-

Asigurare RCA Vaslui

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Vaslui.

 

Vaslui

Situat pe Valea Barladului, in partea de est a Romaniei, orasul Vaslui este resedinta judetului Vaslui, judet ce a devenit granita de est a Uniunii, datorata aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Pe vremuri, principalele ocupatii ale locuitorilor din Vaslui erau pescuitul si albinaritul. Din anul 1979, insa, Vasluiul este declarat municipiu si devine usor un important centru social-economic. In prezent, conform ultimului recensamant din 2002, municipiul Vaslui are o populatie de 70.571 locuitori. 

Vaslui va fi atestat documentar in anul 1375. Asezarea va fi resedinta domneasca in perioada de dupa moartea lui Alexandru cel Bun. In 1435, va deveni resedinta domneasca si capitala Moldovei Meridionale in perioada lui Stefan al II-lea, construindu-se o Curte Domneasca. 

Incepand cu secolul al XIV-lea, Vaslui facea parte din categoria targurilor cu o variatie mare a populatiei de-a lungul timpului. Orasul se va dezvolta incepand cu anul 1968, atunci cand Romania va reveni la impartirea pe judete. Atunci, Vaslui va deveni capitala judetului cu acelasi nume, iar din anul 1979 va trece la rangul de municipiu. 

Intre anii 1965-1985, Vaslui va trece printr-o industrializare majora, care va duce la redresarea situatiei economice din regiune. Se vor dezvolta industria constructoare de masini, industria chimica, industria materialelor de constructii, industria textila si cea a confectiilor, precum si industria alimentara. In prezent insa, cel mai profitabil sector este cel al comertului. 

Vaslui ofera o serie de obiective turistice pentru cei care vor sa viziteze orasul, precum si numeroase locuri din natura, de asemenea cu potential turistic, precum: Rezervatia paleontologica Nisiparia Hulubat, Parcul Copou, Parcul "Teatrul de vara", Parcul din Piata Independentei, Padurea si Lacul Delea, Padurea Paiu. Printre cele mai cunoscute institutii de cultura si muzee se numara: Palatul Mavrocordat, Casa Ghica, Palatul de Justitie, Muzeul Judetean "Stefan cel Mare" si Casele Madarjac si Ornescu. 

In fiecare an, la inceputul lunii septembrie are loc la Vaslui Targul Mesterilor Populari. 

Printre personalitatile care s-au nascut in Vaslui se numara: Alexandra Nechita (pictorita), Alexandru Vlahuta (poet si scriitor), Constantin Tanase (actor), Corneliu Porumboiu (regizor si scenarist roman), si Stan Golestan (compozitor roman). 

Daca locuiesti in acest oras si ai nevoie de un RCA Vaslui, comanda-ti polita de asigurare obligatorie auto de la RCA ieftin, care iti garanteaza cele mai mici tarife de pe piata. Poti comanda RCA Vaslui online doar cu ajutorul unui click, iar in cel mai scurt timp posibil ai polita la tine acasa, iar livrarea poate fi gratuita.