Asigurare RCA Daewoo

Pentru ca stim cat de important este autoturismul tau Daewoo, si daca tot este obligatoriu sa ai o asigurare rca valabila, te ajutam cu cele mai mici preturi si cele mai bune servicii posibile.

Marca coreeana Daewoo a fost fondata in anul 1937, in Bupyeong-gu sub denumirea National Motor. Dupa o colaborare cu General Motors Koreea, in anul 1982 este denumita Daewoo Motor. In 1999, Daewoo intra in faliment, iar in 2001 General Motors cumpara actiunile majoritare si se formeaza astfel GM Daewoo. Gama de modele: Daewoo Espero, Daewoo Kalos, Daewoo Laceti, Daewoo Lanos, Daewoo Leganza, Daewoo Magnus, Daewoo Tico, Daewoo Matiz, Daewoo Nubira, Daewoo Tacuma, Daewoo Tosca, Daewoo Winstorm. 

Daewoo este un producator auto de origine coreeana, care are sediul la Incheon, in Coreea de Sud. Numele marcii provine de la alipirea a doua cuvinte, si anume "dae", care inseamna "mare" si "woo", care se traduce prin "univers". Initial, numele marcii era National Motors, in 1937. Ulterior, in 1962, numele este inlocuit cu Saenara Motor. Numele se va schimba pentru a treia oara in Shinjin Motor, atunci cand compania va fi achizitionata de Shinjin Industrial. In perioada anilor `70-`80, Daewoo nu avea prea multa putere de decizie, atat timp cat GM controla dezvoltarea masinilor. Inca de atunci, Daewoo s-a bazat pe un volum mare de exporturi, strategie care a fost pastrata pana astazi. 

In 1992, Daewoo reuseste sa creeze propriile modele si sa aiba o mai mare putere de decizie in ceea ce priveste dezvoltarea business-ului, deoarece GM si-a vandut pachetul de actiuni catre respectiva companie. In 1996, Daewoo investeste in firma poloneza FSO si va crea Matiz-ul. 

In 1998, Daewoo va prelua compania Ssangyong, care realiza SUV-uri, insa in 2000, firma se desprinde de trust. In 1999, Daewoo va intra in criza financiara si va trebui sa vanda totul in afara de divizia producatoare de autovehicule. In 2002, compania este salvata de GM, care a achizitionat cele mai multe active si care a redenumit-o GM Daewoo. In respectiva perioada, Daewoo avea o imagine foarte proasta pe piata, de aceea masinile au fost redenumite Chevrolet pentru piata americana si europeana si Holden pentru pentru piata australiana. 

Suzuki va cumpara 14,9% din Daewoo si va vinde masinile in America de Nord. 

In iunie 2005, primul fondator al Daewoo, Kim Woo Choong, va fi condamnat la 10 ani de inchisoare pentru delapidare, frauda si incalcarea legislatiei din domeniul valutar. Acesta va plati mai mult de 22 de miliarde de dolari si va fi amendat cu suma de 10.500 de dolari. 

Printre cele mai cunoscute modele de automobile Daewoo se numara Daewoo Espero, Daewoo Tico, Daewoo Cielo, Daewoo Nubira, Daewoo Leganza si Daewoo Matiz. 

Masinile Daewoo sunt comercializate in mai mult de 140 de tari. GM Daewoo detine fabrici in Coreea si o uzina de asamblare in Vietnam, la care se adauga tari precum China, Thailanda, India si Columbia unde de asemenea se realizeaza asamblari. In anul 2004, Daewoo a inregistrat un numar de peste 900.000 de masini vandute in intreaga lume. 

Daca ai un model din aceasta gama auto, ai nevoie cu siguranta de un RCA Daewoo. Si pentru ca orice sofer isi doreste preturi cat mai convenabile, poti achizitiona un RCA Daewoo de la RCA ieftin, care iti asigura cel mai scazut pret de pe piata.  


Modele Daewoo

Cielo Matiz Nubira
Tico