Asigurare RCA Zalau

De ce sa platesti mai mult daca tot aia face? Calculeaza si compara acum tarifele RCA de la toate societatile de asigurari din Romania. Stim ca timpul este pretios pentru tine si de aceea iti livram polita, unde vrei in Zalau.

 

Zalau

Zalau este resedinta si cel mai mare oras al judetului Salaj, avand o populatie de 62.927 locuitori. Dupa anul 1918, Zalau a cunoscut o crestere economica printr-o gama complexa de sectoare industriale, sectoare ce se mentin si astazi: industria de prelucrare a lemnului, industria prelucrarii cauciucului, industria alimentara, industria textila, a materialelor de constructii, industria metalurgica si a constructiilor de masini. Fiind resedinta de judet, Zalau este totodata centrul cultural al Salajului. Cea mai reprezentativa activitate culturala a orasului Zalau o reprezinta "Cenaclul Literar Silvania". 

Prima mentionare documentara a orasului Zalau a fost facuta in jurul anului 1200, in Gesta Hungarorum, conform careia acesta exista inca din anul 900. In anul 1524, Zalau a intrat in componenta Principatului Transilvaniei. Va fi numit pentru prima oara oras-targ in anul 1473, de catre Matia Corvin. 

De-a lungul timpului, orasul va fi cunoscut sub diverse denumiri: Ziloc in anul 1220, oppidum Zilah in 1473, Zila in anul 1601 si Zalau in 1854. 

Incepand cu anul 1601, Zalau va fi definit de diverse reguli administrative, legislative, fiscale si militare de sine statatoare, o autonomie care va da libertate cetatenilor. 

In perioada dintre cele doua razboaie mondiale, Zalau va fi resedinta de judet pentru Judetul Salaj si totodata resedinta plasii Zalau. In 1979, va avea rang de municipiu, iar in prezent, orasul reprezinta un centru industrial important al Salajului. 

In Zalau poate fi vizitat Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau, in cadrul caruia pot fi gasite numeroase tezaure monetare si obiecte de patrimoniu care apartin de cultura daco-romana, medievala si populara. De asemenea poate fi vizitata Galeria de Arta Ioan Sima. 

Anual au loc diverse manifestari culturale, si anume festivaluri folclorice, serbari campenesti si pastorale, care au loc in special in perioada martie-decembrie. Printre acestea se numara: Masurisul de la Pria, La fantana dorului, Ecouri mesesene si altele. 

Daca locuiesti in acest oras si ai nevoie de un RCA Zalau, te asteptam la RCA ieftin, unde gasesti cele mai reduse tarife de pe piata asigurarilor obligatorii auto. Procedura de achizitionare a unei polite RCA Zalau este foarte simpla, nu trebuie decat sa comanzi online, sa completezi un formular si in cel mai scurt timp posibil primesti polita la tine acasa. Poti beneficia chiar si de livrare gratuita, garantat daca esti din Bucuresti, iar pentru restul tarii, doar in cazul in care valoarea politei depaseste 149 de lei.