat in partea central-nordica a Romaniei, in Transilvania, Targu Mures este municipiul si resedinta judetului Mures. Conform Institutului National de Statistica, in anul 2009, Targu Mures inregistra o populatie de 145.151 locuitori. Targu Mures pune la dispozitia locuitorilor si turistilor o serie de obiective turistice care arata istoria orasului si a populatiei lui. Astfel de simboluri ale istoriei sunt: Cetatea Medievala, Palatul Culturii, Palatul Prefecturii si Palatul Primariei, Palatul Apollo. 

In Targu Mures locuieste cea mai mare comunitate maghiara din tara. Ca marime, orasul este al saselea din Transilvania si al saisprezecelea din tara. Teritoriul orasului Targu Mures a fost locuit inca din preistorie, conform descoperirilor arheologice. In perioada anilor 1332-1370, Targu Mures este amintit intr-un registru de dijma, precum si in diplomele regelui Ludovic I. 

In anul 1709, Targu Mures va fi pustiit de o epidemie de holera. In 1786 va fi infiintata prima tipografie din localitate. In aceasta perioada va aparea si Scoala Ardeleana, care ii va avea ca reprezentanti principali pe Gheorghe Sincai si Petru Maior. 

In 1848, Targu Mures va fi cuprins de febra manifestarilor revolutionare romanesti, fiind redactate principiile Adunarii de la Blaj. 

In anul 1866, Mihai Eminescu va trece prin oras si se va odihni la Calul Balan, unde in prezent se afla o placa comemorativa pentru a consemna evenimentul. 

In luna martie a anului 1990, la Targu Mures a avut loc unul dintre cele mai violente conflicte sociale de dupa 1990 din tara, iar pe 22 februarie 2000, in urma Revolutiei din decembrie 1989, va fi numit Oras-martir. 

Targu Mures este caracterizat de o arhitectura cu o bogata valoare istorica, avand un aer de oras medieval, desi nu s-au pastrat mare parte din cladirile vechi. Cea mai cunoscuta zona este reprezentata de Piata centrala, numita si Piata Trandafirilor, datorita florilor cu acest nume care impodobesc piata in ultimii zeci de ani. Un important obiectiv turistic este reprezentat de Palatul Culturii, renumit pentru Sala oglinzilor si pentru vitraliile cladirii. Alte doua imobile reprezentative pentru oras mai sunt si Palatul Prefecturii si Palatul Primariei. La acestea se adauga si Palatul Apollo si Teatrul National. 

Un alt punct turistic important este reprezentat de Cetatea medievala, care a fost construita la inceputul secolului XVII, in care au loc anual, in luna iunie, zilele Targu Mures. 

Si turismul religios ofera o serie de biserici si manastiri care pot fi vizitate: Biserica Buna Vestire, Biserica Sf. Ioan Botezatorul, Biserica Reformata din cetate, Biserica reformata cu un Turn, Biserica Unitariana si altele. 

Iubitorii de muzee pot merge la: Muzeul de Etnografie si Arta Populara, Muzeul de Stiintele Naturii, Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie si Muzeul Judetean Mures. 

Targu Mures avea o populatie de aproximativ 145.151 de locuitori, conform unui comunicat transmis de Institutul National de Statistica. Dintre acestia, cei mai multi detin un autovehicul pentru care au nevoie de RCA Targu Mures. Daca vrei cele mai mici tarife pentru RCA Targu Mures, poti apela la RCA ieftin, care iti garanteaza cele mai mici preturi pentru politele de asigurare auto obligatorii.