Asigurare RCA Lada

Pentru ca stim cat de important este autoturismul tau Lada, si daca tot este obligatoriu sa ai o asigurare rca valabila, te ajutam cu cele mai mici preturi si cele mai bune servicii posibile. 

In anul 1966 este infiintata in Rusia fabrica VAZ (Volzhsky Automobilny Zavod), datorita careia devina cunoscuta marca Lada. In Europa, Lada si-a facut simtita prezenta prin lansarea modelului Fiat 124. In perioada anilor `80 si `90, Lada era foarte mult exportata. In 2008, 25% din actiunile companiei sunt cumparate de Renault. In prezent, Lada face parte din grupul Renault-Nissan-Lada. 

Uzina VAZ este cea mai impresionanta realizare a comunistilor rusi: locatia de productie se intindea pe o suprafata de 270 de kilometri, iar in fabrica lucrau 180.000 de persoane. Primul model usor Fiat 124 a fost realizat in asa fel incat sa poata circula fara probleme pe drumurile dificile rusesti, fiind operate o serie de schimbari: au fost adaugate tambururi din aluminiu pentru frane in fata, a fost modificat si motorul initial cu unul care era prevazut cu o valva moderna superioara, suspensia a fost exclusa din structura masinii, pentru ca mersul pe drumurile dificile rusesti sa se faca mai usor, iar caroseria a fost realizata din otel mai greu. 

Modelul Fiat 124 a devenit in timp "masina poporului", aceasta si datorita unei infrastructuri de distributie si service vaste. In plus, modelul a fost disponibil in mai multe variante, chiar si a unei camionete. 

La inceputul anilor 1980, Lada prezinta modelul Samara, care era prevazut cu un design in ton cu tendintele auto ale acelor vremuri. Masina era dotata cu propulsoare occidentale si a fost considerata un progres tehnologic important. 

In anul 1976, Lada lanseaza o masina de teren pentru cetatenii rusi obisnuiti - Lada Niva. Masina era prevazuta cu o cutie de viteze cu 5 trepte si reductor, iar diferentialul spate era blocabil pentru a fi asigurata o mai buna aderenta pe terenul alunecos. Desi numele modelului sugera folosirea masinii pe teren accidentat ("Niva" inseamna camp in rusa), masina 4x4 era destinata mai multor contexte, inclusiv militare. Lada creeaza insa si un model special destinat armatei, numit Reka ("Rau" in rusa), prevazut cu o structura intarita, care putea traversa raurile cu o viteza de maxim 9 kilometri la ora. Aceasta insa a fost produsa intr-o proportie redusa, deoarece armata rusa, principalul client, nu dispunea de resurse financiare suficiente. 

In anii `90, destramarea URSS a influentat si productia Lada, care a intarziat cativa ani in ceea ce priveste noile serii 110. Primul model modern a fost lansat pe piata in anul 1995, si anume Lada 2110, care era prevazuta cu motoare cu patru cilindri cu 8 si 16 supape. Seriile 110 au continuat sa fie produse si au fost imbunatatite de-a lungul timpului. 

In prezent, Lada este marca a AvtoVAZ, constructor rus de automobile din Regiunea Samara. 

Daca ai un model care apartine acestei marci, atunci cu siguranta ai nevoie de un RCA Lada. RCA ieftin iti asigura cel mai mic pret de pe piata asigurarilor RCA Lada, pe care il poti obtine imediat dupa ce realizezi comparatia intre diferitele preturi existente pe piata asigurarilor obligatorii auto.