Asigurare RCA Citroen

Pentru ca stim cat de important este autoturismul tau Citroen, si daca tot este obligatoriu sa ai o asigurare rca valabila, te ajutam cu cele mai mici preturi si cele mai bune servicii posibile.

Compania franceza de autoturisme Citroen, cu sediul la Paris, a fost infiintata in 1919. Primul autoturism a fost lansat chiar in acelasi an - 1919 - sub numele Type A. 90% din actiunile Citroen sunt cumparate in anul 1976 de catre Peugeot si se formeaza in acest fel Peugeot Citroen SPA. Amintim ca si modele: Citroen C-Zero, Citroen C1, Citroen C3, Citroen C3 Picasso, Citroen C4 Picasso, Citroen C5, Citroen C5 Tourer, Citroen C6, Citroen C-Crosser. 

Compania a fost infiintata de industriasul francez Andre-Gustave Citroen (1878-1935), fiind primul producator de autovehicule in masa din afara SUA, care a mizat pe conceptul modern de dezvoltare a unui departament de vanzari si al unuia de servicii auto, care sa vina in completarea activitatii de baza. In mai putin de 8 ani, Citroen a devenit cel mai mare producator auto din Europa si al patrulea din lume. 

Citroen si-a castigat o reputatie in ceea ce priveste inovatiile revolutionare din domeniul tehnologiei, care se reflecta si in sloganul companiei "Creative Technologie". Istoria marcii incepe cu momentul in care Andre-Gustave Citroen a introdus prima linie de productie auto de masa in afara SUA, plecand de la o tehnica folosita pentru producerea de armament pentru armata franceza in cadrul primului razboi mondial. In 1924, Citroen a produs prima masina realizata integral din otel, B-10. 

In 1934, Citroen a adus o contributie importanta la reputatia deja existenta a marcii prin intermediul inovatiei Traction Avant, prima masina cu tractiunea pe rotile din fata, avand totodata si prima caroserie monococa. 

In 1954, Citroen a creat primul sistem de suspensie hidropneumatic cu reglare automata, iar in 1955 modelul revolutionar Citroen DS, prima masina de productie europeana cu discuri de frana. In 1967, Citroen a prezentat pentru prima oara farurile rotative la mai multe modele auto, care permiteau o vizibilitate mai buna pe drum. 

Citroen si-a sarbatorit cea de-a 90-a aniversare in 2009. Marca a castigat Premiul european pentru masina anului in 1971 pentru Citroen GS, in 1975 pentru Citroen CX si in 1990 pentru Citroen XM. 

Sloganul Citroen isi are originea in timpul unei vizite a lui Andre Citroen in Polonia in 1900, atunci cand acesta descopera o unealta de taiere numita chevron care avea forma literei V. Tehnologia a fost inclusa in procesul de productie dupa ce i-a fost achizitionata licenta. Dupa ce sunt puse bazele primei sale companii, La Societe des Engrenages Citroen, si dupa ce aceasta incepe sa produca autovehicule, fondatorul alege ca logo cele doua lame ale chevronului. De-a lungul timpului, logo-ul a inceput sa aiba diverse forme. Pana in anii `80, acesta avea culorile albastru si galben. Ulterior, s-a trecut la un fond rosu care dadea mai mult dinamism logo-ului. In anul 2009, cele doua V-uri au devenit tridimensionale, capatand un aspect mai modern. 

Daca detii un model care apartine acestei marci, atunci ai nevoie de un RCA Citroen, preferabil cu un pret cat mai avantajos. Pentru cel mai ieftin RCA Citroen, poti comanda polita de asigurare obligatorie auto doar cu ajutorul unui click, dupa ce realizezi o comparatie intre tarifele pentru RCA ale diferitelor companii de asigurari. In cel mai scurt timp posibil dupa achizitionarea unui RCA Citroen, vei primi polita acasa, fara sa mai fie nevoie de nici un alt efort din partea ta. 

Modele Citroen

C1 C3 C4
C5