Asigurare RCA Mazda

Pentru ca stim cat de important este autoturismul tau Mazda, si daca tot este obligatoriu sa ai o asigurare rca valabila, te ajutam cu cele mai mici preturi si cele mai bune servicii posibile. 

Mazda este o companie japoneza cu sediul central in Hiroshima. In 1958 apare camioneta Mazda Romper, iar 2 ani mai tarziu este lansat primul model Mazda cu 2 usi pentru pasageri, Mazda R360 Couope. Prima masina cu 4 usi pentru pasageri, Mazda Carol 600, este lansat in 1962. Modele marca Mazda: Mazda 6, Mazda 6 Sport, Mazda 3 Sedan, Mazda 3 Sport, Mazda BT-50, Mazda CX, Mazda MX. 

In anul 1934 va fi realizat primul logo al marcii Mazda. Numele companiei provine pe de o parte de la zeul Ahura Mazda, un zeu al intelepciunii, si totodata, numele va fi in concordanta cu numele fondatorului, Matsuda Jujiro. 

In 1960 va fi creat autoturismul cu doua usi, Mazda R360 Coupe. In 1981, compania va fi prezenta si in America si Europa. In 1991, modelul Mazda 787B a castigat in cadrul cursei de 24 de ore Le-Mane. In 2005 va fi realizata versiunea facelift a modelului Mazda MX-5, care este considerat cel mai popular Roadster la nivel international. 

In anul 2007, Mazda a realizat aproximativ 1,3 milioane de automobile care au fost exportate pe piata internationala. 

In 2010, Mazda a realizat 1,3 milioane de autovehicule, iar in Romania au fost vandute aproximativ 836 de masini. 

Mazda a gasit surse de inspiratie in diversele elemente ale traditiei japoneze. De exemplu, scaunele masinii sunt inspirate de papusile Karakuri, care se misca in momentul in care li se pun o ceasca cu ceai in mana. Scaunele au un alt scaun ascuns care poate fi activat cu ajutorul unui singur buton. Designul mai este inspirat si de Osechi, o cutie care cuprinde mai multe cutii in care se afla diverse feluri de mancare. 

Portierele sunt glisante, fiind inspirate de usile Shoji, care inchid casele tipic japoneze. Inginerii incearca sa cuantifice senzatiile pe care le lasa deschiderea portierei, in asa fel incat designul acesteia si modul de functionare sa fie cat mai ergonomice. 

Inginerii Mazda s-au gandit si la importanta greutatii: cu cat o masina este mai usoara, cu atat aceasta va fi mai distractiv de condus. In plus, reducerea greutatii reduce si emisiile de CO2. In primavara lui 2003 s-a impus reducerea cu 100 de kg: 30 de kg din caroserie, 20 de kg din sasiu, 10 kg din motor si asa mai departe. Pentru ca greutatea reprezenta in continuare o problema, s-a trecut la analizarea fiecarei piese in parte. Procedura a primit denumirea de "Strategia gramului". In momentul in care se reducea cate un gram din fiecare element, rezulta o reducere de cateva sute de kilograme. Fiecare element in parte a fost refacut printr-un proces extrem de meticulos si a fost utilizat otel rezistent la tensiune, rezultand o masina mult mai usoara, care face experienta condusului mai placuta. 

Caroseria masinilor a fost inspiarat de maestrii armurieri Takumi, care stiu sa creeze sabii care sunt caracterizate de rigiditate si de flexibilitate in acelasi timp si care nu se rup niciodata. 

Daca ai un model al acestei marci, ai cu siguranta nevoie de un RCA Mazda. Cele mai scazute tarife pentru o polita RCA Mazda le vei gasi la RCA ieftin, care iti garanteaza cea mai avantajoasa asigurare obligatorie auto, indiferent de orasul in care locuiesti.