Asigurare RCA Renault

Pentru ca stim cat de important este autoturismul tau Renault, si daca tot este obligatoriu sa ai o asigurare rca valabila, te ajutam cu cele mai mici preturi si cele mai bune servicii posibile. 

Marca franceza Renault a fost creata in 1898, de catre cei trei frati Renault: Louis, Marcel si Fernand. Primul autoturism Renault creat a fost numit Renault Voiturette 1CV. In anul 1928, Renault exporta autoturisme in Marea Britanie. In martie 1999, Renault formeaza o alianta cu Nissan, conform careia Renault detine 44.4% din actiunile Nissan, iar acestia din urma detin 15% din actiunile Renault. In 2010, Renault inregistreaza vanzari record din modelele create: Renault Clio, Renault Fluence, Renault Scenic, Renault Laguna, Renault Copue, Renault Atitude, Renault Koleos, Renault Megane, Renault Symbol.

Fondatorul companiei porneste afacerea in momentul in care urca pe o strada abrupta cu o masina Voiturette tip A. Ulterior, va primi o comanda de 250 de taxiuri in anul 1905, astfel ca firma va incepe productia de masa. Din 1913, compania se axeaza pe cresterea productivitatii si pe diversificarea produselor. 

In perioada 1914-1919, Renault va produce camioane, brancarde, ambulante, obuze si tancuri FT17 pentru razboi. 

Intre anii 1919-1939, compania isi diversifica linia de productie, fiind realizate camioane, autobuze, tractoare si motoare de avion. Dupa 1929, marca auto mizeaza pe cresterea productivitatii si pe reducerea costurilor. 

In anul 1945, Franta va intra intr-o perioada de reconstructie economica dupa ce a trecut prin 5 ani de ocupatie straina. Renault va deveni o marca a programului de nationalizare care avea drept scop refacerea tarii. Astfel, Renault va deveni cea mai puternica marca auto a tarii, iar dupa 10 ani de activitate, productia totala se ridica la peste un milion de vehicule. 

Desi in Franta ocupa locul de frunte, Renault nu reusea sa se impuna deloc pe piata din SUA. Pentru moment, se va concentra exclusiv pe piata europeana, insa in 1973, intreaga industrie auto va avea probleme din cauza crizei petrolului. In perioada 1975-1985, Renault va trece printr-o perioada dificila, inregistrand cel mai mare deficit din istoria marcii. La aceasta s-a adaugat si impunerea unor masuri dure de catre conducere, aspect care a dus la nemultumiri in randul angajatilor. 

In perioada anilor `90, Renault va fi campion in turneele de Grand Prix. Marca isi propune la un moment dat o fuziune cu Volvo, insa proiectul este abandonat in 1993. Compania va fi privatizata in 1996, dupa care va cumpara actiuni Nissan in 1999. Tot in aceasta perioada isi va diversifica modelele. 

Dupa 1999, Renault va detine 44% din capitalul Nissan in 2002. Va achizitiona firme auto precum Samsung Motors si Dacia, astfel ca devine un jucator important pe piata internationala, care va coordona trei marci: Renault, Dacia si Renault Samsung. 

Daca ai un model de automobil care apartine acestei marci, ai cu siguranta nevoie de un RCA Renault. Gasesti cele mai bune tarife la RCA ieftin, care iti garanteaza cea mai avantajoasa polita RCA Renault. Iti sunt asigurate cele mai mici preturi si, in plus, livrarea poate fi gratuita.

Modele Renault

Clio Fluence Kangoo
Laguna Megane Scenic
Symbol Trafic Twingo