Asigurare RCA Opel

Pentru ca stim cat de important este autoturismul tau Opel, si daca tot este obligatoriu sa ai o asigurare rca valabila, te ajutam cu cele mai mici preturi si cele mai bune servicii posibile.

Desi primele autoturisme Opel au fost fabricate incepand cu 1899, compania germana era infiintata inca din anul 1863. Prima caroserie Opel a fost adaptata unui sasiu Darracq, autoturismele astfel realizate fiind vandute sub brandul Opel Darracq. In 1929 General Motors devine actionar majoritar al companiei Opel, prin achiztionarea a 80% din actiuni. Modele consacrate Opel: Opel Astra, Opel Corsa, Opel Van, Opel Combo, Opel Insignia, Opel Meriva, Opel Zafira, Opel Vectra, Opel Tigra, Opel Astra Sedan, Opel Antara. 

In anul 1899 va fi realizat primul automobil Opel, care va avea denumirea Opel Patent Motor Car, System Lutzmann, iar in acelasi an, compania va intra si in cursele auto la nivel international. Primul premiu va fi obtinut in martie 1901. 

In 1908, inventatorul roman Aurel Vlaicu va fi angajat pe postul de inginer la fabrica Opel din Russelsheim. 

In 1924, Opel modernizeaza productia de automobile, in acest sens fiind facute investitii de peste un milion de marci germane. In anul 1928, Opel va deveni cel mai mare producator de masini de origine germana. Compania va fi listata la bursa. In 1929, 80% din actiunile companiei vor fi cumparate de General Motors. 

In 1931 va fi realizata prima masina a poporului, cu un pret acceptabil pentru cei mai multi dintre potentialii cumparatori. Intre anii 1931-1935 vor fi realizate peste 100.000 de unitati, un volum de productie care nu a mai fost atins de nici un alt producator pana atunci. 

In 1962, Opel isi va serba centenarul, iar in 1964 va lansa trei modele de lux: Kapitan, Admiral si Diplomat. In 1973, toate modelele Opel vor fi prevazute cu centura de siguranta. 

In 1981, Opel va fi primul producator auto care va folosi vopsele pentru masinile din liniile de productie pe baza de apa, ecologice. In 1986, modelul Omega va fi intitulat Autovehiculul anului. 

In 1990, Opel va fi primul producator auto care va realiza un proces de reciclare a materialelor plastice si totodata va elimina numeroase materiale periculoase care erau folosite pana atunci in fabricarea autovehiculelor. 

In 1995, Opel va scoate pe piata modelul Vectra B. In acelasi an, producatorul isi echipeaza toate masinile cu airbag-uri full size atat pentru sofer, cat si pentru pasagerul care sta pe scaunul din fata. 

In 2005, modelul Opel Zafira 1.6 cu gaz natural comprimat va fi cel mai bine vandut autovehicul cu sistem de propulsie alternativa din Germania, iar din vara aceluiasi an, masinile diesel vor fi prevazute cu un filtru de particule. 

Compania se va confrunta cu o situatie dificila in 2009 din cauza crizei economice internationale. In luna iunie, General Motors cere demararea procedurii de faliment, iar guvernul german va oferi ajutor financiar companiei. 

Daca ai in posesie un automobil din aceasta marca, ai nevoie cu siguranta de un RCA Opel, cu un pret cat mai redus. Pentru cele mai mici tarife de pe piata, apeleaza la RCA ieftin, de unde iti poti achizitiona online un RCA Opel, rapid si comod, iar livrarea poate fi gratuita. 

 

Modele Opel


Astra Corsa Vectra
Zafira